•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Vakantiehuizen Mont Saint Michel

vrijdag 30 september 2016

Bent u op zoek naar een bijzondere vakantiebestemming in Frankrijk? En wilt u genieten van alle comfort èn gezelligheid die thuis zo vanzelfsprekend zijn? Dan zijn één van onze mooie en complete vakantiehuizen in de buurt van Mont Saint Michel het ideale reisdoel voor u!
De Mont Saint Michel, ook wel ‘het Wonder van het Westen’ genoemd, ligt op de grens van het veelzijdige Normandië en het betoverende Bretagne, en is één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Frankrijk. Het rotsachtige eiland met haar prachtige abdij ligt in de schitterende baai van de Mont Saint Michel en is via een futuristische brug verbonden met het vaste land. Bij springvloed sluit het zeewater zich rondom dit unieke middeleeuwse bouwwerk,terwijl bij eb, als de zee zich met rasse schreden terugtrekt, een bijzonder waddenlandschap het eiland omgeeft. De Mont Saint Michel is één van die dingen, die u gewoonweg met eigen ogen gezien moet hebben en die ongetwijfeld een onuitwisbare indruk zal achterlaten.
Huurt u één van onze charmante vakantiehuizen in de buurt van deze beroemde Mont Saint Michel dan heeft u teven de gelegenheid om de prachtige streek rondom deze toeristische trekpleister te ontdekken. Het uiterste puntje van Normandië en de mooie Bretonse regio Ille et Vilaine bieden u een indrukwekkende kustlijn met overweldigend natuurschoon, gezellige en historische havenplaatsen, mooie badplaatsen en natuurlijk een schat aan gastronomische specialiteiten uit de zee. Deze Franse bestemming staat garant voor een heerlijke en bijzondere vakantie. Gaat u mee op verkenning?

Mont Saint Michel

Als onderdeel van de Unesco Werelderfgoedlijst hoort de Mont Saint Michel bij de drie belangrijkste bezienswaardigheden van Frankrijk. Jaarlijks trekt dit unieke monument dan ook meer dan 3 miljoen bezoekers. En niet voor niets, want vanaf de allereerste aanblik zult u betoverd worden door de schoonheid en het uitzonderlijke karakter van dit middeleeuwse bouwwerk dat omringd wordt door een fenomenaal landschap. Was de rots met haar abdij, kloosters en kerken tot vorig jaar nog bereikbaar via een dijk; sinds eind 2015 is de Mont Saint Michel slechts nog met het vaste land verbonden door een ijzeren  brug. Door het afbreken van de dijk heeft men het authentieke karakter van de Mont Saint Michel hersteld. Bij vloed heeft het zeewater nu weer vrij spel en kan daardoor, net zoals vroeger, het eiland weer compleet omringen.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Mont Saint Michel voert terug tot het jaar 708. In dat jaar liet de bisschop van Avranches op de Mont Tombe een heiligdom bouwen ter ere van de aartsengel Michaël. Dit heiligdom werd in de middeleeuwen al gauw een geliefd bedevaartsoord en in de 10e eeuw vestigden Benedictijnen zich in de abdij en bouwden er op de lager gelegen gedeeltes een heel dorp omheen. Tijdens de 100-jarige oorlog bleek het eiland met haar prachtige abdij een onneembare vesting voor de Engelsen en stond het dan ook tevens symbool voor de eenheid van het Franse volk.  Na de Franse Revolutie wordt de Abdij tot 1863 als gevangenis gebruikt, waarna men in 1874 begint met een grondige renovatie. Vanaf dat moment wordt de Mont Saint Michel als historisch monument verklaard.

Op weg naar de top

Bezoekt u het granieten rotseiland en haar prachtige abdij, dan zult u versteld staan van de ingenieuze architectuur van de gebouwen die in de vorm van het eiland toewerken naar de spitse en ijle toppen van de abdij. De gebruikte bouwtechnieken getuigen van groot vakmanschap en bouwkundig vernuft. Waant u zich terug in de middeleeuwen als u via de smalle straatjes op het eiland langzaam uw weg naar boven vindt. Geniet van de serene sfeer in de prachtige kloostertuin en verwonder u hier over één van de mooiste kloostergangen van Frankrijk.

Vanaf het plein voor de ingang van de abdijkerk heeft u een werkelijk adembenemend uitzicht over de baai die zich uitstrekt van de Normandische kliffen in het oosten tot aan het mooie vissersplaatsje Cancale aan de Bretonse westkant.

Naast alle prachtige gebouwen vindt u in de straatjes op het eiland ook menig souvenirwinkel en een keur aan restaurants, waar u onder het genot van een goed glas wijn even bij kunt komen van de vele stenen trappen die de weg naar de top markeren.  Heeft u nog energie over, maak dan ook zeker een wandeling over de vestingmuren en geniet ook hier weer van de prachtige vergezichten over de baai en haar omgeving.

Musea

Op de Mont Saint Michel vindt u ook een aantal interessante musea die u stuk voor stuk meenemen in de geschiedenis van deze bijzondere plek. Bezoek het Historisch – of het Maritiem Museum van de Mont Saint Michel, of neem een kijkje in het middeleeuwse huis dat de ridder Bertrand Du Guesclin op het eiland bouwde voor zijn vrouw, die astrologe was.

Praktische informatie

De Mont Saint Michel is dagelijks te bezoeken. Bij aankomst kunt u een tweetal kilometer vóór het eiland, op een grote parkeerplaats uw auto parkeren. Vanaf deze betaalde parkeerplaats (dagtarief van € 12,50) rijdt een gratis shuttlebus (le Passeur) die u tot 350 meter voor het eiland brengt. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om vanaf de parkeerplaats naar de Mont Saint Michel te wandelen, zodat u onderweg in alle rust van de omgeving kunt genieten. De brug naar de Mont Saint Michel is alleen te voet of per shuttlebus toegankelijk.

Toegang tot het eiland en haar dorp is gratis. Voor de toegang tot de abdij betaalt u wel entree (afhankelijk van leeftijd, maar maximaal € 9 per persoon), maar dat is zeker de moeite waard. De poorten naar het eiland zijn dag en nacht geopend en ook de shuttlebussen rijden 24 uur per dag.

Getijden

De baai van de Mont Saint Michel kent het grootste getijdenverschil van heel Europa. Tijdens springtij komt de vloed met grote snelheid opzetten. Dit levert iedere 14 dagen een prachtig schouwspel op, dat natuurlijk het beste vanaf de Mont Saint Michel bekeken kan worden.

Door het grote getijdenverschil en de snelheid waarmee de vloed in de baai op komt zetten, wordt het sterk afgeraden op eigen houtje het waddengebied rondom het eiland te verkennen. Wadlopen is hier echter, mèt gids, een absolute aanrader!

Drukte

U begrijpt dat u op een fenomeen als de Mont Saint Michel niet de enige toerist zult zijn. In het hoogseizoen kan het aantal bezoekers dan ook aardig oplopen. Om de grootste drukte te vermijden, adviseren wij u in de vroege ochtend, of aan het einde van de middag de abdij te bezoeken. Tot middernacht is het gehele eiland verlicht; u heeft daarna dus nog alle tijd om de magie van het eiland in alle rust tot u te nemen!

Mont Saint Michel

De streek rondom de Mont Saint Michel

Onze fijne vakantiehuizen in de omgeving van de Mont Saint Michel zijn het perfecte uitgangspunt om dit unieke eiland en haar prachtige abdij te bezoeken. Daarnaast heeft deze streek, gelegen op de scheidslijn tussen Normandië en Bretagne, u nog veel meer moois te bieden. Hieronder treft u een selectie aan bezienswaardigheden, steden en andere bijzondere locaties die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens uw vakantie in deze regio.

Avranches

Gelegen aan de monding van de rivier La Sée biedt Avranches een magnifiek uitzicht over de Baai van de Mont Saint Michel. Op het hoogste punt van de stad vindt u Les Jardin des Plantes, oorspronkelijk aangelegd in 1799 en door haar schoonheid en prachtige ligging een geliefde plek van diverse kunstenaars, waaronder Guy de Maupassant en Paul Féval. Vandaag de dag bestaat de tuin uit 12 verschillende kamers met ieder een eigen thema. Zo kunt u genieten van de kleurenpracht in de hortensia- en bloementuin, dwalen door het esdoornbos of luisteren naar het klaterende water bij de waterpartijen. Vanaf de hooggelegen tuinen ziet u hoe de rivier zich als een zilveren lint door het landschap richting zee slingert, met op de achtergrond het majestueuze silhouet van de Mont Saint Michel.

Verder vindt  u in Avranches het museum Le Scriptorial, waarin u de manuscripten van de Mont Saint Michel kunt bewonderen. Oude stadswallen, de Saint Gervais basiliek, de aanwezige kerken en de Saint André kathedraal getuigen daarbij van een rijk historisch en religieus verleden en maken de stad van de grondlegger van de Mont Saint Michel een bezoek meer dan waard.

Granville

Een must voor de modeliefhebbers onder ons, is een bezoek aan de stad Granville, gelegen op een rotsachtige kaap aan de Normandische kust, aan het einde van de Baai van de Mont Saint Michel. In deze stad vindt u namelijk <het geboortehuis van de beroemde Franse modeontwerper Christian Dior. De statige, roze gekleurde villa Les Rhumbs herbergt vandaag de dag een museum dat compleet is gewijd aan deze geliefde ontwerper. Bewonder de prachtige collectie haute couture ontwerpen van de hand van de meester of wandel door de kleurrijke tuinen van Christian Diors’ geboortehuis.

Daarnaast is Granville, met haar spectaculaire ligging boven op een rotsachtige kaap, een geliefde badplaats die het bezoeken meer dan waard is. De stad zelf is omgeven door hoge stadswallen, die neerkijken op de lager gelegen jacht- en vissershaven. Granville bezit ook heerlijke stranden waar volop genoten kan worden van de zon. Liever sportief? Dan kunt u terecht bij de zeilschool voor een keur aan watersporten.

Cancale

Huurt u één van onze charmante vakantiehuizen aan de Bretonse kant van de Mont Saint Michel, dan is dit het perfecte uitgangspunt om de mooie omgeving van het departement Ille et Vilaine te ontdekken. Laat u langs de prachtige Baai van de Mont Saint Michel meevoeren naar het oogstrelende vissersplaatsje Cancale en strijk neer op één van de vele terrassen aan de gezellige haven. Vanuit hier heeft u een adembenemend uitzicht over de baai waar in de verte de Mont Saint Michel zich aftekent tegen de horizon. Geniet van een heerlijke Bretonse crêpe of een bord verse oesters, terwijl u uitkijkt over de oestervelden waar deze zilte specialiteit dagelijks bij eb geoogst wordt.  De levendige stad ademt sfeer en de pittoreske straatjes nodigen uit om door u ontdekt te worden.

St. Malo

Aan de andere kant van de landtong ligt één van de meest geliefde havensteden van Frankrijk; St. Malo. Deze voormalige zeeroversstad zal ook u weten te betoveren met haar gezellige oude centrum vol uitnodigende terrasjes, de prachtige stadswallen en haar heerlijke strand. De vele oude straatjes ademen de sfeer van weleer en nemen u mee terug in de tijd toen vanuit de haven piraten en andere zeemanslieden ten strijde trokken tegen de Engelsen. Veel informatie over de geschiedenis van de stad – die terugvoert tot de 12e eeuw -  vindt u terug in het Musée de la Ville, waar tevens een aantal prachtige maritieme objecten te bewonderen zijn. Zeker ook een bezoek waard is het Grand Aquarium, waar meer dan 600 verschillende vissen en zeedieren te bewonderen zijn. Kinderen zullen zich hier geen moment vervelen terwijl ze hun ogen uitkijken bij de diverse aquaria. Van de koude oceanen tot de tropische wateren; alle verschillende ecosystemen worden hier nagebootst. Een kleurrijke belevenis, die niet snel vergeten zal worden!

Maar maak ook zeker een wandeling over de prachtige oude stadswallen en geniet van het uitzicht over de zee en het fijne zandstrand. Tegenover het gezellige strand van de stad ziet u twee eilandjes liggen. Deze zijn bij eb te bereiken, maar laat u niet verrassen door het snel opkomende tij! Eén van deze eilandjes herbergt het graf van de Franse schrijver en politicus Chateaubriant, die in 1768 in St. Malo geboren werd; op de ander is het Fort National te bewonderen.

Dinard

Genieten van de grandeur van weleer? Dat kan in de heerlijke badplaats Dinard die u met haar statige villa’s aan de kust terugvoert naar de Belle Epoque van de 19e eeuw. Op het fijne strand met haar karakteristieke blauwwitte strandtentjes (Place de l’Écluse) is het sfeervol genieten van Bretonse zomerzon. Flaneer over de mediterraans aandoende boulevard Clair de Lune of laat u verwennen in één van de vele thalasso therapie spa’s in de stad.

Dinard

Dinan

Iets verder landinwaarts, aan de oevers van de rivier de Rance treft u wellicht één van de mooiste plaatsjes van Bretagne. Met haar prachtige stadswallen, smalle pittoreske straatjes en mooie vakwerkhuizen is Dinan een heerlijke stad om een dagje ter vertoeven. Slenter langs de vele kunstgaleries en ambachtswinkeltjes of beklim de 158 treden van de Tour de l’Horloge voor een prachtig uitzicht over de stad. Is het helder, dan kunt u vanaf hier zelfs een glimp van de Mont Saint Michel opvangen!

Dinan stad van kunst en geschiedenis

Vakantiehuizen Mont Saint Michel

Kijkt u er ook naar uit om de Mont Saint Michel en haar prachtige omgeving te bezoeken?  Boek dan nu één van onze mooie en comfortabele vakantiehuizen in de buurt van de Mont Saint Michel en geniet van een heerlijke en onbekommerde vakantie in deze prachtige regio. Vanuit uw eigen, compleet verzorgde en gezellige vakantiewoning liggen alle rijkdommen van deze streek aan uw voeten!

Boek nu!
Vakantiehuis IV16

Schrijf u in voor de nieuwsbrief