•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Tips voor de autovakantie naar Bretagne

maandag 16 april 2018

Is dit jaar Bretagne uw vakantiebestemming? Dan heeft u een goede keuze gemaakt! Deze betoverend mooie regio heeft namelijk heel wat voor u in petto. Een ongeëvenaarde kustlijn, idyllische vissersdorpjes, historische havenplaatsen, mysterieuze bossen en eeuwenoude dolmen vormen dit bijzondere stukje Frankrijk. Wij begrijpen dat u niet kunt wachten om deze prachtige streek te ontdekken! Bent u al volop bezig met de voorbereidingen? Dan helpen wij u graag met deze leuke en nuttige tips voor de autoroute naar Bretagne!

Op weg naar Bretagne

Afhankelijk van de plaats van bestemming is Bretagne het beste via Parijs of via de route Amiens, Le Havre en Caen te bereiken. Tot aan de grens met de Bretonse regio zult u veel gebruik maken van tolwegen. Voor het gebruik van deze wegen betaalt u tol; een bedrag dat u ter plaatse moet afrekenen bij de zogenaamde Péages of tolpoorten op de snelweg. Fijn voordeel: in Bretagne zelf zijn alle autowegen tolvrij. Tolbadge

Een hekel aan oponthoud bij de Péages? Koop dan voordat u op vakantie naar Bretagne gaat een tolbadge bij de ANWB. Met deze tolbadge achter de voorruit kunt u gebruik maken van de speciaal daarvoor bestemde ‘télepeage’ tolpoorten (aangeduid met een oranje ‘t’). De verschuldigde tol wordt achteraf automatisch met u verrekenend, wat u onderweg naar uw vakantiebestemming aanzienlijk veel tijdswinst kan opleveren! Dus wilt u lekker vlot doorrijden, dan is de aanschaf van een tolbadge een prima idee!

Wilt u van tevoren uitrekenen hoeveel tol u kwijt bent voor een bepaalde route? Vul dan startpunt en eindbestemming in op de website van Autoroutes.fr en uw tol- en benzinekosten worden voor u berekend. Via  Parijs? Denk aan uw milieuvignet!

Rijdt u via Parijs naar Bretagne, denk er dan aan om tijdig een Ecovignet te bestellen. Deze zogenaamde Franse milieusticker is sinds maart 2017 verplicht voor alle voertuigen die door de binnenstad van Parijs rijden. De binnenstad van Parijs behoort namelijk tot één van de milieuzones die onlangs door de overheid zijn ingesteld. In deze milieuzones mogen alleen auto’s rijden die aan bepaalde milieuvoorschriften voldoen. Hierdoor probeert de overheid  luchtvervuiling in de steden terug te dringen.

LET OP: Sinds de milieusticker is nu ook verplicht voor al het verkeer op de Péripherique van Parijs op het moment dat er voor het gebied rondom de hoofdstad een smogalarm wordt afgegeven. Plant u uw reis naar Bretagne via Parijs dan is het – ook al mijdt u de binnenstad -  dus raadzaam om niet zonder een Ecovignet op reis te gaan. Rijden zonder een Ecovignet binnen de milieuzones kan u namelijk een fikse boete opleveren.

Het Crit’Air Ecovignet besteld u online https://www.certificat-air.gouv.fr/en/. Let op: dit is de enige officiële website waarop u de sticker kunt bestellen. Het is niet mogelijk het Ecovignet bij de ANWB of onderweg te kopen. Zorg er dan ook voor dat u ruim voor vertrek uw Ecovignet online aanvraagt. De levertijd voor de milieusticker is 3 tot 5 weken. De kosten van vallen mee: € 4,80 incl. verzendkosten.

Vakantiehuizen Bretagne
Franse milieustickers

Verplicht

Als u door Frankrijk rijdt, zijn er nog een aantal andere zaken die u verplicht in uw auto moet hebben. Voor alle inzittenden moet een fluorescerend veiligheidshesje binnen handbereik zijn, die bij autopech gedragen moet worden. Ook een gevarendriehoek is verplichte bagage. Een alcoholtester moet u in principe ook in uw auto hebben, maar hier wordt niet op gecontroleerd. Heeft u geen alcoholtester, dan wordt u hiervoor niet beboet. Dit in tegenstelling tot de afwezigheid van de gevarendriehoek en veiligheidshesjes; hiervoor worden behoorlijke boetes uitgeschreven.

Tussenstop in Honfleur

Tips voor onderweg

Bent u onderweg naar uw bestemming in Bretagne, dan is het zeker de moeite waard om af en toe de snelweg te verlaten. Want ook onderweg liggen er Franse pareltjes voor het oprapen. Rijdt u via de Normandische kust en heeft u de tijd, maak dan een uitstapje naar het pittoreske havenplaatsje Honfleur. Na een heerlijke lunch in haar kleurrijke en gezellige haven, kunt u vol goede moed aan het laatste gedeelte van uw reis beginnen. Of bezoek het indrukwekkende Mémorial in de mooie stad Caen. Dit unieke museum geeft in diverse ruimtes een compleet beeld van de jaren rondom en tijdens WOII. De indringende verhalen en beelden zullen u niet onbewogen laten. Het museum is eenvoudig met de auto te bereiken via de rondweg van Caen.

En bent u in de gelegenheid, rijdt dan niet zonder te stoppen langs één van de meest iconische bezienswaardigheden van Frankrijk: De Mont St. Michel. Een bezoek aan dit rotsachtige eiland met haar kronkelende straatjes en majestueuze abdij, in de prachtige baai van de Mont St. Michel is onvergetelijk!

Rijdt u via Parijs, dan zal een uitstapje in deze heerlijke Franse hoofdstad ook zeker een aantrekkelijk vooruitzicht zijn. Wilt u liever de drukte van Parijs vermijden, maar zoekt u wel een fijne plek om te lunchen, dan is het gezellige stadje Compiègne, even boven Parijs een leuk alternatief. En heeft u kinderen en wellicht nog een dag of 2 over, dan behoeft Disneyland Parijs als tussenstop verder natuurlijk geen uitleg!

Le Mont Sint Michel

Zwarte zaterdag 2017

Als laatste wijzen wij u nog graag op de beruchte Zwarte Zaterdagen, die dit jaar op 29 juli en 5 augustus vallen. Ook op de autoroute naar Bretagne zult u dan niet aan extra drukte ontkomen, zeker niet als u via Parijs rijdt.

Rest ons u nog een hele mooie en veilige reis toe te wensen naar uw vakantiebestemming in het prachtige Bretagne. Bonne route!

Klik hier voor onze charmante en betaalbare vakantiehuizen in Bretagne!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief