•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

5 tips voor een duurzame vakantie in Frankrijk

donderdag 28 november 2019

Vakantie is een tijd om uit te rusten en om weer hernieuwde energie op te doen. Misschien heeft u tijdens uw laatste vakantie een fantastische tijd gehad in een ver oord. Maar dacht u ondertussen aan het behoud van die prachtige natuur? Als het antwoord nee is, dan bent u niet de enige. Hoewel de reislust van Nederlanders toeneemt, houden we op vakantie niet altijd rekening met het milieu. Maar is het dan onmogelijk om duurzaam vakantie te vieren? Nee hoor. Om u te helpen heeft Liberté Vakantiehuizen 5 tips op een rijtje gezet voor een verantwoorde en duurzame vakantie in Frankrijk!

Tip 1. Vlieg zo min mogelijk - ga met de auto of het OV.

Dé manier waarop u het meeste CO2-uitstoot kunt verminderen, is niet om door de lucht te reizen, maar over het land. De auto is een goede optie. Mits vol bezet, kun je hiermee tot zo’n 1000 à 1200 kilometer reizen met een relatief lage uitstoot per persoon. Als u met de auto gaat, vergeet dan niet een milieusticker op uw auto te plakken, zodat het duidelijk is dat deze voldoet aan de huidige milieuregels. Hoe u aan zo’n sticker komt, leest u hier.

Ook de trein is een verantwoorde keuze. Wel raden we aan om ter plaatse een auto te huren. Het is in Frankrijk niet altijd even gemakkelijk om overal te komen met het openbaar vervoer. Met de trein bent u binnen 6 tot 7 uur in Bretagne, en binnen 4 uur bent u van Utrecht naar naar Calais gereden.

Vakantiehuis CV170 - Saint-Vigor-le-Grand (Normandië)

 Dit charmante vakantiehuis voor 9 personen ligt maar 1 km van het treinstation af. Zo bent u binnen een mum van tijd op uw bestemming. Vanuit deze locatie reist u met gemak naar interessante steden zoals Caen, Rouen, Parijs en Versailles. Ook in de buurt is er genoeg te ondernemen: het huis bevindt zich op slechts 1 km afstand van het stadje Bayeux en 6 kilometer van de zee, het strand en de invasiestranden! Daarnaast is er een jeu de boules baan en speeltoestellen voor de kinderen. Genoeg om u op een duurzame manier te vermaken. Bovendien is het huis voorzien van elektrische verwarming! U huurt dit vakantiehuis vanaf €1337 per week.

Klik hier voor meer informatie over dit huis in Normandië
Vakantiehuis CV170 - Saint-Vigor-le-Grand (Normandië)

Tip 2. Ga wandelen, fietsen, of naar het strand!

Wilt u iets gaan ondernemen? Kies voor een duurzame activiteit, zoals wandelen, fietsen, of een dagje strand! Zolang u geen afval in de bossen of de zee gooit, wordt de natuur hier niet mee belast. Daarnaast zijn deze activiteiten ook nog voordelig en is het heerlijk om even de natuur in te gaan.

Extra tip voor stedentrips: neem goede wandelschoenen mee en probeer korte ritjes met een taxi of het ov te vermijden door te lopen of te fietsen. En als u met kinderen fietst, houd er dan rekening mee dat een fietshelm voor hen verplicht is in Frankrijk.

Vakantiehuis CO36 - Fréhel (Bretagne)

Dit elektrisch verwarmde vakantiehuis voor 6 personen in Bretagne ligt dichtbij Fort La Latte, waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Ook is de woning slechts 3 km. verwijderd van de fijne stranden bij Cap Fréhel. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €527 per week.

Klik hier om dit vakantiehuisje in Bretagne te bekijken
Vakantiehuis CO36 - Fréhel (Bretagne)

Tip 3. Laat alleen uw eigen voetstappen achter

Neem een rugzak mee en gooi uw afval weg zodra u thuis bent, of in een afvalbak die u onderweg tegenkomt. Het zou zonde zijn om zo’n mooi strand te verpesten...

Klik hier om vakantiehuisjes vlakbij deze stranden te bekijken
Prachtig strand in Bretagne, Bel-Île

Tip 4. Geniet van lokale gerechten en lokale dranken

Al zijn ze nog zo lekker, de exotische ingrediënten die soms in buitenlandse gerechten zitten moeten niet zelden de hele wereld over voordat ze op uw bord terechtkomen. Dit zorgt voor nog meer CO2-uitstoot. Het is beter voor het milieu om lokale gerechten te verorberen, gemaakt met producten uit de regio. Bovendien zijn de lokale gerechten vaak echte specialiteiten, wat ze pas echt heerlijk maakt. Gelukkig heeft Frankrijk genoeg heerlijke entrée, plats en desserts te bieden voor een schappelijke prijs. Wat denkt u bijvoorbeeld van deze Normandische lekkernij? Deze fruit de mer, mosselen en oesters vindt u aan de Normandische kust. Vergeet er niet een goed glas lokale cider bij te drinken, daar staat de regio bekend om.

Bekijk hier de 6 leukste restaurants in Honfleur, Normandië
Traditioneel Normandisch gerecht: fruit de mer

Vakantiehuis CV159 - Luc sur Mer (Normandië)

Vanuit dit vakantiehuisje voor twee personen kunt u via een aangelegd pad naar het strand wandelen, en genieten van een mooie zonsondergang of een wandeling over de boulevard. U kunt eerst lekker de hele dag zonnebaden of zwemmen, en vervolgens rond een uur of acht á negen aan tafel te schuiven om te genieten van bijvoorbeeld bovenstaand traditioneel gerecht. Er is een mogelijkheid twee fietsen te huren, waarmee u een uitstapje kunt maken naar Caen, de voormalige hoofdstad van de regio Basse-Normandie. Dit is een levendige stad waar u onder andere het Mémorial de Caen kunt bezoeken, een museum over de geschiedenis van de 20e eeuw. Het vakantiehuisje is voorzien van elektrische verwarming en dubbele ramen. U huurt dit vakantiehuisje al vanaf €446 per week.

Boek hier dit vakantiehuisje aan de Normandische kust
Vakantiehuis CV159 - Luc sur Mer (Normandië)

Tip 5. En tot slot: wees zuinig.

Denkt u eens aan dingen die u thuis ook kunt doen om rekening te houden met het milieu. Bijvoorbeeld uw handdoeken een paar keer gebruiken vóór de wasbeurt, de verwarming uitzetten en de ramen dicht doen wanneer u weggaat, het water niet laten stromen tijdens het tandenpoetsen en milieuvriendelijk wasmiddel gebruiken. 

Heeft dit blog u enthousiast gemaakt om op een duurzame vakantie te gaan in Frankrijk? Bekijk hieronder een aantal van onze (duurzame) vakantiehuisjes!

Vakantiehuisje MA31 - La Mouche (Normandië)

Dit charmante vakantiehuis voor 4 personen is voorzien van zonne-energie, duurzaam waterbeheer en pelletverwarming. De tuin sluit mooi aan op de prachtige natuurlijke omgeving. Als u met de auto bent, kunt u uitstapjes maken naar de Mont St. Michel, de kloostertuin van Avranches, of de badplaats Granville met het Christian Dior museum. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €608 per week.

Bekijk hier dit duurzame vakantiehuisje
Vakantiehuisje MA31 - La Mouche (Normandië)

Vakantiehuis SM140 - St. Pierre en Port (Normandië) 

Deze ruime, vrijstaande woning voor 12 personen is ideaal voor familiereünies of een vakantie met vrienden. Bovendien is een vakantie met een grote groep ook voordelig voor het milieu én uw portemonnee: u pakt bijvoorbeeld toch samen de auto. Dit vakantiehuis ligt maar 300 meter van het strand af, en is geschikt voor leuke uitstapjes naar Dieppe, de krijtrotsen in Fécamp en Etretat of de hoofdstad Rouen. Ook wordt dit vakantiehuis verwarmd door middel van een warmtepomp. U huurt dit vakantiehuis vanaf €1350 per week.

Lees hier meer over dit ruime vakantiehuis
Vakantiehuis SM140 - St. Pierre en Port (Normandië)

Naast deze vakantiehuizen in Normandië en Bretagne verhuren we nog veel meer sfeervolle en betaalbare vakantiehuizen in Noord-Frankrijk, Île de France, de Atlantische kustChampagne-Ardennen en de Loire-Streek.

Neem hier een kijkje voor ons volledige aanbod.

Heeft u hulp nodig bij het zoeken naar een duurzaam vakantiehuis? Ons team helpt u graag, dus neem contact met ons op.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief