•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De 10 leukste uitstapjes met kinderen in Normandië

maandag 11 januari 2021

Een geslaagde vakantie in Frankrijk met kinderen begint met een goede voorbereiding. Kinderen houden nu eenmaal van afwisseling, dus is het goed om alvast te bedenken waar u terecht kunt om uw kinderen op hun eigen niveau uit te dagen, bij zonnig of minder zonnig weer. Gelukkig is er in het Noordwesten van Frankrijk een grote diversiteit aan kinderactiviteiten mogelijk die vanuit uw vakantiehuis goed te bereiken zijn.

Na een mooie en spannende dag vol nieuwe belevenissen zullen uw kinderen extra kunnen genieten van de rust bij het vakantiehuis en in alle veiligheid buiten in de tuin spelen. Liberté-vakantiehuizen heeft een ruime keuze aan kindvriendelijke huizen met een afgesloten tuin, speeltoestellen en vooral heel veel ruimte waar kinderen hun energie kwijt kunnen. Veel van deze huizen zijn dicht bij het strand gelegen of bij een boerderij, wat gegarandeerd voor vermaak zal zorgen.

Kijk naar deze 10 leukste activiteiten die u met kinderen kunt ondernemen en leef alvast toe naar een onvergetelijke vakantie waar alle gezinsleden met plezier aan terug zullen denken.

1. Avonturenpark Le Viaduc de la Souleuvre

Dit park aan de westkant van Normandië is bijzonder geschikt voor iedereen die van beweging en sensaties houdt. Voor groot en klein zijn er tal van activiteiten te vinden: bungeejumpen, reuze schommels, abseilen, boomtoppenpad, blote voetenpad, zomersleeën en nog veel meer. Hier heeft u meer dan genoeg kansen om uzelf uit te dagen en leren kinderen op een veilige manier hun grenzen te verleggen. Dit alles op een mooie groene locatie in de vallei van de Souleuvre, tussen de invasiestranden en de Mont-Saint-Michel.

2. Indoorspeeltuin L’ilot Z’enfants bij Caen

Klimmen, klauteren, glijden, springen… jonge kinderen vinden niets heerlijker. Het is een prima idee om op een renachtige dag naar deze speeltuin te gaan, waar kinderen met gemak een hele dag zoet zijn. Het thema ‘piraten’ zal ze aanspreken en de taalbarrière zal ze vast niet hinderen om nieuwe vriendjes te maken want terwijl ze helemaal in hun spel opgaan, lijkt deze al snel niet meer te bestaan. Een niet te missen bezigheid vanuit uw vakantiehuis in Normandië.

3. De miniatuur spoorbaan van Clécy

In Clécy ten Zuiden van Caen treft u een reuze miniatuur spoorbaan op een oppervlakte van ruim 300 m2 (zoekterm: ‘chemin de fer de Clécy’). U komt ogen tekort om naar de 15 treinen te kijken die permanent rijden en de honderden gebouwen, figuren en voertuigen. Een bezoek aan deze boeiende miniatuur spoorbaan combineert u bij voorbeeld met het genieten van een pannenkoek op het bijbehorende terras. U mag overigens de voormalige kalksteengroeve waar het zich bevindt vrij bezichtigen, of u stapt in het treintje dat u rond zal rijden.

4. Attractiepark Festyland in Bretteville-sue-Odon

Een leuk park met teveel attracties om op te noemen, dit is wat u in Festyland kunt verwachten. Er is aan de jongste kinderen gedacht, maar ook aan de overige gezinsleden. De attracties bieden rustige ervaringen, zoals een rondrit, tot aan hevige momenten voor de sensatiezoekers toe. Pret gegarandeerd voor jong en oud! Neem gerust een voorproefje op de site Festyland Caen, dat ook in het Engels beschikbaar is.

Selecteer hier je kindvriendelijke vakantiehuis bij Festyland
Festyland in Normandië

5. Golfbaan van Houlgate

Dicht bij de kust treft u de golfbaan van Houlgate, een 18-holes golfbaan waar zomerstages voor kinderen en jongeren worden georganiseerd. Wellicht is uw komende vakantie in Frankrijk de gelegenheid om uw kinderen te leren golfen? Op een ontspannende manier en onder professionele begeleiding leren ze de basis van deze sport beheersen. Dit zal vast mooie vakantieherinneringen opleveren.

6. Dierentuin Alligator Bay in Beauvoir

Dit is een heel speciale dierentuin, namelijk één die exclusief aan reptielen gewijd is. In dit park nabij de Mont-Saint-Michel ziet u meer dan 200 krokodillen en alligators, die u van boven vanaf loopbruggen kunt bewonderen. U loopt vervolgens door een doolhof die onder meer boa’s, leguanen en kameleons huisvest. Het bezoek aan deze soms gevaarlijke dieren is volkomen veilig maar hij zal u toch de stuipen op het lijf jagen. In het boerderij gedeelte kunt u reuze schildpaden van dichtbij naderen en zelfs aaien.

7. Woody Park bij Fécamp

Één van de grootste boomklimparken van Frankrijk vindt u nabij Fécamp voor een actief dagje uit tussen de bomen. Afdalen met de tokkelbaan, lopen over een wiebelige touwbrug, plezier maken tijdens een paint-ball gevecht zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden die het park u biedt. Zeker is dat u aan het eind van de dag met verfrissende nieuwe ervaringen terug naar u vakantiehuis zult keren. De toegankelijkheid van de activiteiten voor kinderen is gebaseerd op hun lengte en er is oog voor de veiligheid.

8. Aquarium museum van Dieppe

De Cité de la Mer in Dieppe is een locatie voor de bescherming van de zee. Het aquarium museum maakt hier deel van uit en het is meer dan de moeite van het bezichtigen waard. U ziet er veel vissoorten die in het Kanaal leven alsook open baden met roggen, tarbot en kleine doornhaaien. Zeker interessant is tevens de uitleg over de vorming van kiezelstenen vanuit de afbrokkelende kliffen langs de Albasten kust. Een ander gedeelte is gewijd aan de scheepsbouw, van de oude tijden met gebruik van hout en aluminium tot aan de huidige tijd met de meest moderne materialen, die superlicht en hard zijn. Tot slot is er ook aandacht voor de visserij. Dit wordt zonder twijfel een leerzame dag.

9. Labyrint van Etretat

Nabij Étretat vindt u een reuze maisdoolhof. U krijgt een routebeschrijving mee en gaat op zoek naar verborgen spelborden. Zeker een leuke bezigheid als u met jongeren op vakantie bent.

10. Subtropisch zwemparadijs van Lillebonne

Tussen Honfleur en Rouen biedt het subtropisch zwemparadijs van Lillebonne een dag lang vertier voor de kinderen, maar ook volop ontspanning voor u als ouder. Er is een zeeslag bad, reuze glijbanen en nog meer speelmogelijkheden. U kunt bovendien gebruik maken van zonnebanken, een hamam en jacuzzi’s. Iedereen zal aan zijn trekken komen in dit mooie zwembad in hartje Normandië.

Zoekt u een leuk, kindvriendelijk vakantiehuis in de buurt van deze leuke uitstapjes? Kijk dan op onderstaande button.

Kindvriendelijke vakantiehuizen in Normandië
Kindvriendelijk huis EU38 met zwembad en veel speelmogelijkheden.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief