•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Fototips langs de Franse kust

maandag 24 februari 2020

Een trip langs de Normandische kust: met de zon op uw gezicht en een aangenaam briesje door uw haren rijdt u samen met uw vrienden, partner of familie langs de mooiste plekjes die het noorden van Frankrijk te bieden heeft. Terwijl de muziek op de Franse radio vrolijk door de speakers klinkt, geniet u van het prachtige uitzicht op de Normandische kust in combinatie met de helderblauwe zee.

Foto’s zijn een mooie manier om deze herinneringen te koesteren. Daarom heeft Liberté Vakantiehuizen u een aantal prachtige plekjes van de Normandische kust voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u nog lang nagenieten van uw fantastische vakantie in Normandië.

Waarom Normandië?

De regio Normandië in het noordwesten van Frankrijk is een echte aanrader voor een roadtrip. Deze regio ligt namelijk maar 5 uur rijden van Utrecht af en heeft veel afwisselende landschappen. Bovendien vindt u in Normandië geen scherpe bergwegen, wat het rijden makkelijker maakt. Met de auto bezoekt u ook makkelijk het binnenland, waar beeldschone kastelen, kerken en kathedralen te vinden zijn. Daarnaast kunt u een kijkje nemen in de natuurparken, traditionele markten en schilderachtige dorpjes.

Route

Om u wegwijs te maken hebben wij een mooie route uitgestippeld langs de Normandische kust. De cijfers verwijzen naar de 5 bezienswaardigheden die we in dit blog hebben uitgelicht.

Bekijk onze vakantiehuizen in Normandië
Roadtrip langs de Normandische kust

1. Olifantenrots

Aan de Falaisekust in Frankrijk bevindt zich het kleine historische dorpje Étretat, waar prachtige krijtrotsen te bewonderen zijn. De parels van dit kustplaatsje zijn de krijtrotsen zoals l'Aiguille: een rots in de vorm van een punt die 70 meter boven het water uitsteekt, en de daarnaast gelegen rots, ook wel de olifantenrots genoemd. Vanaf de heuvel aan de andere kant van het strand kunt u prachtige foto’s maken hiervan. Ook is het zeker de moeite waard om een wandeling over de mooie stranden te maken of met een kajak langs de rotsen te varen.

Lees meer over de krijtrotsen van Étretat
De olifantenrots en l'Aiguille in Étretat

2. Fotogeniek havenstadje

Op de zuidelijke oever van de monding van de Seine ligt Honfleur, een havenstadje dat al jarenlang bij kunstschilders geliefd is. Het wordt namelijk gekenmerkt door de huizen met voorgevels met wisselende kleuren; een typerend aspect van de Franse kunststroming impressionisme. Met behulp van uw camera bootst u zo een schilderij uit de 19e eeuw na. Het is daarom onmisbaar op deze lijst van fotowaardige plaatsen in Normandië. Deze schildersstad staat niet alleen bekend om zijn fotogenieke landschappen, maar ook om de charmante straatjes waar u heerlijk door kunt flaneren, de diversiteit van monumenten en de traditionele markten. U kunt er dus makkelijk een aantal uur doorbrengen voor u naar de volgende locatie vertrekt.

Bekijk onze vakantiehuizen in Honfleur
Honfleur, een schilderachtig havenstadje

3. Wonder van het Westen

Le Mont Saint Michel wordt ook wel het ‘Wonder van het Westen’ genoemd. Het is een rotsachtig eiland, ongeveer 1 kilometer van de Franse kust verwijderd. Men kan er verscheidene architecturale juweeltjes ontdekken: de pre-romaanse kerk, de abdijkerk uit de XIe en XVe eeuw, romaanse en gotische kloostergebouwen. Van een zekere afstand is het een erg aangenaam plaatje, en wanneer u het eiland heeft beklommen kijkt u uit over de prachtige ongerepte natuur rond de baai: perfect om te fotograferen dus. De Mont Saint Michel is een getijdeneiland, maar via een loopbrug is het toch altijd te bereiken.

Bekijk hier onze vakantiehuizen dichtbij de Mont Saint Michel
Le Mont Saint Michel, 'Wonder van het Westen'

4. D-day stranden

Ook de D-day stranden (invasiestranden) zijn een fotobezoekje waard. D-day oftewel Decision Day was de dag waarop de geallieerden landden op de kust van Normandië om West-Europa te bevrijden van nazi-Duitsland. Dit was een cruciaal moment in de bevrijding van West-Europa. Er zijn nog steeds overblijfselen te vinden van de oorlog op de invasiestranden, die een onuitwisbare indruk achterlaten. Foto’s van deze plek brengen een mooie herdenking van de beslissende dag waarop velen werden bevrijd, en van de vele soldaten die hard hebben gestreden voor hun land. De verschillende D-day stranden zijn te vinden aan de noordelijke kant van de Normandische kust. Op een rijtje liggen Utah, Omaha, Gold, Juno en Sword.

Bekijk hier meer over de invasiestranden
Overblijfselen uit WOII op een invasiestrand in Normandië

5. Een speelplek voor vogelfotografie

In het westen van Normandië bevindt zich het natuurpark Marais du Cotentin et du Bessin. Dit grootse landschap bestaat uit duizenden stukjes natuurschoon die elk seizoen weer veranderen. In de herfst strijken hier duizenden vogels neer voordat zij vertrekken naar hun winterverblijf. Onder andere witte ooievaars en gele kwikstaarten kunt u dan in dit natuurpark bewonderen. Voor (vogel)fotografen een wonderschone speelplek! In de winter vormt de Cotentin een schiereiland, doordat het marais (‘moeras’) onder water staat. Daar komen weer andere vogels op af, zoals de grote zilverreiger, de koereiger en de lepelaar. Zodra het voorjaar wordt, verlaten de vissen de weilanden en maken plaats voor koeien, paarden en vogels.

Bekijk hier onze top 25 mooiste bezienswaardigheden in Normandië
Een witte ooievaar in het Normandische natuurpark

Met dit repertoire aan bezienswaardige plaatsen langs de Normandische kust zet u na uw vakantie een prachtig fotoboek in elkaar! Mocht u hebben besloten om een roadtrip langs de Normandische kust te gaan maken, dan zijn onderstaande vakantiehuizen een goed startpunt daarvoor:

Vakantiehuis CV225 - Ver sur Mer (Normandië)

Dit vakantiehuis voor 2 personen in Ver sur Mer (Calvados) heeft wat weg van een tiny house, maar is toch zeer volledig ingericht: u vindt hier alles wat u nodig heeft tijdens een roadtrip in Frankrijk. Vanuit hier rijdt u met gemak naar de D-day stranden en andere mooie bezienswaardigheden in de buurt, zoals het historische stadje Bayeux. U huurt dit vakantiehuisje al vanaf €425 per week.

Lees hier meer over dit vakantiehuisje in Normandië
Vakantiehuis CV225 - Ver sur Mer (Normandië)

Vakantiehuis SM146 - St. Pierre en Port (Normandië)

Vanuit deze volledig gerenoveerde vrijstaande villa voor 8 personen rijdt u binnen een halfuur naar de havenstadjes Fécamp, Etretat of Saint-Valéry-en-Caux. Ook is er een ander fotogeniek stadje in de buurt, namelijk Sassetot-le-Mauconduit. Het huis beschikt over een gesloten tuin met tuinmeubels, barbecue en tafeltennis. U huurt dit vakantiehuis vanaf €1215 per week.

Bekijk hier dit vakantiehuis aan de Normandische kust
Vakantiehuis SM146 - St. Pierre en Port (Normandië)

Vakantiehuis CV231 - Salenelles (Normandië)

Het appartement op de eerste verdieping van dit woonhuis in Normandië beschikt over een buitengewoon prachtig uitzicht op de Baai van de Orne. Vanuit hier kunt u het havenstadje Honfleur bezoeken, en de chique badplaatsen Deauville, Trouville en Cabourg. Mocht u geen auto tot uw beschikking hebben, dan kunt u ook op de fiets of tandem van het huis de omgeving verkennen. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €648 per week.

Boek nu deze toplocatie aan zee
Vakantiehuis CV231 - Salenelles (Normandië)

Benieuwd waar in Normandië u nog meer mooie plaatjes kunt schieten? Bekijk eens ons blog met de 25 mooiste bezienswaardigheden van Normandië.

Bekijk hier de 25 mooiste bezienswaardigheden van Normandië

Wij verhuren ook vakantiehuizen in Noord-Frankrijk, Bretagne, de Loirestreek en aan de Atlantische kust! Heeft u hulp nodig bij uw keuze? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met het plannen van een gedenkwaardige vakantie.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief