•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De mooiste wandelroute van Bretagne, de GR34

woensdag 21 februari 2018

Wat is er fijner dan een landschap, een bijzonder uitzicht, of een verkoelende zeebries in alle rust in je op te kunnen nemen? De tijd af te meten aan het aantal voetstappen dat je in een aangenaam ritme langs de mooiste plekjes voert? Even onthaasten en je onderdompelen in het hier en nu. Steeds meer mensen ontdekken het plezier en de heilzame werking van wandelen; het is dan ook niet voor niets één van de meest geliefde sportieve bezigheden van deze tijd. Bent u ook van plan de wandelschoenen aan te trekken op uw vakantie? Dan kunt u zich geen betere bestemming wensen dan het betoverende Bretagne. Met haar ongeëvenaarde kustlijn, mysterieuze groene bossen, rijke historie en bijzondere cultuur is deze regio vol van sagen en legenden een waar wandelparadijs. Gaat u alvast mee op pad? Wij nemen u mee langs de mooiste wandelroute van Bretagne, de GR34!

1. Wandelen op de GR34 in Noord-Bretagne (Ille et Vilaine en Côtes d'Armor)

De Grande Route 34 (aangeduid als de GR34) is een fenomeen. Dit  wandelpad, dat deel uitmaakt van de 60.000 kilometer aan lange afstand wandelpaden die Frankrijk rijk is, strekt zich maar liefst over 1700 kilometer uit langs de gehele Bretonse kust. Vanaf de Baai van de Mont St. Michel tot aan de Morbihan volgt dit wandelpad het oude ‘sentier des douaniers’, een route  die aan het einde van de 18e eeuw werd aangelegd. Grensbewakers patrouilleerden destijds op deze paden om te voorkomen dat buitenlandse bandieten het (goedkope) Bretonse zout op illegale ze overzee zouden smokkelen. Vandaag de dag zou het ons verbazen als u nog een zeepiraat tegen het lijf zou lopen, maar leent dit emblematische wandelpad zich uitstekend voor een adembenemende ontdekkingstocht langs alle rijkdommen van de Bretonse kust.

Officieel start de GR34 in Normandië, bij de Mont St. Michel, maar ze slingert al heel snel richting de grens met Bretagne. Via wadden en zilte weiden leidt het pad u naar de kleine, pittoreske haven van Cancale in de regio Ille-et-Vilaine. Hier vallen fijnproevers direct met hun neus in de boter, want in dit gezellige plaatsje vindt u één van de smakelijkste oesters van heel Frankrijk. Koop ze kakelvers bij de oesterkraampjes op de pier, waar de oesters direct na de vangst worden aangeboden.

Kijk hier voor een overzicht van onze mooie vakantiehuizen in de buurt van de GR34 in de regio Ille-et-Vilaine.

Na deze gastronomische stop leidt het pad u richting een adembenemend uitzicht. Vanaf de uitstekende rotspunt la Pointe du Grouin kijkt u prachtig uit over de Baai van de Mont St. Michel. Ook markeert dit punt het begin van uw tocht langs de betoverende Côte d’Émeraude, de kustlijn die haar naam te danken heeft aan de smaragdgroene kleur van de zee. U wandelt langs beschutte stranden, idyllische kreken en bijzondere rotssculpturen richting de oude zeeroversstad St. Malo. Dwaal hier over de historische stadswallen of strijk neer op één van de gezellige terrasjes in het levendige centrum van de stad.

Na St. Malo voert de wandelroute u rechtstreeks richting Belle Époque in het elegante Dinard. Het strand van deze oude, chique badplaats met haar karakteristieke blauw met witte strandtentjes  is een fijne plek om even uw wandelschoenen uit te trekken en met uw blote tenen in het zand te genieten van de tijden van weleer.

Verder op het pad staan u nog duizelingwekkende uitzichten te wachten bij de steile zandstenen rotsen van Cap Fréhel, waar bijzondere zeevogels u tijdens uw wandeling vergezellen.

Sprookjesachtig mooi is ook het gedeelte van de route die u langs de Côte de Granit Rose voert. Al naar gelang het uur van de dag, kleurt deze bijzondere rotskust van zachtroze tot een dieprode kleur die u onderweg ongetwijfeld de adem zal benemen.

Kijk hier voor een overzicht van onze mooie vakantiehuizen in de buurt van de GR34 in de regio Côtes-d’Armor.
Cap Fréhel

2. Wandelen op de GR34 in West-Bretagne (Finistère)

Finistère betekent letterlijk ‘het einde van de wereld’ en verkent u de GR34 in deze regio, dan zult u ongetwijfeld begrijpen waar deze naam vandaan komt.  De route neemt u mee naar het meest westelijke puntje van deze regio, waar het land stopt  en zich met grillige, hoge rotsen zonder pardon in de woeste zee stort. Hier, op de kaap van  La Pointe du Raz, komen de elementen samen en dansen wind en water hun oeroude dans om de eenzame vuurtoren. Met stormachtig weer een spektakel waar je u tegen zegt.

Maar deze streek kent ook een hele andere kant. Trekt u iets zuidelijker, dan maken de woeste kusten plaats voor prachtig verscholen baaien en azuurblauw water. Wandelen op het schiereiland Crozon is een tropische sensatie. Met de warme geur van pijnbomen, de schittering van het heldere water en het goudgele zand in de kleine kreken waant u zich in het paradijs. Één van de mooiste stranden van Frankrijk, l’ Île-Vierge vindt u hier; een mooiere plek om uw zwembroek tevoorschijn te halen is er niet!

Kijk hier voor een overzicht van onze mooie vakantiehuizen in de buurt van de GR34 in de regio Finistère.
l’ Île-Vierge op het schiereiland Crozon

3. Wandelen op de GR34 in Zuid-Bretagne (Morbihan)

Ook in de Morbihan tovert de GR34 achter iedere bocht weer een overdosis aan schoonheid tevoorschijn. Hier wandelt u via uitgestrekte stranden, naar schilderachtige dorpjes waar de blauwe hortensia’s kleurrijk afsteken tegen de kleine, witte huisje met hun evenzo blauwe luiken.  Stop voor een grande café in het pittoreske schildersdorpje Pont Aven en laat uw dagdromen over oude meesters als Paul Gauguin meevoeren op de het kabbelende water van de rivier de Aven.

De GR34 duikelt de historie in bij Carnac waar u de beroemde menhirs kunt bezoeken. Mysterie en verwondering zullen u overvallen wanneer u zwerft langs de lange rijen, perfect in lijn staande stenen (wel 3000 stuks!) die hier in de prehistorie zijn neergezet. Het geheim van deze staande stenen is na al die tijd nog steeds niet ontrafeld. Een heerlijk vraagstuk om over na te denken tijdens uw omzwervingen in het prachtige Bretagne!

Wandelen over welk gedeelte van de GR34 dan ook, is ultiem genieten van de rijkdom van Bretagne, overgoten met een magisch sausje van rust en vrijheid. Dus bent u toe aan een flinke dosis Franse schoonheid en een overdaad aan frisse lucht, boek dan nu één van onze charmante vakantiehuizen dicht bij de mooiste wandelpaden van Bretagne!

Kijk hier voor een overzicht van onze mooie vakantiehuizen in de buurt van de GR34 in de Morbihan.
Het idyllische Pont Aven

Schrijf u in voor de nieuwsbrief