•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De rijke historie van Bretagne

donderdag 14 juni 2012

Legendes en mythen

Bretagne is één van de meest geliefde streken van de Fransen zelf en dat is zeker niet voor niets. Bretagne is niet alleen genieten van  grillige rotskusten en zonnige, uitgestrekte stranden, maar ook kennismaken met eeuwenoude legendes en mythen die in het mysterieuze Bretagne weer tot leven komen.

Megalieten

Zo staat Bretagne om te beginnen bekend om de merkwaardige stenen monumenten die de prehistorische bewoners zo’n 5000 jaar geleden hebben nagelaten. U zult deze wonderlijke megalieten op talloze plekken tegenkomen. Wat hun functie precies is geweest, is nog altijd een groot raadsel. Waarschijnlijk hadden de enorme, opstaande stenen een culturele of religieuze functie. Zeker is dat deze spectaculaire stenen een onuitwisbare indruk zullen achterlaten. Hoe en waarom hebben de eerste Bretonse bewoners ooit zulke loodzware stenen kunnen verplaatsen?

Keltisch verleden

Daarnaast zult u in deze streek veel Keltische invloeden terugzien. Bretagne kent namelijk het mysterieuze verleden van de Kelten, dat nog altijd tot de verbeelding spreekt. De Kelten kwamen ongeveer 2000 jaar geleden naar Bretagne, waar zij in kleine dorpen onder leiding van krijgers samenleefden. De druïden, de geestelijken, speelden een belangrijke rol in de Keltische samenleving. Daardoor kenden de Kelten een fascinerende traditie aan prachtige legendes en mythes met bijzondere helden en goden, boeiende verhalen die u ook vandaag de dag nog terug zult vinden in Bretagne. En natuurlijk is er de intrigerende Bretonse taal die nog altijd in dit gebied gesproken wordt. Bretagne biedt u dus een fascinerende blik in het mystieke verleden van Frankrijk.

Meer informatie?

Voor meer achtergronden, toeristische tips en informatie over Bretagne, raden we de officiële website voor toerisme in Bretagne  aan: http://www.bretagne-vakantie.com

Schrijf u in voor de nieuwsbrief