•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Verras uw partner met een romantische vakantie in Frankrijk

woensdag 4 december 2019

Denk eens aan een romantische vakantie in Frankrijk. De kans is groot dat uw gedachten afdwalen naar een avondwandeling langs de oevers van de Seine of de verlichte Eiffeltoren aan een sterrenhemel. Natuurlijk is Parijs een prachtige bestemming om uw partner mee te verrassen, maar Frankrijk heeft nog zoveel meer te bieden op het gebied van romantiek. Waar houdt uw partner van? Samen struinen door de pittoreske straatjes van een historische stad, genieten van een glas wijn op het terras aan de boulevard, of op wandelavontuur gaan door de mysterieuze groene bossen? Dat kan bijvoorbeeld aan de Atlantische kust, in Bretagne, of in Noord-Frankrijk. Met deze tips kunt u ongetwijfeld een perfect schema samenstellen voor een heerlijke vakantie in Frankrijk, samen met uw partner!

Zon, zee, strand (Île de Noirmoutier - Atlantische kust)

Even samen onthaasten van het dagelijkse leven. Uw favoriete tijdschrift doorlezen terwijl u op een heerlijk zachte handdoek ligt met uw voeten in het zand, en vervolgens met de gloed van de zon op uw wangen en uw partner aan uw zij plaatsnemen voor een aperitief in een strandpaviljoen… Dat kunt u uiteraard doen aan de Atlantische kust. Een aanrader is het fijne zandstrand Plage des Dames, gelegen op het eiland Île de Noirmoutier. Dit strand staat al vanaf de 19e eeuw bekend als één van de mooiste stranden van Frankrijk. En niet zonder reden: de witte strandhuisjes in combinatie met de turquoise zee en de prachtige dennen- en eikenbomen zorgen voor een schilderachtig uitzicht.

Bekijk hier onze vakantiehuizen aan de Atlantische kust
Plages des Dames, een schilderachtig plaatje

Een kleine tip: vertrek richting het strand rond 12 uur, wanneer de Fransen uit zijn lunchen. Dat scheelt een heleboel qua rust.

Heeft dit eiland uw interesse gewekt, maar zoekt u toch meer in een romantische vakantie dan alleen zon, zee, en strand? Er zijn tal van andere activiteiten die u kunt ondernemen op Île de Noirmoutier: u kunt bijvoorbeeld een prachtige wandeling maken door het rijke bosgebied, of samen vogels bewonderen in de Sébastopol polder bij de Passage du Gois. Ook is het eiland lekker vlak, waardoor u zonder moeite een lange fietstocht langs de kust kunt maken. Als u uw partner daarna wilt verrassen met een zalig diner, kunt u hem of haar uit eten nemen naar het twee-sterren restaurant La Marine in l’Herbaudiere, of één van de andere leuke restaurantjes in Noirmoutier-en-Île of l’Herbaudière.

Vakantiehuis VE26 - Beauvoir-sur-Mer (Loire-streek)

Dit charmante vakantiehuis is de ideale uitvalsbasis voor een uitstapje naar Île de Noirmoutier en haar stranden. Het heeft een afgesloten privé-tuin met terras, tuinmeubels en barbecue. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €378 per maand.

Lees hier meer over dit vakantiehuis
Vakantiehuis VE26 - Beauvoir-sur-Mer (Loire-streek)

Vieux-Lille (Noord-Frankrijk)

Denkt u bij een romantisch reisje naar Frankrijk aan ‘s avonds wandelen door een historische stad met karakteristieke monumenten? Dan is Lille één van de beste keuzes die u kunt maken. Op maar 3 uur afstand van Utrecht is Lille de perfecte stad voor een stedentripje met uw partner, bijvoorbeeld tijdens de kerstperiode. Er is dan namelijk een gezellige kerstmarkt opgezet op het Place du Théâtre van de oude binnenstad Vieux-Lille, en er staat een royale kerstboom evenals een enorm reuzenrad op het Place du Général-de-Gaulle, het hoofdplein van de stad.

Tussen het hoofdplein en het Place du Théâtre vindt u Vieille Bourse, een sierlijke 17e-eeuwse beurs die vroeger heeft gediend als Kamer van Koophandel en Industrie van Lille. Op de binnenplaats van dit beursgebouw kunt u rondneuzen tussen de kraampjes met oude, boeiende geschiedenisboeken en ouderwetse postkaarten.

Voor een romantisch avondje uit kunt u genieten van de typische lekkernij Moules met frites en een glas witte wijn bij het restaurant A Taaable (letterlijk: aan tafel), en vervolgens plaatsnemen bij een voorstelling in de Opéra, het operagebouw van Vieux-Lille, daterend uit 1907.

Bekijk hier ons aanbod aan vakantiehuizen in de buurt van Lille
Het hoofdplein van Lille

Vakwerkhuis in de buurt van Lille

Vanuit dit schattige Vlaamse vakwerkhuis kunt u een leuk uitstapje maken naar Lille, alsook naar de historische stad Bergues of het sfeervolle Brugge. Het huisje is gelegen in een beschermd natuurgebied, ideaal voor rustzoekers en wandelaars. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €432 per week.

Bekijk hier dit vakantiehuis dichtbij Lille
Vakantiehuis NO20 - Godewaersvelde (Noord-Frankrijk)

Mont Saint-Michel (Bretagne)

De prachtig verlichte Mont Saint-Michel ofwel ‘het Wonder van het Westen’ mag natuurlijk niet ontbreken uit dit blog. De betovering van de mysterieuze roze lucht in combinatie met het buitengewone middeleeuwse gebouw is immers erg sprookjesachtig, en dus perfect voor een romantisch uitje met uw partner. Daarnaast is dit heuvelachtige eiland met haar unieke abdij één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Frankrijk volgens de Unesco Werelderfgoedlijst.

Meer informatie over de prachtige Mont Saint-Michel
Zonsondergang bij de Mont Saint-Michel

Vakantiehuis CO52 - Ploasne (Bretagne)

Vanuit deze 4-persoons vakantiewoning in Plouasne kunt u een uitstapje maken naar Mont St. Michel, de Bretonse hoofdstad Rennes, of de piratenstad St. Malo. U huurt deze vakantiewoning al vanaf €554 per week.

Bekijk hier dit vakantiehuis in Bretagne
Vakantiehuis CO52 - Ploasne (Bretagne)

Wij hopen dat u na het lezen van deze tips een beter idee heeft van hoe een romantisch tripje naar Frankrijk er ook uit kan zien! Wilt u graag een vakantiehuisje huren aan de Atlantische kust, in de Loire-Streek, in Bretagne bij de Mont St Michel, of dichtbij Lille? Op onze website is een uitgebreid aanbod van vakantiehuizen in Frankrijk te vinden. Wij wensen u veel plezier samen met uw partner! Wilt u meer lezen over vakanties in Frankrijk? Neem dan een kijkje op onze blogpagina, en ontdek de leukste wandelroute van Bretagne, of onze top bezienswaardigheden van de Loire-Streek of de Champagne-Ardennen.

Wilt u meer weten over wat u allemaal kunt ondernemen in Frankrijk? Speciaal voor u hebben wij een volle vakantieweek in Noord-Frankrijk omschreven! Ook hebben wij tal van leuke ideeën uitgelicht op ons blog.  

Neem een kijkje op ons blog over Frankrijk

Schrijf u in voor de nieuwsbrief