•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

5 tips voor een vakantie met kinderen in Frankrijk

donderdag 16 januari 2020

Vakantie is de perfecte periode om ongestoord een onvergetelijke tijd door te brengen met uw kinderen. Maar hoe zorgt u nou dat u de vakantie een succes wordt? Met behulp van deze tips geniet u onbezorgd van een heerlijke vakantie in Frankrijk, terwijl uw kinderen zich geen moment vervelen!

1. Zorg voor rust

Als u met kleine kinderen op vakantie gaat, is het fijn om te weten waar u aan toe bent. Daarom is het aan te raden om dichtbij huis te blijven en te zorgen voor een rustige en veilige basis met al het gemak van thuis. Onze vakantiehuizen in Noord-Frankrijk liggen slechts op een paar uur rijden van de Nederlandse grens, en zijn uitgerust met genoeg kinderbenodigdheden. Zo beschikken de huizen over goed uitgeruste keukens, kinderbedjes en kinderstoelen. Ook zijn er voor de veiligheid vaak traphekjes aanwezig. Op onze website vindt u een uitgebreide beschrijving van de faciliteiten per vakantiehuis. Zo komt u voor geen enkele verrassing te staan!

Vakantiehuis SO44 - Tilloy-Floriville (Noord-Frankrijk)

Deze statige 8-persoons vakantiewoning met zwembad vindt u in de prachtige streek Somme in Noord-Frankrijk. Uw kinderen kunnen hier fanatiek pingpongen en heerlijk zwemmen in het grote zwembad (11,5m x 7m), wat van juni tot september verwarmd is. Ook kunt u in de buurt van dit vakantiehuis met uw kinderen zeehonden spotten (bijvoorbeeld bij Le Hourdel). Dit vakantiehuis is overigens een goede uitvalsbasis voor uitstapjes naar de sfeervolle stad Saint Valéry sur Somme, het havenstadje Le Tréport, en hoofdstad van Picardië: Abbeville. Afstand vanuit Utrecht: 443 km.

Bekijk hier dit vakantiehuis met zwembad in Noord-Frankrijk
Vakantiehuis SO44 - Tilloy-Floriville (Noord-Frankrijk)

2. Samen op stap

Misschien wilt u uw kinderen wat bijbrengen over de Franse cultuur en historie. In dat geval is het aan te bevelen om een educatieve activiteit te combineren met een bezoek aan het strand. Zo kan uw kind aan het einde van de dag zijn of haar energie kwijt met spetteren in het water en spelen in het zand. Ook een bezoek aan een pretpark, dierentuin of zwembad kan zorgen voor een juiste balans van activiteiten.

Op de website van Liberté Vakantiehuizen staan tal van tips voor uitstapjes met kinderen in de verschillende regio’s van Frankrijk. Zo kunt u tips bekijken voor de departementen Pas de Calais, Nord of de Somme in Noord-Frankrijk.

Vanuit een vakantiehuis met privézwembad kunt u trouwens gemakkelijk uitstapjes te maken naar de mooiste bezienswaardigheden van Noord-Frankrijk, en daarna samen met uw kinderen ongestoord zwemmen en lekker uitrusten in de zon.

Bekijk onze vakantiehuizen met zwembad
Het bijbehorende zwembad van vakantiehuis SO44

3. Lekker eten met kinderen in Frankrijk

Traditioneel wordt er in Frankrijk wat later gedineerd dan wij in Nederland gewend zijn, namelijk rond 8 uur. Dat is natuurlijk niet het meest ideale tijdstip om te eten met een kind. Mocht u naar een restaurant willen, dan is het een beter idee om dat gedurende de lunch te doen. De meeste Franse restaurants bieden vanaf 12.00 verrukkelijke en voordelige lunchmenu’s aan. Deze menu’s bestaan uit 3 of 4 gangen, waardoor u de rest van de dag niet veel meer hoeft te eten. Wees hier op tijd bij: vooral in de kleinere dorpen en steden gaat de keuken voor de lunch soms al om 13.00 dicht.

Typische Franse lunchtentjes

Picknick

Als u gaat wandelen of fietsen met uw kinderen is het een leuk en praktisch idee om een stop te maken voor een picknick. Omdat u bij een picknick niet gebonden bent aan een vast menu, kunt u makkelijker rekening houden met de dieetwensen van uw kinderen. Ook kunnen uw kinderen zodra ze klaar zijn met eten gaan spelen in de natuur in plaats van in een drukke winkelstraat. Daarnaast is deze optie natuurlijk voordeliger.

Picknicken in Frankrijk

4. Onbezorgd spelen

Wilt u uw kinderen onbezorgd laten spelen? Een afgesloten tuin is de perfecte oplossing. Zo kunt u gemakkelijk toezicht houden vanaf een terrasstoel terwijl uw kinderen rustig schommelen of van de glijbaan glijden.

Liberté Vakantiehuizen heeft een breed aanbod aan kindvriendelijke vakantiehuizen met afgesloten tuin in Noord-Frankrijk. Verschillende van onze vakantiehuizen beschikken over een speeltoestel of trampoline. Ook hebben een aantal van onze vakantiehuizen een aparte speelruimte voor de kinderen, met een pingpong- of voetbaltafel.

Vakantiehuis CV228 - St. Martin aux Chartrains (Normandië)

Dit comfortabel ingerichte 6-persoons vakantiehuis heeft een speeltoestel met glijbaan en schommel en een ruime afgesloten tuin waar uw kinderen naar hartelust kunnen spelen. De vakantiewoning is niet alleen een heerlijk verblijf voor de zomervakantie, maar ook tijdens de wat koudere winterdagen. Dan kunt u lange wandelingen maken langs de Normandische kust of een leuk uitstapje maken naar het stadje Honfleur, om vervolgens samen te genieten van een warme mok chocomel bij de open haard in de woonkamer. Afstand vanuit Utrecht: 582 km.

Lees meer over dit vakantiehuis met speeltoestel
Vakantiehuis CV228 - St. Martin aux Chartrains (Normandië)

5. Vakantiehuis met dieren

Is uw kind dol op dieren? Het is natuurlijk gezellig om samen naar een dierentuin te gaan, maar nog leuker is het voor uw kind om dagelijks te spelen met een boerderijdier. Als uw kind een echte dierenvriend is, is het een leuk idee om een vakantiehuis op of nabij het terrein van een kinderboerderij te boeken.

Vakantiehuis CV103 - Ablon (Normandië)

Tijdens uw verblijf in dit vakantiehuis in Normandië kunnen uw kinderen kennis maken met verscheidene boerderijdieren zoals pony’s, geitjes, schapen, kippen en eenden. Daarnaast is er een trampoline, badminton en jeu de boules, welke u deelt met de buren. Uw kinderen kunnen zich in en rondom het vakantiehuis dus volop vermaken! Mocht u een leuk uitstapje willen maken: u rijdt makkelijk naar de badplaats Deauville, waar uw kinderen kunnen spelen met het zand en badderen in zee. Afstand vanuit Utrecht: 570 km.

Lees meer over dit kindvriendelijke vakantiehuis in Normandië
Vakantiehuis CV103 - Ablon (Normandië)

En tot slot: vergeet vooral niet te genieten. Zo brengt u een onvergetelijke tijd door samen met uw kinderen op vakantie!

Wij hopen dat deze tips u hebben geholpen bij het plannen van uw vakantie met kinderen in Frankrijk. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Naast vakantiehuizen in Noord-Frankrijk bieden wij ook vakantiehuizen in Normandië, Bretagne, de Loire-Streek, de Champagne-Ardennen, de Atlantische kust en Île de France aan.

Bekijk ons volledige aanbod

Schrijf u in voor de nieuwsbrief