•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De 6 mooiste bezienswaardigheden in het departement Eure (regio Normandië)

donderdag 30 juli 2020

Rijdend door het fraaie landschap van de Eure vindt u authentieke dorpjes, historische steden en een prachtige natuur. De Eure heeft een groot cultureel erfgoed en is de geboorteplaats van het impressionisme. Gelegen in de vallei van de Seine leent dit deel van Normandië zich perfect voor het combineren van culturele uitstapjes met het vinden van de schoonheid en de rust van de natuur. Liberté vakantiehuizen biedt u een ruim aantal vakantiewoningen om deze prachtige regio van Frankrijk te ontdekken. Voor u hebben wij de mooiste bezienswaardigheden van de Eure op een rijtje gezet:

1.  het rustgevende platteland van de Eure;
2.  Giverny, het hart van het impressionisme;
3.  Les Andelys, één van de charmante dorpjes van de Eure;
4.  Pont-Audemer, ‘het Venetië van Frankrijk
5. 
Évreux, één van de oudste steden van Normandië;
6.  Lyons la Forêt, gelegen in het mooiste beukenbos van Frankrijk.

Tip: een bezoek aan ‘de stad van de liefde’ behoort ook tot de mogelijkheden wanneer u een vakantiehuis in de Eure huurt. Met een uurtje rijden staat u al in hartje Parijs.

1. Het rustgevende platteland van de Eure

Eén van de hoogtepunten van uw bezoek aan de Eure is haar rustgevende platteland. Het landschap van de Eure is verrassend divers en kent diepe bossen, uitgestrekte graanvelden en groene heuvels. Genesteld tussen Île-de-France en de kust van het Kanaal wordt dit stukje Normandië doorkruist door de Seine. De Eure is erg geliefd om zijn bijzondere lichtinval. Bovendien vindt u bij de monding van de Seine, tussen de kleine dorpjes Fatouville-Grestain en Berville-sur-Mer, de enige zandduinen die Normandië rijk is.

2. De vallei van de Seine in de Eure

Te voet is de Eure het best te ontdekken. De belangrijkste bezienswaardigheid is de verscheidenheid aan flora en fauna dit u in dit deel van Normandië vindt. Geniet van de wind in de bomen, het vrolijke vogelgezang en het karakteristieke licht stralend door de bladeren. U bent elders, maar toch ook thuis.
Bent u benieuwd naar de vele wandelroutes van dit stukje Normandië? Op de website van de Eure vindt u een verzameling van de mooiste wandelroutes in dit deel van Normandië, inclusief kaarten en praktische informatie voor het maken van een prachtige wandeling.

3. Giverny, het hart van het impressionisme

Gelegen in de vallei van de Seine, in het oosten van de Eure, vindt u het charmante dorpje Giverny. Hoewel het schilderachtige dorpje klein is kent het een aantal leuke bezienswaardigheden. Rijk aan schattige huisjes, talloze rozentuinen en groene parken heeft het dorpje door de jaren heen zijn middeleeuwse sfeer behouden. Struin door de geplaveide straatjes en laat u betoveren door de tijdloze charme van dit dorpje.

De unieke lichtval in Giverny betoverde tal van kunstenaars, waaronder de Franse impressionist Monet. Monet, die zich in 1883 in dit deel van Normandië vestigde, heeft hier een aantal van zijn grootste meesterwerken geschilderd. Naast zijn liefde voor schilderen had Monet een grote passie voor tuinieren. Jarenlang heeft hij zijn tuinen liefdevol verzorgd. Wandelend door zijn bloemrijke tuinen zult u zich wanen in één van zijn schilderijen. Het huis en de tuinen van Monet zijn de belangrijkste toeristische attracties van Giverny, die u zeker niet mag missen.

Tip: een andere mooie bezienswaardigheid is het Museum van het Impressionisme, vlakbij de tuinen van Giverny. De collectie van het museum vertelt u over de totstandkoming en ontwikkeling van het impressionisme, dat voor een groot deel in Normandië heeft plaatsgevonden.

Giverny

4. Les Andelys, één van de charmante dorpjes van de Eure

Halverwege Parijs en Rouen ligt het stadje Les Andelys, een van de mooiste plekjes in de vallei van de Seine. Het stadje is verdeeld in twee delen: Le Petit-Andely aan de Seine en Le Grand-Andely in het binnenland. De belangrijkste bezienswaardigheid van het stadje is het Kasteel Gaillard. De schitterende uitzichten die u heeft vanaf de ruïnes van het kasteel, behoren tot één van de hoogtepunten van uw bezoek aan Les Andelys. Het kasteel kijkt prachtig uit op één van de mooiste kronkelingen van de Seine. De oevers van de rivier zijn hier bekleed met de beroemde krijtrotsen die Normandië kent en veel groene stroken.
De stad kent twee wandelroutes die u leiden naar de ruïnes van het kasteel, waar u kunt genieten van een schilderachtig uitzicht. Om het u makkelijk te maken zijn de routes aangegeven met markeringen op de grond.

5. Pont-Audemer, ‘het Venetië van Frankrijk

Het middeleeuwse stadje Pont-Audemer wordt niet voor niets het ‘Venetië van Frankrijk’ genoemd. Het knusse stadscentrum van dit charmante dorpje in de Eure is al een bezienswaardigheid op zich. Het kent veel grachten met leuke bruggetjes vanwaar u de weerspiegeling van de stad in het water kan bewonderen. Wandel door de middeleeuwse steegjes en ontdek de vele vakwerkhuizen die de stad rijk is.
Een belangrijke bezienswaardigheid is de imposante kerk Saint-Ouen, te midden van het stadje. De indrukwekkende afmetingen van de kerk kunnen worden verklaard doordat de kerk eigenlijk voor een veel grotere stad van de Eure was bestemd, namelijk Évreux. De kerk is opgenomen in de lijst van historische monumenten van Frankrijk en zeker een bezoek waard.

6. Évreux, één van de oudste steden van Normandië

Gelegen tussen Honfleur en Giverny en aan de oevers van de Iton rivier, vindt u één van de oudste steden van Normandië: Évreux. Het eeuwenoude stadje heeft een rijke geschiedenis en kent tal van bezienswaardigheden.

Hoewel Évreux na de Tweede Wereldoorlog flink was beschadigd, heeft het prachtige monumenten kunnen behouden. Een belangrijke toeristische tip is een bezoek aan de Notre Dame kathedraal. Gelegen aan de rivier de Iton, beslist het juweeltje van de stad. De kathedraal is aan de buitenkant rijk gedecoreerd en kent van binnen prachtige glas-in-lood ramen. De leukste manier om de stad te verkennen is tijdens een marktdag, om te genieten van de typisch Franse sfeer. Maak een wandeling langs de Iton rivier en geniet van het prachtige uitzicht op de kathedraal.

Wilt u ook genieten van dit mooie departement? Boek dan één van onze comfortabele, karakteristieke vakantiehuizen in de Eure en ontdek de de kracht van dit prachtige deel van Normandië.

De leukste vakantiehuizen in de Eure
Les Andelys

Schrijf u in voor de nieuwsbrief