•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Top tien bezienswaardigheden Pas de Calais (Noord-Frankrijk)

1. Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez

De verwaaide landtongen van Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez vormen een prachtig wandelgebied over hoge, witte klifrotsen, brede stranden en door sfeervolle vissersplaatsjes.

2. Calais

Calais heeft een paar interessante musea die zeker een bezoek waard zijn waaronder Musée des Beaux Arts en het oorlogsmuseum, Musée de la Guerre. Dit laatste museum ligt in een door de oorlog beschadigde Duitse bunker uit WO I.

3. Le Touquet

Le Touquet-Paris-Plage is één van de meest luxueuze badplaatsen aan Opaalkust. U vindt er een prachtig strand, jachthavens, een golfbaan, een paardrenbaan, casino’s en het museum van Le Touquet waar u de schilderijen van de school van Etaples kunt bewonderen.

4. Boulogne-sur-Mer

Boulogne-sur-Mer is een levendige vissershaven met 17e tot 19e eeuwse gebouwen en een gezellig centrum. Bijzonder is Nausicaä, een aquarium en nautisch centrum dat u een indrukwekkende kijk op het leven op zee geeft.

5. Hardelot

Deze badplaats is van oudsher zeer populair onder de mondaine Franse bevolking. Het is niet alleen een zeer mooie badplaats met ruim 10 km. strand, maar is ook voor golfers en ruiters een absolute aanrader.

6. Etaples-sur-Mer

Dit karakteristieke vissersstadje ademt nog altijd de traditionele, maritieme sfeer uit. Hier treft u visrestaurantjes, een visserskapel en typische vissershuisjes aan. Een bezoek aan het Zeevaartmuseum kunt u hier uiteraard niet overslaan. Daarnaast kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen in het 505 hectare grote natuurgebied van de Baie de Canche.

7. Montreuil

Deze vestingstad is landinwaarts gelegen en wordt gekenmerkt door witgepleisterde 17e eeuwse huizen. Het is één van de oudste bastions van Frankrijk. Op de 3 km. lange wal rond de stad kunt u prachtige wandelingen maken tussen geschiedenis en natuur.

8. Saint-Omer

In deze charmante “Stad van Kunst en Geschiedenis” vindt u nog vredige straatjes, statige herenhuizen en 18e-eeuwse gevels. Bijzonder is de kathedraal van Saint Omer, die met recht het mooiste, gotische monument van de streek genoemd mag worden.

9. Wimereux

Wimereux is een dynamische badplaats, waar u zich niet snel zult vervelen. Zo kunt u golfen aan zee, zeiltochten maken, paardrijden, zwemmen, winkelen of al wandelend de bijzondere villa’s uit het begin van de vorige eeuw bewonderen.

10. Wissant

Wissant is een typische vissersplaats en staat bekend om zijn vele witte huizen. Geniet hier van de fijne zandstranden en de vele verschillende watersportmogelijkheden.

Tips voor uitstapjes met kinderen Pas de Calais

Zoo

  • Parc Zoologique Lille - Lille - kleine dierentuin in stad Lille, gratis toegankelijk.
  • Zoo d'Amiens Métropole - Amiens.

Pretpark

  • Parc Bagatelle - Bagatelle - heel erg leuk pretpark voor het hele gezin!
  • Kidzy - Hénin Beaumont - binnenspeeltuin voor kinderen van 1-12 jaar.
  • Le Laby'Parc du Touquet - Le Touquet - maislabyrint, karting (skelters), bomenparcours.

Zwembad

  • A.G.O.R.A. - Berck sur Mer - binnenzwembad, binnenspeeltuin en veel buitenactiviteiten (paardrijden, vliegeren etc.).
  • Aqualud - Le Touquet – binnen- en buitenbaden voor jong en oud met veel glijbanen en leuke attracties!
Cap Griz Nez

Cap Griz Nez

Le Touquet duinen

Le Touquet duinen

Kasteel van Boulogne sur Mer

Kasteel van Boulogne sur Mer

Nausicaä in Boulogne sur Mer

Nausicaä in Boulogne sur Mer

Wimereux

Wimereux

Zoo d'Amiens Métropole

Zoo d'Amiens Métropole

Schrijf u in voor de nieuwsbrief