•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Fietsen in de Loire

woensdag 21 februari 2018

Wilt u een vakantiehuis in Frankrijk huren, maar weet u nog niet waar? Wilt u een paar dagen onbezorgd genieten en naast de frisse buitenlucht, ook nog wat cultuur en natuur opsnuiven? Dan is een fietsvakantie in de Loire echt wat voor u! Stap op de fiets en laat u betoveren door sprookjesachtige kastelen, glooiende velden, diepe bossen en gouden wijnranken. Meander mee langs de oevers van de prachtige rivier de Loire, of fiets door de sprankelende stad Nantes en ontdek haar overdaad aan creativiteit.  De Loire is met haar zonnige natuur en uitgebreide netwerk aan adembenemende fietsroutes een heerlijke streek om met de fiets te verkennen. Dus twijfel niet langer, huur één van onze mooie vakantiehuizen en ga mee op fietsvakantie in de Loire!

Loire à Vélo

Meer dan 800 kilometer lang strekt de fietsroute ‘Loire à Vélo’ zich uit langs de oevers van de enige overgebleven wilde rivier van Europa; de Loire. De route begint in het hart van Frankrijk en slingert zich langs de loop van de glinsterende rivier een weg richting Saint-Brevin-Les-Pin aan de Atlantische kust. Wilt u de regio en haar prachtige natuur ontdekken, kies dan één van de vele mooie trajecten die op deze route zijn uitgezet. Fiets door groene valleien en pittoreske dorpjes en stop onderweg om de beroemde kastelen uit deze regio te ontdekken. Picknick aan de oever van de rivier terwijl  het ruisen van het water de zorgen van alledag wegspoelt.

Loire à Vélo leidt u door een ongekend rijk gebied dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO haar plek inneemt als ‘levend cultureel landschap’.  De overdaad aan natuurschoon herbergt een grote diversiteit aan vogels, vissen en andere diersoorten. Ook de bever kan tijdens uw tochten langs de rivier gespot worden!

De trajecten zijn voor iedereen, jong en oud, prima begaanbaar, kennen weinig hoogteverschillen en door de uitstekende bewegwijzering hoeft u niet bang te zijn om te verdwalen. De individuele routes zijn vaak niet langer dan 40 kilometer; een afstand die eenvoudig binnen een dag af te leggen valt.

De Loire Vallei

Fietsen in Nantes

Geen betere stad om per fiets te verkennen dan Nantes. Deze stad, die historie, kunst en bruisende creativiteit als geen ander weet te verbinden, behoort tot één van de vijf meest fietsvriendelijke steden ter wereld. Wilt u niets missen van deze mooie stad? Volg dan de groene lijn ‘la ligne verte’, die als een rode (oh nee, groene!) draad alle bijzondere bezienswaardigheden van de stad met elkaar verbindt. De route neemt u mee langs de vele kunstwerken die in de buitenlucht te bewonderen zijn, voert langs historische hoogtepunten zoals het Château des Ducs, en langs de vele hippe spots van de stad. Ontdek de fantastische Machines de l’Île de Nantes en waag een ritje op de grote mechanische olifant die wel  tot 50 passagiers op zijn rug kan meenemen! Met haar sprankelende veelzijdigheid zal Nantes uw hart ongetwijfeld weten te veroveren!

Nantes is tevens een prima startpunt om vele andere mooie fietsroutes te ontdekken. Volg vanuit de stad bijvoorbeeld de Vélodyssée richting de wijngebieden bij Angers of juist richting de kust en laat u wederom verwonderen door de schoonheid van deze regio!

Fietsen langs de kust

Natuurlijk is uw fietsvakantie in de Loire niet compleet zonder een uitstapje naar de prachtige kustlijn van deze streek. Vanaf Nantes voegen de Vélodyssee en de Loire à Velo routes zich samen in één mooie route richting de Atlantische kust. Over een traject van 62 kilometer fiets u mee langs de oevers van de Loire die uiteindelijk bij Saint-Brévin-les Pins in zee uitmondt. Ontdek de gezellige haven van Paimboeuf, gelegen aan de monding van de rivier. Wandel door haar  smalle steegjes en duik in het rijke maritieme verleden van deze plek. Fiets dan verder en laat u leiden door de geur van pijnbomen, die u uiteindelijk meeneemt naar de zachte duinen en fijne zandstranden bij Saint-Brévin-les-Pins.

Loire fietsvakantie

Handig om te weten

  • Heeft u genoeg gefietst voor één dag? Neem dan de trein terug naar huis! In de meeste regionale (RER) treinen kunt u uw fiets gewoon gratis meenemen!
  • Heeft u geen mogelijkheid om uw eigen fiets mee te nemen op vakantie? De lokale VVV’s helpen u graag aan een adres waar u fietsen kunt huren. Zo kunt u bijvoorbeeld bij BajaBikes fietsen huren of zelfs een leuke fietstour boeken!
  • Daarbij zijn er steeds meer fietsverhuurbedrijven die ook elektrische fietsen in hun assortiment hebben.

Vakantiehuis huren in Frankrijk? Ontdek de Loire!

Kunt u niet wachten om de prachtige Loire met al haar schatten op een sportieve manier te ontdekken? Huur dan nu één van onze comfortabele vakantiehuizen in deze schitterende streek, bindt uw fietsen achterop de auto (of huur uw fiets ter plaatse) en trap de zon tegemoet in deze onvergetelijke regio!

Huur dan nu één van onze comfortabele vakantiehuizen in deze schitterende streek
Fietsen in de Loire Vallei

Schrijf u in voor de nieuwsbrief