•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Een week in de Loire-streek

woensdag 28 augustus 2019

Frankrijk is de populairste vakantiebestemming onder Nederlanders.  Normandië en Bretagne behoren tot de populaire regio’s van Frankrijk. Eerder vertelden wij u al over onze favoriete bezienswaardigheden in Normandië en Bretagne en omschreven we een week in Bretagne en aan de Atlantische kust. Vandaag is het de beurt aan de Loire-streek.
 
Een vakantiehuis in de Loire-streek biedt alles voor een onvergetelijke vakantie.  In de Loire kunt u de allermooiste kastelen van Frankrijk bezoeken, bijvoorbeeld in Nantes en in Vouvant. De Loire-streek bestaat uit twee gebieden. Enerzijds het bijzondere Loire-Atlantique, waar u goed kunt wandelen, fietsen en bezienswaardigheden kunt bezoeken. Anderzijds het zonnige Vendée, dat gekenmerkt wordt door badplaatsen en stranden en waar u dus goed kunt zonnen, zwemmen en genieten van vissershaventjes.

Liberté biedt in de Loire-streek de leukste karakteristieke vakantiehuizen aan voor een betaalbare prijs. Heeft u vragen over een vakantiehuis of wilt u meer weten over het huren van een huisje in de Loire-streek, neem contact met ons op, wij helpen u met plezier!

Bekijk hier ruim 40 vakantiehuizen in de Loirel

In deze blog beschrijven we een volle vakantieweek in de Loirel, vol kastelen, groene valleien, moerassen en wijngaarden! Dit is natuurlijk geen vastliggend programma, u kunt er zoveel inspiratie uithalen als u zelf maar wilt. We beginnen met een aantal vakantiehuizen, die centraal gelegen zijn in de Loire-streek, vanuit waar u alle bezienswaardigheden zou kunnen bezoeken.

Comfortabel vakantiehuis met zwembad in Chateau-Thebaud

Dit vakantiehuis staat garant voor puur genot. Tussen de wijnranken staat deze volledig ingerichte en gerenoveerde vakantiewoning voor 4 personen. Bij de grote tuin hoort een gemeenschappelijk overdekt zwembad. De afstand tot het strand is 50 km. en vanaf dit vakantiehuis kunt u Nantes, Clisson en Châteaubriant bezoeken. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €674,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 866 km.

Boek nu dit vakantiehuis met zwembad in de Loire-streek
Vakantiehuis in Chateau-Thebaud, Loire

Sfeervol vakantiehuisje in de Vendée

Dit 6-persoons vakantiehuis ligt in Bourneau, een klein plaatsje dichtbij Vouvant. Het huisje is zeer kindvriendelijk, zo is er een grote tuin met voor de kinderen een speeltoestel met glijbaan en schommel. Wat betreft dagjes uit zijn themapark Puy du Fou, de bossen van Mervent-Vouvant en de stad La Rochelle echte aanraders. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €513,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 927 km.

Meer informatie over dit vakantiehuisje bij Loire
Vakantiehuis in Bourneau, Loire-streek

Sfeervol huis voor een sportieve vakantie

Een vakantiehuis voor 4 personen aan de rand van het bos in Fougeré. Dit betekent dat u dus heerlijk kunt wandelen in de omgeving en ook staan er twee fietsen tot uw beschikking. In de tuin staan voetbaldoelen, badminton, jeu de boules en een pingpongtafel. De afstand tot het strand is 45 km. Het vakantiehuisje is een goede uitgangsbasis voor uitstapjes naar La Rochelle, Luçon en La Roche sur Yon. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €608,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 890 km. 

Lees meer over dit vakantiehuis in de Loire-streek
Vakantiehuis in Fougeré, Loirel

Dag 1- Historie en innovatie in Nantes

De stad Nantes is een perfecte mix van historie en innovatie. Enerzijds heeft de stad een middeleeuws en statig karakter, te zien aan kastelen en kathedralen. Anderzijds is de stad erg innovatief en kunstzinnig. Oude fabrieken en hangars zijn omgetoverd tot hippe cafés en de grote straatkunstwerken zijn niet te missen. Bovendien kunt u er ook nog goed shoppen en zelfs natuur opzoeken. In de stad kunt u goed wandelen en u kunt op bijna elke hoek van de straat wel een fiets huren. Nantes is uitermate geschikt als locatie voor uw volgende stedentrip.

Het historische karakter van de stad uit zich voornamelijk in het grote kasteel Château des Ducs. In dit kasteel vindt u tegenwoordig een museum, waar u zich kunt verdiepen in de geschiedenis van de stad. Het centrum van Nantes heet Bouffay, dit is een middeleeuwse wijk waar het aan gezelligheid niet ontbreekt. Wij raden aan om in Bouffay te genieten van de heerlijke verse vis uit de Atlantique. In deze wijk vindt u ook de Kathedraal van Nantes. In Nantes vindt u ook de oudste winkelstraat van Frankrijk; La Passage Pommeraye!

In dezelfde stad loopt er echter ook een grote mechanische olifant rond. U mag zelfs een ritje op dit bewegende kunstwerk maken! De creativiteit en jonge geest van de stad uit zich ook in de voormalige fabriek van de LU-koekjes. Deze fabriek is nu een cultureel centrum, vol gezelligheid en kleine cafeetjes. Hetzelfde is eigenlijk gebeurd met vele hangars rondom de haven. Vroeger dienden deze als opslagruimtes, nu als locatie voor typisch Franse boetiekjes en restaurantjes. Langs de weg vindt u verschillende kunstwerken, voornamelijk op de weg tussen Nantes en Saint-Nazaire langs de rivier La Loire. 

In Nantes wordt er elk jaar een zomerfestival georganiseerd: Le Voyage à Nantes! Dan zijn er overal op straat optredens en exposities. Het festival valt meestal tegelijk met de zomervakantie en duurt circa twee maanden.

U kunt ook goed ontspanning opzoeken in Nantes. Het is een zeer groene stad met veel parken en botanische tuinen. Zo is Jardin de Plantes bijvoorbeeld echt een bezoekje waar. Dit is een park vol bloemen en kunstwerken dichtbij de kathedraal. De omgeving van Nantes staat ook bekend om haar wijngaarden en vanuit Nantes kunt u deelnemen aan een wijntour.

Bekijk hier vakantiehuizen in de buurt van Nantes, Loire-streek
De Middeleeuwse stad Nantes in de Loire-streek

Dag 2- De zoutmoerassen van Guérande

Naast wijn, champagne en kaas wordt er ook veel zout geproduceerd in Frankrijk. In Guérande vindt u brede zoutmoerassen. Hier kunt u ook twee soorten zout kopen: grof zout en Fleur de Sel. U kunt in de regio ook het museum Musée Intercommunal des Marais Salants bezoeken om meer te leren over het witte goud van Guérande. 

Ook de stad zelf is een bezoekje waard. De middeleeuwse invloeden zijn nog goed merkbaar aan de massieve stadsmuren en vestigingspoorten. Bovendien vindt u er torens en oude molens. In de torens zijn er interessante tentoonstellingen, vaak met een historisch tintje. Elke zaterdag is er een grote markt in de stad en op het kerkplein staat een overdekte markt. Langs de ruige kust vol rotspartijen bij Guérande en Morbihan kunt u ook goed fietsen!

Lees hier meer over fietsen in de Loire
Fietsen in de Loire

Dag 3- Middeleeuws Clisson

Vlakbij Nantes ligt de charmante plaats Clisson. Door de stad stromen de rivieren Sèvre en Maine. Clisson wordt ook wel klein Italië genoemd en dit uit zich vooral in pittoreske, schilderachtige straatjes en huizen. In de Middeleeuwse stad kunt u talrijke gebouwen bezichtigen, zoals bruggen, torens en markthallen. WIj raden u vooral het middeleeuwse kasteel Château de Clisson, de Saint-Jacques kerk en Église Notre Dame aan. 

De stad is omringd door wijngaarden en groene wandelgebieden. Bij de VVV zijn er ruim 20 wandelroutes in de valleien van Clisson te verkrijgen. Ook kunt u er goed fietsen, vissen en kanoën. 

Bekijk hier alle vakantiehuisjes in de Loire, Frankrijk
Middeleeuws Clisson

Dag 4- Een ontspannen boottochtje naar Groen Venetië

Bij vakantie vieren hoort ook absoluut even rust pakken. Eventjes helemaal niets doen en aan niets te hoeven denken, om u zo volledig te kunnen ontspannen. Daarom zou u dag 4 kunnen gebruiken voor een relax-dagje. U kunt lekker bij het vakantiehuis blijven, een duik nemen in het zwembad bij uw vakantiehuis, een spelletje spelen, broodjes halen bij de lokale bakker of de omgeving rondom het huisje verkennen. Deze dag kunt u dan ook gelijk gebruiken om zelf eens lekker met de verse ingrediënten uit de Franse keuken, zoals kaas, vis en het net gekochte zout in Guérande te koken.

Bent u niet zo’n stilzitter en wilt u elke dag van uw reis optimaal gebruiken? Dan raden wij u aan om op dag 4 Marais-Poitevin te bezoeken. Dit gebied wordt ook wel het Groene Venetië genoemd. Een derde van dit gebied ligt in de winter onder water, namelijk het natte moerasland. Er is ook een gedeelte met droog moerasland en er is een compleet droog stuk grond aan de kust. U kunt er varen in een klein bootje of op een vlot!

Hulp nodig bij uw zoektocht? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!
Groen Venetië: Marais-Poitevin

Dag 5- Een bezoekje aan de grootste wijngaarden

Fransen en wijn: in Frankrijk wordt er niet alleen wijn geconsumeerd, maar ook geproduceerd. Rondom het middeleeuwse Ancenis in de Loirevallei liggen vele wijngaarden. Deze bestaan al sinds de Romeinse tijd en er worden verschillende wijnen geproduceerd, zoals de Cabernet en Malvoisie. Als u toch in Ancenis bent, kunt u gelijk een kijkje nemen bij het grote kasteel met een mooie ophaalbrug.

Een andere grote wijngaard ligt bij Muscadet. Hier wordt witte droge wijn geproduceerd met de witte Melon druif. Deze wijn is fris, fruitig en licht. Bij de wijngaarden kunt u de wijnkelders bezoeken en natuurlijk de wijn proeven en kopen in de bijbehorende winkels. Er zijn ruim 30 wijnhuizen in de Loire-streek!

Tip: door de wijngaarden loopt een prachtige fietsroute van circa 100 kilometer lang: Le Vignoble à Vélo.

Interesse gekregen in de Loire? Boek hier een vakantiehuisje
Een must-see bezienswaardigheid: de uitgestrekte wijngaarden in Frankrijk

Dag 6- Middeleeuws en mythisch Vouvant 

In het departement Vendée ligt het schilderachtige Vouvant. In de middeleeuwse stad staan verschillende stadsmuren en bruggen, maar vooral de Notre Dame kerk en de Mélusinetoren vallen op. Vanuit deze hoge toren heeft u een prachtig, panoramisch uitzicht over de stad Vouvant. De toren heeft haar naam te danken aan een mythe. Fee Mélusine, een fee uit een middeleeuws verhaal. Zij zou de toren in slechts één nacht gebouwd hebben.

Tussen april en september worden er in Vouvant kunstzinnige en culturele activiteiten georganiseerd. De stad is sowieso erg creatief, vooral in La Poterne zijn er veel ateliers en kunstwerken te vinden.

In het woud van Mervent-Vouvant kunt u goed wandelen, mountainbiken, kanoën of paardrijden. Fee Mélusine (van de mythe van de toren) zou zich nog altijd in het woud vol eikenbomen verbergen. In het grote woud in Vendée ligt het grote meer Mervent

Schilderachtig Vouvant

Andere mooie stadjes zijn het bloemrijke Luçon, eveneens in Vendée met haar sprookjesachtige Dumaine Garden en het schilderachtige Île de Noirmoutier met haar witte huisjes. Wilt u meer lezen over de bezienswaardigheden in de Loire-streek? Lees dan hier onze top 25 mooiste bezienswaardigheden!

Dag 7- Een bijzonder dagje uit 

Naast prachtige landschappen en mooie steden, hebben we op dag 7 nog iets heel speciaals voor u in petto. Namelijk het pretpark Puy du Fou in Les Epesses. Dit is niet zomaar een pretpark, maar een magische ervaring! Het historische themapark zorgt ervoor dat u even niet meer in het hier en nu bent, maar in het verleden. U kunt er verschillende shows bezoeken, bijvoorbeeld met grote roofvogels, uilen en tijgers en met gladiatoren en vikingen. Naast de shows zijn er verschillende kleine dorpjes uit verschillende tijdsperiodes te bezichtigen. Hier worden er ambachten uitgelegd, zoals het maken van brood. Zowel voor kinderen als voor volwassenen is het themapark Puy du Fou een bijzondere ervaring.

Themapark Puy du Fou, Les Epesses

Een belangrijk onderdeel van uw vakantie is natuurlijk het vinden van een prettige verblijfplaats. Al sinds 2001 is Liberté-vakantiehuizen dé specialist in de verhuur van karakteristieke en comfortabele vakantiehuizen aan de westkust van Frankrijk. Alle vakantiehuizen in ons aanbod zijn met zorg en aandacht geselecteerd! We lichten nu graag een aantal vakantiehuizen in de Loire-streek uit!

Sfeervol vakantiehuis dichtbij Nantes

Dit 5-persoons vakantiehuis in La Haie-Fouassière ligt in het groene wijngebied van de Loire. De woning is compleet gerenoveerd en van alle gemakken voorzien. Tijdens een dagje uit kunt u Nantes, Clisson en het safaripark Planète Sauvage bezoeken. De afstand tot het strand is 60 km. U huurt dit vakantiehuisje in de Loire al vanaf €500,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 860 km.

Lees hier meer over dit vakantiehuis in de Loirel
Vakantiehuis in La Haie-Fouassière, Loire

Stijlvol huis in historisch centrum van Ancenis

In het hart van het historisch centrum van Ancenis ligt dit 4 tot 5-persoons vakantiehuis vol moderne comfort. Het vakantiehuis ligt tegenover het kasteel van Ancenis en ligt direct aan een mooie fietsroute. U kunt ook Nantes en Angers bezoeken vanuit dit huisje. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €668,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 820 km.

Boek nu dit vakantiehuis in de Loire-streek
Vakantiehuis in Ancenis, Loire

Kindvriendelijk huis met overdekt buitenzwembad

In de Loirestreek vlakbij Bretagne ligt deze houten vrijstaande vakantiewoning voor 4 personen. Het huis in Pannecé ligt op een groot terrein met zwembad, speeltoestellen en voetbalgoals. Er is een gezamenlijke ontspanningsruimte met spa en jacuzzi. U kunt vanaf dit vakantiehuis Angers, Nantes en Châteaubriant bezoeken! U huurt dit vakantiehuis al vanaf €327,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 827 km.

Lees meer over dit huis in de Loirel
Vakantiehuis in Pannecé, Loire

Houten vakantiewoning dichtbij zee 

In het rustige stadje Guérlande ligt deze 5-persoons half vrijstaande, houten vakantiewoning. De afstand tot het strand van de mondaine badplaats La Baula is slechts 4 km. Dit strand heeft prachtige zandstranden! Ook kunt u Batz-sur-Mer, Nantes en Le Croisic bezoeken. U kunt dit vakantiehuis huren in combinatie met de naast gelegen vakantiehuizen, zodat u met een grotere groep kan reizen. U huurt dit vakantiehuis al vanaf €763,- per week. Afstand vanaf Utrecht: 920 km.

Meer informatie over dit vakantiehuisje in de Loire-streek
Vakantiehuis in Guérlande, Loire

Als u voor de Loire-streek kiest als uw vakantiebestemming, kunt u dit natuurlijk ook combineren met een andere regio van Frankrijk. Bijvoorbeeld met het aangrenzende district Bretagne! Wij verhuren ook vakantiehuizen in Bretagne en weten dus ook dat Bretagne absoluut een bezoekje waard is. Als u kiest voor Bretagne, kiest u voor een onvergetelijke vakantie vol witte zandstranden, idyllische eilandjes, woeste kusten en bijzondere bezienswaardigheden zoals piratenstad Saint Malo en abdij-eiland Le Mont Saint Michel

Bekijk hier ons gehele aanbod van vakantiehuizen in Bretagne

Een vakantiehuis in Normandië is bij uitstek hét vertrekpunt om de invasiestranden en de andere historische bezienswaardigheden in Normandië te bezoeken. Daarnaast is Normandië ook een fijne regio voor liefhebbers van strandvakanties en leuke havenstadjes zoals Fécamp, Etretat en Dieppe.

Bekijk hier meer dan 300 vakantiehuisjes in Normandië

We verhuren ook vakantiehuizen in de Franse ArdennenÎle de France en aan de Atlantische kust! Heeft u moeite met het maken van uw keuze? Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar de perfecte locatie en naar uw ideale vakantiehuis!

Montrichard, Loire-streek

Schrijf u in voor de nieuwsbrief