•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Vakantiehuizen Honfleur

zondag 30 oktober 2016

Op slechts zo’n 500 km van Nederland ligt één van de pareltjes van de Franse westkust; het prachtige plaatsje Honfleur. Zodra u de Seine via de indrukwekkende Pont de Normandie oversteekt ligt dit geliefde havenplaatsje binnen handbereik. Honfleur ligt aan de Côte Fleurie; een prachtig stukje Franse kust, waar elegante bad- en havenplaatsen elkaar afwisselen en waar de charme van weleer terug te vinden is in de mooie villa’s en gebouwen uit de Belle Epoque.

Honfleur neemt aan deze kustlijn een bijzondere plek in. Veel kunstenaars kwamen naar deze schilderachtige stad om het altijd veranderende licht boven de oude haven vast te leggen. Honfleur is dan ook de geboortegrond van het impressionisme en is vanaf oudsher geliefd om haar pittoreske schoonheid. Ook vandaag de dag is Honfleur en haar prachtige omgeving een heerlijke plek om uw vakantie door te brengen. Liberté biedt u diverse charmante en comfortabele vakantiehuizen in en om Honfleur aan, van waaruit u deze geliefde stad en de mooie Côte Fleurie op uw gemak kunt verkennen.

Vakantiehuizen Honfleur – Le Vieux Bassin

Wilt u zich helemaal onderdompelen in de gezellige en artistieke sfeer van de stad, dan is één van onze fijne vakantiehuizen in het centrum van Honfleur (vakantiewoning CV 125CV124 of  CV9) het perfecte uitgangspunt om op verkenning te gaan. Wandel vanuit uw vakantiewoning naar de plek waar de Seine uitmondt in zee; de prachtige oude haven ofwel le Vieux Bassin. Rondom de oude haven – één van de populairste plekken van de stad -  vindt u talrijke gezellige terrasjes en restaurants waar u kunt neerstrijken voor een heerlijk bord fruit de mer, een echte Franse crêpe of een glaasje sprankelende appelcider. Daarnaast geven de smalle, pittoreske en kleurrijke huisjes die hier in de 16e en 18e eeuw langs de kade werden gebouwd, le Vieux Bassin haar zo karakteristieke aanblik.

Aan het begin van de oude haven treft u ook nog één van de overblijfselen van de oude stadswallen van Honfleur. De voormalige stadwallen, die verder grotendeels verloren zijn gegaan, beschermden de stad tegen indringers van buitenaf. Een laatste onderdeel dat behouden is gebleven, is een karakteristiek stenen gebouw aan de kade, dat luistert naar de naam le Lieutenance. De naam refereert aan de periode in de 17e eeuw toen de luitenant van de koning hier gehuisvest was en vanaf deze locatie makkelijk de toegang tot de stad kon bewaken. Tegenwoordig hoeft men in Honfleur niet meer bang te zijn voor indringers, maar het is vanaf de kade nog steeds heerlijk uitkijken over de kleurrijke bootjes die af en aan voeren in de sfeervolle oude haven.

Le Vieux Bassin

Vakantiehuizen Honfleur – Artistiek Honfleur

In de wijken achter de oude haven is het heerlijk dwalen door de pittoreske straatjes waar u vele winkeltjes en galeries zult treffen. Honfleur is een stad die sinds jaar en dag een enorme aantrekkingskracht op diverse kunstenaars uitgeoefend heeft.

De oude haven is altijd een geliefd schildersobject geweest en ook de prachtige luchten boven het water waren, en zijn een grote inspiratie. Honfleur was de geboorteplaats van de beroemde impressionistische schilder Boudin en zijn schilderijen, bekend om de prachtig geschilderde luchten, zijn nog altijd te bewonderen in het museum Eugène Boudin. Het museum laat daarnaast ook werken van andere impressionistische schilders zoals Courbet en Monet zien, en heeft een mooie collectie aan beelden en sculpturen uit de 19e en 20e eeuw.

De oude haven van Honfleur

Vakantiehuizen Honfleur - Les Maisons Satie

Onder de beroemde bewoners van de stad bevindt zich tevens de excentrieke musicus en componist Erik Satie, die hier woonde en werkte van 1866 tot 1925. Dichtbij de oude haven geeft het museum ‘les Maisons Satie’ een bijzondere kijk in de belevingswereld van deze avant-gardistische componist. Terwijl door de headset de klanken van Satie’s beroemde melodieën klinken, wordt u in het museum meegenomen door een aantal verrassende en surrealistische kamers die de creativiteit van deze eigenzinnige musicus verbeelden. Ook kinderen zullen zich uitstekend vermaken in dit museum met haar bizarre en fantasievolle objecten.

Geboortehuis Erik Satie

Vakantiehuizen Honfleur - Musée de la Marine

Naast alle prachtige kunst die de stad heeft voortgebracht, is Honfleur in de eerste plaats natuurlijk een havenstad met een groot maritiem verleden. Voordat deze plek werd ingenomen door Le Havre (en gelukkig nog voordat schaalvergroting de charme van de stad had kunnen aantasten), was de stad zelfs één van de belangrijkste havens van Frankrijk. Een prachtige inkijk in het maritieme verleden van de stad geeft het mooie zeemansmuseum ‘le Musée de la Marine’. Het museum bevindt zich dichtbij de oude haven en is gevestigd in de St. Étienne, één van de oudste kerken van de stad. In de gotische kerk treft u diverse modelboten, maar ook informatie over het leven van de zeelieden en het maritieme leven in het algemeen aan. Tevens komen hier de verhalen en avonturen van ontdekkingsreizigers aan bod.

Kerk de St. Étienne

Vakantiehuizen Honfleur - Les Greniers à Sel

In de populaire wijk L’Enclos, waar ook het Musée de la Marine zich bevindt, treft u een tweetal grote zoutzolders uit de 17e eeuw; les Greniers à Sel. Deze stenen gebouwen werden destijds gebruikt om grote hoeveelheden zout (tot wel 10.000 ton) in op te slaan. Het zout diende om vis en andere voedingsmiddelen te pekelen. De grote hallen werden door scheepstimmermannen gebouwd met de restanten van de vestingwallen en  verstevigd met een houten framewerk. De Greniers à Sel zijn geclassificeerd als historisch monument en worden vandaag de dag gebruikt als ruimte voor bijeenkomsten, concerten en tentoonstellingen.

Vakantiehuizen Honfleur - Sainte Cathérine kerk

In het centrum van Honfleur vindt u nog een andere bijzondere kerk die refereert aan het maritieme karakter van de stad. De Sainte Cathérine kerk, gelegen op de Place Ste Cathérine, is de grootste, uit hout vervaardigde kerk van Frankrijk. De kerk heeft de vorm van een omgekeerde boot en een aparte klokkentoren die ook grotendeels uit hout is opgebouwd. De kerk, die in bijzondere eenvoud is gedecoreerd,  is in de 15e eeuw gebouwd door scheepstimmermannen. Rondom de kerk, in de wijk Fabourg Sainte Cathérine, kunt u wederom heerlijk verdwalen in de gezellige kleine straatjes met haar vele galeries en traditionele ambachtswinkels.

De houten St. Cathérine kerk in Honfleur

Vakantiehuizen Honfleur - Andere schatten aan de Côte Fleurie

Vanuit één van onze mooie vakantiehuizen bij Honfleur kunt u, naast deze prachtige stad zelf, ook de schitterende omgeving van de Côte Fleurie ontdekken. Geniet van de elegante sfeer in de mondaine badplaats Deauville en wandel over haar houten boulevard terwijl u uitkijkt over het mooie strand met haar kleurrijke parasols. Ontdek de prachtige etalages van de bekende modehuizen die hier, in navolging van Coco Chanel hun winkels hebben gevestigd, of bewonder de statige villa’s die de grandeur van weleer uitstralen.

Naast het mondaine Deauville ligt het evenzo charmante Trouville met haar levendige kade en gezellige vissershaven. Dwaal rond over de traditionele vismarkt of rust uit op het strand dat wordt omlijst door statige, karakteristieke villa’s.  Ook het geliefde Houlgate, Dives sur Mer met haar mooie oude centrum en het romantische Cabourg zijn een bezoek meer dan waard. En zeker niet alleen vanwege hun populaire stranden; ook hier zal de karakteristieke architectuur van de huizen u weten mee te nemen naar de betoverende  tijden van weleer.

Voor een selectie van onze comfortabele vakantiehuizen aan de Côte Fleurie klikt u hier.

Boek nu!
Deauville strand met de gekleurde parasols

Vakantiehuizen Honfleur – ontdek de Pays d’Auge

Een andere tip voor een heerlijk dagje uit in de omgeving van uw vakantiehuis in Honfleur is een tocht door het zacht glooiende groene achterland van de idyllische Pays d’Auge. Volg hier één van de ciderroutes langs de vele rijkelijk bloeiende appelboomgaarden en ontdek het geheim van de beroemde appelcider van deze streek, de Calvados. De streek is echter ook het herkomstgebied van enkele beroemde Franse kazen. Veel kaasmakerijen nodigen u graag uit om een kijkje te komen nemen en te proeven van hun ambachtelijke lekkernijen. Of u nu een kaasliefhebber bent, of liever proost met een goed glas cider; één ding is zeker. De uitnodigende groene omgeving en de vele gezellige en pittoreske dorpjes van de Pays d’Auge zijn de perfecte ingrediënten voor een heerlijke ontspannen dagtocht tijdens uw verblijf in één van onze vakantiehuizen in Honfleur!

Boek nu!

Vakantiehuizen Honfleur – Lisieux

Uw vakantiehuis bij Honfleur is ook het ideale uitgangspunt om de bijzondere hoofdstad van de Pays d’Auge te bezoeken. De historische stad Lisieux is in eerste instantie een bekend en veel bezocht bedevaartsoord. In het begin van de 20e eeuw leefde hier een jonge kloosterlinge die later heilig zou worden verklaard. Ter ere van deze heilige, Théresia van het kind Jezus, treft u in de stad een prachtige basiliek aan, die jaarlijks door vele pelgrims wordt bezocht. De basiliek, één van de grootste religieuze gebouwen van de 20e eeuw, heeft een indrukwekkende 93 meter hoge koepel. Ook vindt u er de crypte van de heilige Théresia. Naast de basiliek treft u in Lisieux nog meer mooie historische gebouwen, zoals de 13e-eeuwse gotisch-Normandische kathedraal,  het bisschoppelijk paleis en de vele oude koloniale huizen. Al deze gebouwen getuigen van het rijke historische en culturele verleden van deze stad, die tot aan de Franse Revolutie een bisdom was. Vandaag de dag is Lisieux naast een geliefd bedevaartsoort, een levendige stad waar het studenten- en zakenleven hand in hand gaan. Ook voor een dagje winkelen kunt u hier overigens prima terecht.

Basiliek van Lisieux

Huurt u één van onze fijne en comfortabele vakantiehuizen in – of in de directe omgeving van Honfleur, dan bent u verzekerd van een heerlijke en onbezorgde vakantie in een prachtige streek die u op cultureel en historisch gebied een ongelooflijke rijkdom te bieden heeft. Daarnaast kunt u genieten van de heerlijke stranden en elegante badplaatsen van de levendige Côte Fleurie en helemaal tot rust komen in het romantische en groene achterland van de Pays d’Auge. Kortom; een perfecte omgeving voor een bijzondere en onvergetelijke vakantie!

Boek één van onze charmante en complete vakantiehuizen in deze heerlijke streek, van waaruit u in alle comfort kunt genieten van al het moois dat deze regio u te bieden heeft!

Boek nu!
Vakantiewoning CV92 bij Honfleur

Schrijf u in voor de nieuwsbrief