•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De leukste bezienswaardigheden in de Calvados (Normandië)

donderdag 18 juni 2020

Van hoge kliffen en rustgevende duinen tot memorabele plekken als de invasiestranden; de kustlijn van de Calvados kent vele gezichten. De talrijke artistieke en culturele schatten van de Calvados getuigen van een indrukwekkende geschiedenis. Liberté-vakantiehuizen biedt u een ruim aantal leuke vakantiehuizen om de geschiedenis van dit deel van Normandië te ontdekken. Speciaal voor u hebben wij de hoogtepunten van dit deel van Frankrijk op een rijtje gezet.

De kust van de Calvados, stranden met een verhaal
Met zijn Keltische en mysterieuze charme is de kustlijn van de Calvados een belangrijke inspiratiebron geweest voor het impressionisme. De Franse kunstenaars Monet en Boudin gebruikten de schoonheid van de omgeving om deze te vangen op doek.
De kustlijn van de Calvados strekt zich uit tussen de pittoreske havensteden Honfleur en Grandcamp-Maisy. Op een steenworp afstand van onze vakantiehuizen aan zee, vindt u hier een verrassende verscheidenheid aan landschappen. De hoge, witte krijtrotsen tussen Luc-sur-Mer en Trouville zorgen voor spectaculaire aanzichten. Anderzijds vindt u in de laaggelegen kustgebieden rustgevende duinen, die uitnodigen voor een lange wandeling langs de kust.

Krijtrotsen langs de kust van de Calvados in Normandië

Naast de schoonheid ervan, vertellen de stranden van de Calvados een indrukwekkende geschiedenis. Tijdens de Slag om Normandië waren de invasiestranden het toneel van een gigantische strijd. De strijd, die op 6 juni 1944 losbarstte, heeft veel zichtbare sporen achtergelaten. Ondanks tal van vernietigingen is het culturele erfgoed van de Calvados, met meer dan 900 historische monumenten, uitzonderlijk rijk.
Bezoek de vele musea en militaire begraafplaatsen langs de kust en laat u meeslepen door de herinneringen aan een zwarte pagina in onze geschiedenis. Tip: het Overlord Museum heeft een uitgebreide collectie over de Slag om Normandië. Het schetst de periode vanaf de landing op de stranden van de Calvados, tot aan de bevrijding van Parijs.

Vakantiehuizen bij de invasiestranden
Utah beach

De charmante havenstadjes van de Calvados

De uitgestrekte kust van de Calvados kent veel gezellige havenstadjes. Een bezoek aan één van deze havenstadjes beloofd u een kijkje in het eeuwenoude maritieme leven van de Calvados. Slenter door het historische stadscentrum en vergeet bovendien niet te genieten van een bord fruits-de-mer. Voor u hebben wij de gezelligste havenstadjes op een rij gezet:
•    Honfleur
•    Grandcamp-Maisy
•    Ouistreham

Honfleur
Het pittoreske Honfleur is niet voor niets het meest geschilderde havenstadje van Normandië. Genesteld tussen weelderige, groene heuvels ligt de bruisende havenstad die u zal betoveren door zijn charme en authenticiteit. De brug van Normandië leidt u over de monding van de Seine naar de mystieke dokken van de oude haven. Wandel door de kleine straatjes en reis terug in de tijd waar ontdekkingsreizigers en lokale kunstenaars de havenstad domineerden.

Grandcamp-Maisy
Grandcamp-Maisy, een klein en rustig dorpje, waar visserij de belangrijkste bron van inkomsten is, profiteert al eeuwenlang van zijn ligging aan zee. In Grandcamp-Maisy vindt u een typische Franse sfeer en lijkt het soms alsof de tijd even stil heeft gestaan. De dagelijkse vismarkt en restaurants maken het dorp de ideale plek om te genieten van een heerlijk bord fruits-de-mer.


Ouistreham
Het middeleeuwse stadje Ouistreham wordt gewaardeerd door zijn diversiteit aan verschillende wijkjes. De stad heeft een historisch stadscentrum en een haven waar u kunt proeven van het maritieme leven van de Calvados. Ouistreham is gelegen aan Sword Beach, één van de vijf landingsstranden tijdens de Slag om Normandië. Juni 2014 vindt op dit strand de 70ste herdenking van D-Day plaats. Wilt u getuige zijn van deze indrukwekkende gebeurtenis? Onze vakantiehuizen bevinden zich op een steenworp afstand rijden van de invasiestranden. Kijk op:

Vakantiehuizen bij de D-day stranden
Vakantiehuizen bij de D-day stranden

Historische steden in de Calvados

De steden van de Calvados worden gekenmerkt door een rijke geschiedenis.  De volgende steden vertellen u ieder een deel van de historie van Frankrijk:
•    Caen
•    Bayeux

Caen
Gelegen tussen land en zee, niet ver van de stranden van de Calvados, vindt u Caen. Een bloeiende en dynamische stad rijk aan cultuur. Door zijn wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog, zal Caen u fascineren door zijn mix van oude en nieuwe bezienswaardigheden. Struin door de Rue Vaguex, rijk aan oude vakwerkhuizen en geniet van de gezelligheid van de vele café’s en restaurants in het moderne deel van de stad. De haven van Caen is, vooral in de zomer, erg geliefd.

Bayeux
Het kleine, middeleeuwse stadje Bayeux is vooral bekend om zijn eeuwenoude borduurwerk: ‘Het Tapijt van Bayeux’. Het 70 meter lange tapijt stamt uit de 11de eeuw en geeft de slag bij Hastings in 1066 weer. Vanaf het vertrek uit Frankrijk, laat het tapijt de verovering van Engeland vanuit Normandië zien. Maak na het zien van dit eeuwenoude stukje erfgoed een wandeling door de geplaveide straten van de stad. Beklim de Notre-Dame kathedraal en laat u verrassen door het adembenemende uitzicht van het omliggende platteland en de kust.

Het rustgevende platteland van de Calvados
Weg van de steden, rijdend door het heuvelachtige, lieflijke landschap van de Calvados, vindt u een oase van rust en sereniteit. Geniet van de frisse lucht en ontdek de vele appelboomgaarden en groene weiden die het platteland van de Calvados rijk is. Tip: de appelboomgaarden zijn het best te bezoeken in mei, wanneer de bomen in volle bloei staan zoals in en rond het rustige en landelijke Ablon. Dit vakantiehuis in Ablon bevindt zich op steenworp afstand van de appelboomgaarden en andere hoogtepunten van de Calvados.

Uw verblijf in de Calvados
Dankzij haar prachtige natuur en rijke erfgoed is de Calvados geliefd onder zowel natuur- en cultuurliefhebbers. Wij helpen u graag met het vinden van een geschikt vakantiehuis, met alle hoogtepunten van dit deel van Normandië binnen handbereik. Bekijk hier alvast een selectie uit ons uitgebreide aanbod:


Vakantiehuizen in de Calvados
Vakantiehuizen in de Calvados

Schrijf u in voor de nieuwsbrief