•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Doe de test: wat voor vakantieganger bent u?

dinsdag 3 september 2019

Waar denkt u aan bij een vakantie in Frankrijk? Natuur, avontuur, winkelen, wandelen, fietsen, ontspannen, strand, historie, of cultuur? Liberté Vakantiehuizen biedt tal van verblijven aan in Frankrijk, maar smaken verschillen: Bretagne is geschikter voor de één en Normandië voor de ander. Wij van Liberté hebben een kleine vragenlijst gemaakt voor u om erachter te komen wat uw ideale vakantie is. Zo komt u voor geen enkele verrassing te staan!

Op vakantie brengt u vooral tijd door…
A: in de natuur, lekker fietsen of wandelen
B: in de lokale stadjes en bij de populairste bezienswaardigheden
C: in en rondom ons verblijf
D: op het strand en/of aan zee
 
U gaat op vakantie en neemt mee:
A: alleen mijn partner
B: mijn partner en kinderen
C: alles en iedereen mag mee! Van de vriendjes van mijn dochter tot de hond van de buren!
D: soms een ander gezin, soms alleen mijn eigen gezin
 
Als u op vakantie bent, dan eet en drinkt u...
A: bij restaurants langs de wandelroute, die u van tevoren op TripAdvisor op heeft gezocht
B: lokale delicatessen en wijnen, in plaatselijke restaurantjes die u spontaan tegenkomt
C: de meest uitgebreide gerechten, die u in het verblijf zelf bereidt
D: vlees van de barbecue, in de tuin van het vakantiehuis
 
In uw koffer mag/mogen nooit …. ontbreken.
A: wandelschoenen
B: een boekje met bezienswaardigheden
C: boeken
D: een bikini of een badpak
 
Vakantie is voor u vooral...

Voornamelijk A: actief bezig zijn

Op vakantie vindt u het heerlijk om op de fiets de omgeving te verkennen of een uitgebreide wandeling te maken, om vervolgens plaats te nemen in een goed restaurant met een mooi uitzicht. U vindt het dan ook erg belangrijk dat er mooie wandel- en fietsroutes in de buurt zijn van uw verblijf, en dat er genoeg picknickplekjes, cafés of restaurants te vinden zijn waar u even uit kunt rusten.

Uw ideale vakantieplek is: Marcilly-sur-Eure (Normandië)

In Marcilly-sur-Eure kunt u op de fiets of wandelend de vele prachtige kathedralen, parktuinen en kastelen van Normandië verkennen. Het klimaat van Normandië is dan ook ideaal voor natuur- en sportliefhebbers. ‘s Zomers kan de temperatuur weliswaar oplopen tot ver boven de 20 graden Celcius, maar is er wel een verfrissend zeebriesje aanwezig. In de winter en het voorjaar ligt de temperatuur één tot enkele graden hoger dan in Nederland. Liberté biedt meer dan 300 vakantiehuizen aan in Normandië, zoals bijvoorbeeld dit charmante 2-persoons vakantiehuis, wat omgeven is door een rijke natuur met tal van wandel- en fietsmogelijkheden.

Dit vakantiehuis is gelegen langs een wandelpad, en er bestaat een mogelijkheid om fietsen te huren. In de dorpjes Anet en Dreux (ca. 2 uur lopen of 40 min. fietsen) kunt u genieten van een typisch Frans 3-gangen diner met Normandische kaas na. En als aan het einde van de dag nog niet actief genoeg bent geweest, kunt u altijd nog een baantje trekken in het zwembad. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €446 per week.

Boek nu dit vakantiehuisje met zwembad in Normandië
Vakantiehuis EU76 - Marcilly-sur-Eure (Normandië)

Is dit vakantiehuisje toch niet helemaal wat u zoekt? Vanaf maar € 260 per week boekt u een ander vakantiehuis in Normandië. Klik hier voor meer informatie.

Voornamelijk B: cultuur opdoen

U vindt het erg interessant en belangrijk om meer te weten te komen over de geschiedenis en de cultuur van uw vakantieplek, en om uw kinderen hier wat over bij te brengen. Het liefst trekt u er dan ook vaak op uit om de lokale en regionale bezienswaardigheden te bekijken, en de cultuur van de bewoners te leren kennen. U houdt van oude architectuur, en geniet ervan als de pittoreske straatjes van een stad gevuld zijn met muziek en/of kunst.

Uw ideale vakantieplek is: Rennes (Bretagne)

Rennes, de hoofdstad van Bretagne, is een zeer geschikte stad voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Het tweezijdige karakter van de stad biedt namelijk aan de ene kant moderne boetiekjes en hippe restaurants, en aan de andere kant veel cultuur en historie. Zo kunt u de 18e-eeuwse Cathédrale Saint-Pierre bezoeken, en het middeleeuwse kasteel Portes Mordelaises, een verdedigingswerk waar de bewoners van Bretagne en Rennes nog steeds erg trots op zijn. Tevens zijn er tijdens het straatfestival Tombées de la Nuit veel Franse straatartiesten en kunstenaars te vinden in de Rue de la Soif (Straat van de Dorst), en kunt u terecht bij de markthallen van de Marché des Lices om heerlijke, lokale zeevruchten te kopen. En als u nog niet genoeg heeft gehad van Bretagne, bent u zo met de trein in de historische piratenstad Saint Malo, waar u lekker uit kunt rusten op het strand (lees hier meer over alle activiteiten die u kunt ondernemen in Bretagne). Liberté biedt meer dan 100 vakantiehuizen aan in Bretagne, waaronder dit comfortabele, betaalbare vakantiehuis in Plerguer. Dit vakantiehuis ligt 50 minuten van Rennes af en 30 minuten van St. Malo af. Het beschikt over 3 slaapkamers, een omheind terras met tuinmeubels en een elektrische barbecue, en een grote parktuin met schommel, glijbaan, en tafeltennis voor de kinderen. U huurt dit vakantiehuis al vanaf € 324 per week.

Boek nu dit vakantiehuis in Bretagne
Vakantiehuis IV21b - Plerguer (Bretagne)

Is dit vakantiehuisje toch niet helemaal wat u zoekt? Vanaf maar € 260 per week boekt u een ander vakantiehuis in Bretagne. Klik hier voor meer informatie.

Voornamelijk C: lekker ontspannen en plezier maken met een groot gezelschap

Voor u is vakantie het ideale moment om kostbare tijd door te brengen met familie en vrienden, en lekker te ontspannen met een boek in de tuin of bij het zwembad van het verblijf. Het maakt u dan ook niet erg veel uit waar het verblijf precies ligt, als er maar genoeg plek is voor iedereen om zich te vermaken en ontspannen. Ook moeten er genoeg faciliteiten in het huis aanwezig zijn, zodat er uitgebreid gekookt kan worden, en er gewassen kan worden wanneer dat nodig is.

Uw ideale vakantieplek is: Saint-Pierre Azif of Lecaude (Normandië)

Zowel Saint-Pierre Azif en Lecaude bieden prachtige landelijke omgevingen met grote vrijstaande vakantiehuizen, waar u kunt geniet van uw rust en uw kinderen en/of hond zorgeloos rond kunnen rennen. Als u alsnog een uitje wilt maken, bent u vanuit Saint-Pierre Azif binnen 20 minuten bij de badplaatsjes Deauville of Trouville, waar u kunt relaxen op het strand, of kunt plaatsnemen in een schattig treintje om samen met uw kinderen de bezienswaardigheden te bekijken. Liberté biedt meer dan 300 vakantiehuizen aan in Normandië, zoals dit ruime, landelijk gelegen vakantiehuis met zwembad, waar maar liefst 12 personen kunnen verblijven. Het beschikt over een grote tuin met tuinmeubels en speel- en klimtoestellen voor de kinderen, en er is een wasmachine en een barbecue aanwezig. Overigens is het mogelijk om het nabijgelegen vakantiehuis te huren, ideaal als u met meerdere families of vrienden op vakantie gaat. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €783 per week.

Lees hier meer over dit vakantiehuis met zwembad
Vakantiehuis CV189 - Lecaude (Normandië)

Saint Pierre Azif

Zoekt u nog een beetje meer luxe? Dit prachtige, ruime verblijf in Saint Pierre Azif biedt alles wat er nodig is om lekker te ontspannen en plezier te maken met een groot gezelschap. Er is slaapplek voor 10 personen (in overleg twee extra), de tuin is voorzien van tuinmeubels, ligstoelen, een barbecue en een parasol, en voor de kinderen zijn er verschillende speeltoestellen, badminton en een tafeltennistafel aanwezig. U huurt dit vakantiehuis vanaf € 1430 per week.

 Mevrouw Moons vertelt:

"We hebben genoten van onze week in dit vakantiehuis. We waren met 4 stellen en 2 kinderen. Onze kleindochter van 3 heeft zich uitermate goed vermaakt met de spelletjes buiten. Ze vroeg meteen wanneer we weer terug gaan naar dit huis! Dus ja, we zullen zeker terug komen!"

Boek nu dit ruime vakantiehuis in Noord-Frankrijk
Vakantiehuis CV149 - Saint Pierre Azif (Normandië)

Zijn deze vakantiehuizen toch niet helemaal wat u zoekt? Vanaf maar € 260 per week boekt u een ander vakantiehuis in Normandië. Klik hier voor meer informatie.

Voornamelijk D: strandvakantie

Als u aan vakantie denkt, komen er beelden van strand, zon en zee bij u naar boven. ‘s Morgens vroeg croissantjes halen bij de lokale supermarkt, om die vervolgens op het wandelpad langs de kust op te eten. Direct de zee in springen en daarna opdrogen op een handdoekje in de zon met een tijdschrift. Zandkastelen maken met de kinderen en ‘s avonds met z'n allen barbecuen op het terras van het strandhuis.

Uw ideale vakantieplek is: Lanmodez (Bretagne)

Deze vakantieplek is ideaal voor strandliefhebbers: de gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 23 graden Celsius, niet te koud en niet te warm voor op het strand. Door de warme wind wordt het in de winter en herfst ook niet te koud in Bretagne. Voor de variëteit kunt u wandelen langs de kust of het sfeervolle haventje van Lanmodez bezoeken. En als u erop uit wilt trekken, zijn de vissersplaats Paimpol en de stranden en rotsen van het mooie Île de Bréhat ook zeker de moeite waard. Liberté biedt meer dan 100 vakantiehuizen aan in Bretagne, waaronder dit rustig gelegen, goed uitgeruste vakantiehuis met uitzicht op zee en tuin op het zuiden. Ook ligt het maar 100 meter van zee en strand! Het huis beschikt over 2 slaapkamers, een ruime tuin en terras, een parasol en een barbecue. Er zijn huisdieren toegestaan in dit vakantiehuis, dus als u uw hond mee wilt nemen zodat hij rond kan hollen op het strand is dat zeker mogelijk! U huurt dit vakantiehuis al vanaf € 608 per week in het laagseizoen, en vanaf € 783 in het hoogseizoen.

Boek nu deze toplocatie aan zee
Vakantiehuis CO29 - Lanmodez (Bretagne)

Is dit vakantiehuisje toch niet helemaal wat u zoekt? Vanaf maar €260 per week boekt u een ander vakantiehuis in Bretagne. Klik hier voor meer informatie.

Wij hopen dat deze quiz u heeft geholpen om erachter te komen wat uw ideale vakantie is. Bent u er nog steeds niet uit wat voor vakantieganger u bent? Ons team helpt u graag met persoonlijk advies, zodat u het perfecte vakantiehuis voor uw vakantie in Frankrijk kunt vinden!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief