•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Bucketlist voor de Franse kust

dinsdag 16 juli 2019

Voor iedereen zou het goed zijn om een bucketlist te maken! Op een bucketlist staan die dingen, die iemand nog graag gedaan wil hebben in zijn of haar leven. Dingen die u misschien altijd al had willen doen, maar er nog altijd niet van zijn gekomen, zoals bijvoorbeeld pianoles nemen of parachutespringen. Een bucketlist kan een duwtje in de rug zijn om deze dingen ook daadwerkelijk te ondernemen, zodat u in de toekomst geen ‘had ik maar…’- gevoel heeft. 
 
U kunt ook een reisbucketlist maken, bijvoorbeeld met alle landen, steden of bezienswaardigheden die u nog wilt bezoeken. Of u kunt een bucketlist maken met de hoogtepunten voor een bepaalde vakantie! Stel dat u de Franse kust opzoekt, kunt u vooraf uitzoeken welke plekken u echt wilt bezoeken en welke activiteiten u wilt ondernemen. De Franse kust: eindeloze stranden, rotspartijen, kliffen, bossen en pittoreske dorpen en steden. Vanuit Nederland rijdt u via Noord-Frankrijk, door Normandië, zo naar Bretagne

Krijtrotsen van Étretat

In deze blog geven we u graag inspiratie voor uw bucketlist: met zowel kleine als grote ideeën. Kies voor uw bucketlist de punten die echt bij u passen en waar u uw gelukt uithaalt!

1. Vaar, zwem of kano onder de grote boog van de krijtrotsen van Étretat! De bijzondere witte krijtrotsen staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn gevormd door de wind en de golven in het water. Lees meer over dit bijzondere natuurverschijnsel in onze blog!

De krijtrotsen van Étretat

2. Spot zeehonden in de Baai van de Somme! Vanuit Pointe du Hourdel vertrekt u met een gids naar de zandbanken om zo met een beetje geluk de zeehonden te spotten. Hier in de buurt van Saint-Valery-sur-Mer leeft de grootste zeehondenkolonie van Frankrijk! Als het eb is kunt u een wandeltocht boeken, bij vloed een boottocht!

3. Fiets over het spoor met de Vélo-Rails. In deze kleurrijke fietskarren in Normandië kunt u meestal met twee volwassenen en met twee tot drie kinderen terecht. Een originele manier om de prachtige natuur van Frankrijk te ontdekken!

4. Duik in de wereld van de zoutwinning op het eiland Guérande. Zout wordt hier ook wel het ‘witte goud’ genoemd. Op het Bretonse eiland vindt u talrijke zoutmoerassen en -paludes. 

Zoutmoerassen op het eiland Guérande

5. Haal het uiterste uit uzelf tijdens een wandeling langs de kust of in de bergen. Wandel over het strand, door de rotsen of beklim een klif en word beloond met een prachtig uitzicht en een euforisch gevoel. Een van de mooiere wandelroutes vinden wij de GR34 in Bretagne! Hier vindt u de blog, die we over dit prachtige Douanierspad hebben geschreven.

6. Ga met een grote groep op vakantie! Want hoe meer zielen, hoe meer vreugd, toch? Huur bijvoorbeeld een groot vakantiehuis samen met bevriende gezinnen, met uw hele vriendengroep of met het hele gezin. Liberté biedt ook vakantiehuizen aan op hetzelfde terrein. Zo kunt u samen met andere gezinnen op vakantie én toch uw eigen privacy behouden! Bekijk hieronder twee van onze vakantiehuizen voor grote groepen of bekijk het gehele aanbod op onze website!

Vakantiehuis voor maar liefst 19 personen

In Douzy ligt deze 19-persoons half vrijstaande pastorie met een overdekt en verwarmd privé-zwembad. In de omgeving kunt u wandelen, tennissen, golfen en verschillende watersporten beoefenen. Op slechts 1 km. afstand ligt een fijn recreatiemeer. Uitstapjes naar Sedan en Charleville-Mézières mogelijk. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €2422,- per week. Als alle 19 huurders zouden meebetalen is dit slechts €127,- per persoon.

Boek dit vakantiehuis nu
Vakantiehuis in Douzy, Franse Ardennen

Royale villa met prachtig uitzicht op zee

Deze 15-persoons villa in Saint Pierre en Port (Normandië) heeft prachtig uitzicht op zee en ligt slechts twee minuten van het strand! Ideaal om met vrienden of familie te genieten aan de Franse kust. Vanaf dit vakantiehuis kunt u bijvoorbeeld de krijtrotsen in Étretat of de hoofdstad Rouen bezoeken! U huurt dit vakantiehuis al vanaf €2080,- per week. Als alle 15 huurders zouden meebetalen is dit slechts €139,- per persoon.

Lees hier meer over dit vakantiehuis in Normandië
Vakantiehuis in Saint Pierre en Port, Normandië

7. Proost met Franse wijn onder de zonsondergang! Frankrijk staat bekend om haar kwaliteitswijnen en wat is er nou fijner dan uw wijn te nuttigen met een prachtig uitzicht. Geniet van de zonsondergang bij uw vakantiehuis of bij een bezienswaardigheid zoals de krijtrotsen van Étretat. Voor de vroege vogels kan de zonsondergang natuurlijk ook verwisseld worden voor een zonsopgang, alleen dan misschien beter zonder wijn! ;)

8. Over wijn gesproken: bezoek een wijngaard! Vooral in het noorden van Frankrijk liggen uitgestrekte wijngaarden, vol druiven voor wijnen als Médoc en Bordeaux! Leer van een gids hoe de druiven geplukt worden, de wijn gemaakt en gerijpt wordt en geniet daarna van de wijn bij een wijnproeverij in Marne of Aube. Wist u dat u in Épernay een champagneroute kunt volgen? De bubbels van champagne zijn in Frankrijk uitgevonden!

Wijngaarden en champagneroutes in Frankrijk

9. Bezoek het Festival van de Amerikaanse Film in Deauville! Jaarlijks (aan het einde van de zomer) komen bekende filmsterren bijeen in deze mondaine en levendige badplaats. Er worden Amerikaanse films vertoond en prijzen uitgereikt. 

10. Zoek naar bekende vormen in de rotsen van de Roze Granietkust! De rotsen van de Côte de Granit Rose in het dorp Ploumanac’h zijn miljoenen jaren oud. Naast dat ze een roze kleur hebben, herkennen veel mensen vormen in de stenen en rotsen. Ziet u bijvoorbeeld ook een heks, een dobbelsteen of de hoed van Napoleon?

De Roze Granietkust in Bretagne

11. Waan uzelf in ‘Wipe Out’ in waterpark Parc Maguide in Biscarrosse! Kent u het programma Wipe Out? In dit programma proberen de deelnemers een parcours vol hindernissen zoals springkussens, balken en hoogteverschillen te overbruggen. U kunt dit ook zelf proberen, zonder de televisiecamera’s! Mede dankzij veiligheidsvesten, reddingszwemmers en het water rondom de hindernissen is het parcours heel veilig! 

12. Vier Kerstmis of Oud en Nieuw in Frankrijk! Met de Feestdagen veranderen vele Franse steden in een zee van verlichte huizen, winkels en restaurantjes! Vooral Parijs wordt natuurlijk goed belicht en is als u bereid bent iets verder te rijden prima te bereiken vanuit veel van onze vakantiehuizen. Maar misschien is het nieuwe jaar inluiden met vuurwerk op het strand nog wel indrukwekkender...

13. Pak de auto en ga op roadtrip langs de kust! Met de wind in de haren, arm uit het open raam en met een lekker muziekje rijdt u langs de verschillende soorten landschappen en uitzichten. Hier en daar stopt u voor een hapje en een drankje in een pittoresk dorpje of voor een interessante bezienswaardigheid. U kunt roadtrippen met uw eigen auto of een auto huren, wat dacht u van zo’n hip Volkswagenbusje?

14. Neem surfles in de badplaats Biarritz! Het strand van Biarritz leent zich met haar zachte zandstrand en hoge golven uitstekend voor surflessen. Biarritz wordt zelfs de surfhoofdstad van Europa genoemd. Altijd enige jaloezie gevoeld voor die surfers, die zo moeiteloos met de golven mee te lijken bewegen? Wie zegt dat u dat ook niet gewoon kan? U kunt het altijd proberen!

Surfen in Biarritz

15. Bezoek een kaasboerderij. Langres, Boursin, Camembert, Chèvre, Epoisses en Roquefort: allemaal Franse kazen. Franzen eten graag kaas na het hoofdgerecht en daarom raden wij u aan om in Frankrijk een kaasmakerij te bezoeken. Bij sommige boerderijen in bijvoorbeeld de Auvergne mag u zelfs zelf helpen met het melken van de koeien. 

16. Beklim de hoogste duin van Europa, de Dune du Pyla! Deze ruim 600 meter brede en 110 meter hoge duin geeft een prachtig uitzicht over de Atlantische Kust. De gratis klim naar boven kan bij warm weer woestijnachtig aanvoelen, maar met een beetje geluk kunt u boven aan de duin zelfs de topjes van de Pyreneeën herkennen.

Dune du Pyla, de hoogte duin van Europa

17. Vlieg door de lucht aan de kabelbaan Fantasticable boven de Champagne-Ardennen! Op ongeveer 110 meter boven de Maas wordt u in een tuigje een kilometer lang van punt A naar punt B gevlogen. In het Parc Terr’Altitude kunt u een ritje aan deze kabelbaan boeken en kunt u ook een survival parcours doorlopen tussen de dennenbomen van de Ardennen. Bovendien kunt u er paintballen en een hoge free jump op een springkussen maken.

18. Vier Mardi Gras in Frankrijk! Het Franse Mardi Gras wordt naar het Nederlands letterlijk vertaald als ‘Vette Dinsdag’ en het is een verkleedfeest, zoals wij carnaval kennen. Geniet van de prachtige kostuums vol kleuren en glitters en van de indrukwekkende schmink. Bij het Franse carnaval horen ook parades.

19. Ga paardrijden over het strand en door de bossen! Ruitersport is erg populair in Frankrijk en er zijn dus veel maneges. Hier kunt u lessen volgen of u kunt er terecht voor een fantastische buitenrit met een paard vol rust, vrijheid en beweging.

20. Overnacht in een luxe vakantiehuis, dat aan al uw wensen voldoet, zoals een verwarmd privé-zwembad bij het huis of het strand naast de deur. Wij van Liberté laten u graag onze meest luxe vakantiehuizen zien!

Paradijsje voor een onbezorgd verblijf

Dit 14-persoons vakantiehuis is erg ruim, heeft een privé-zwembad, jacuzzi, fitnessruimte, tafelvoetbaltafel, tennisveld en pingpongtafel. Vanuit dit vakantiehuis kunt u uitstapjes maken naar Giverny, het kasteel van Les Andelys en naar Rouen. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €4290,- per week. Als alle gasten meebetalen is dit €306,- per persoon voor een onbezorgde week, ver weg van alle dagelijkse beslommeringen.

Meer informatie over dit vakantiehuisje aan de Franse kust
Luxe vakantiehuis met zwembad en jacuzzi

Tophuis met wandelpad naar zee

Vanaf dit 8-persoons vakantiehuis met privé-zwembad loopt u zo over een eigen wandelpad naar de zee (op circa 300 meter). Laat dit stukje zee nou ook nog eens dat van de Roze Granietkust zijn, een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Bretagne! U huurt dit vakantiehuis al vanaf €1053,- per week.

Vakantiehuis aan de Franse kust in Bretagne
Vakantiehuis in Bretagne, dichtbij bekende bezienswaardigheden

21. Bezoek de sprookjesachtige baai van Mont Saint-Michel! De abdij op een klein getijdeneiland is als inspiratiebron gebruikt door Disney voor het Disney-kasteel. ‘s Avonds wordt de abdij prachtig verlicht. Extra bijzonder: bij eb kunt u zelf over het strand naar het eilandje lopen!

De baai van Le Mont Saint-Michel

22. Bouw een groot zandkasteel op het strand! Dat klinkt misschien als iets voor kinderen, maar het is toch heerlijk om even alles los te laten en helemaal te ontspannen op het strand. Zonnen, zwemmen, kleine krabbetjes vangen, waterfietsen... 

23. Bezoek alle invasiestranden in Normandië. Normandië heeft een grote rol gespeeld in de Tweede Wereldoorlog, hier kunt u meer lezen over D-Day en de geschiedenis van Normandië. Breng een bezoek aan Ohama Beach, Utah Beach, Juno Beach, Gold Beach en Sword Beach en verken zo de geschiedenis van deze indrukwekkende stranden. Wij verhuren ook vakantiehuizen in de buurt van de invasiestranden.

Utah Beach, een van de landingsstranden tijdens de Slag om Normandië

24. Neem een duik in de zee tussen de kapen Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez! Vanaf de top van de kaap kunt u tot aan het strand wandelen. Hier kunt u een duik nemen met uitzicht op de beide kapen, mooier kan haast niet!

25. Slaap in een waar kasteel of in een romantische molen. Wij hebben voor u onze meest bijzondere vakantiehuizen geselecteerd!

Sfeervolle kasteelboerderij met zwembad

In het hart van Normandië, in Cordey, staat deze 8-persoons kasteelboerderij met een overdekt en verwarmd gezamenlijk zwembad met sauna. Vanaf dit vakantiehuis kunt u het kasteel van Willem de Veroveraar, Caen en Deauville bezoeken. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €803,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 670 km.

Meer informatie over dit bijzondere vakantiehuis in Normandië
Vakantiehuis in Cordey, Normandië

Kasteeltje uit de zestiende eeuw

Dit romantische authentieke kasteeltje in Heudicourt, Normandië, is ideaal voor een comfortabele vakantie met een groot gezelschap (12 personen). Uitstapjes naar Les Andelys, Versailles, Giverny en Parijs mogelijk! U huurt dit vakantiehuis al vanaf €1310,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 434 km.

Boek dit bijzondere vakantiehuisje in Normandië nu
Vakantiehuis in Heudicourt, Normandië

Watermolen uit de zeventiende eeuw

Deze vrijstaande watermolen in Tessy Bocage biedt een bijzonder vakantieverblijf voor 5 personen. Het prachtige natuurgebied van de Gorges de la Vire is ideaal voor wandelaars, fietsers en liefhebbers van de natuur en mooie kanoroutes. U kunt ook Caen, Bayeux en Le Mont Saint Michel bezoeken. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €473,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 700 km. 

Meer informatie over dit unieke vakantiehuis in Frankrijk
Voormalige watermolen omgebouwd tot vakantiehuis

Unieke duiventil met heerlijke tuin

Dit Normandisch vakwerkhuis in Moyaux voor 6 personen staat garant voor rust en ruimte. Oorspronkelijk was dit vakantiehuis een pigeonnier. Na slechts een half uur rijden bent u al in Deauville, Trouville of Honfleur. Maar het vakantiehuis ligt zelf ook op een groot en groen terrein! U huurt dit vakantiehuis al vanaf €500,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 592 km.

Boek dit huisje in Normandië
Vakantiehuis in Moyaux, Normandië

Wij van Liberté-vakantiehuizen hopen dat we u zo genoeg inspiratie hebben gegeven om uw eigen bucketlist op te stellen voor uw vakantie naar de Franse kust! Het belangrijkste aan een bucketlist is echter niet het opstellen ervan, maar het uitvoeren! Laat u niet tegenhouden en doe wat u het liefste doet!

Bekijk hier ons actuele aanbod aan vakantiehuizen of neem contact met ons op voor persoonlijke hulp bij uw zoektocht! Achter de Franse horizon gloren de mooiste vakanties!

Doe hier nog meer inspiratie op voor uw perfecte vakantie in Frankrijk

Weet u nog niet naar welk district van Frankrijk u het liefste zou reizen? En welk district dus het beste bij u past? Gebruik onze blogs om hierachter te komen! Lees over de mooiste bezienswaardigheden, zoals de invasiestranden en de krijtrotsen van Étretat in Normandië of ontdek hoe wij een vakantieweek in Bretagne of aan de Atlantische kust zouden invullen. Bent u een natuurliefhebber? Lees dan eens onze blog over de Franse Ardennen!

Hulp nodig? Wij helpen u graag!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief