•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Cd Franse zangeres ZaZ nu gratis bij boeking vakantiehuis 2013!

dinsdag 4 december 2012

Cd Franse zangeres ZaZ nu gratis bij boeking 2013 op www.vakantiehuisfrankrijk.nl

Maar wie is Zaz eigenlijk?

De naam ‘Isabelle Geffroy’ zal ons weinig zeggen en ook de artiestennaam ‘ZaZ’ lijkt nog niet echt tot Nederland te zijn doorgedrongen. Toch timmert deze dame al een heel aantal jaren aan de muzikale weg en is haar bekendheid sinds het debuutalbum (2010) enorm toegenomen. Wie is zij en wat maakt haar zo bijzonder?

Isabelle Geffroy werd geboren in 1980 in Mettray bij Tours, de hoofdstad van het Franse gebied Indre-et-Loire. Zij is bekend geworden onder de naam ‘ZaZ’, als zangeres die een stijl vertegenwoordigd waarin verschillende invloeden met elkaar verweven zijn. Het levert een uniek geluid op van onder meer jazz en soul, en akoestische vertolking in een entourage die doet denken aan het Franse variété uit vervlogen dagen. Ze wordt in één adem genoemd met de legendarische chansonnière Edith Piaf en het genre ‘jazz manouche’ (ook wel: gypsy swing) dat in de jaren ’30 door Jean ‘Django’ Reinhardt op gang werd gebracht. Ze wordt er onder meer in bijgestaan door de jonge talentvolle Franse gitarist Guillaume Juhel, terwijl haar nummers deels worden geschreven door de kunstenaar ‘Raphaël’. Hij werd geboren als Raphaël Haroche en is een Frans songwriter, zanger en acteur, die beïnvloed werd door een gemengde afkomst en idolen zoals Bob Dylan en Jimi Hendrix.

Ook Isabelle Geffroy groeide op met een mengeling van culturen en achtergronden, zoals die van een Spaanse vader en de invloed van zowel klassieke werken als Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse ritmes. Ze volgde een opleiding voor moderne muziek en ving haar carrière aan als zangeres van een bluesband en een jazzkwintet. Vervolgens werkte ze als studiozangeres en kwam ze in aanraking met producer Kerredine Soltani van het label Play On. In mei van het jaar 2010 was haar debuutalbum een feit: ‘ZaZ’, getiteld naar de naam die zij inmiddels in de artiestenwereld had aangenomen. Het eerste ervan getrokken nummer ‘Je veux’ werd een hitsingle; ook het album zelf deed het meer dan goed, wat bleek uit de bekroning met ‘dubbel platina’ (meer dan twee miljoen verkochte exemplaren). ZaZ scoorde hoog in de hitlijsten van landen zoals België, Oostenrijk en Zwitserland en trad daarnaast onder meer op in Duitsland, Rusland en Monaco. Ze werd uitgeroepen tot meest populaire Franse zangeres én Franse zangeres met de meeste buitenlandse concerten. In 2011 verleende ze haar medewerking aan de film ‘Hugo’, een productie van onder meer Infinitum Nihil (eigendom van Johnny Depp) en regisseur Martin Scorsese (‘The Aviator’, ‘Shutter Island’). ZaZ vertolkt hierin het nummer ‘Coeur Volant’, de soundtrack van dit historische avontuur/drama.

Getuige de vermeldingen op internet, waaronder die van een Twitter-account, heeft ZaZ in zeer rap tempo en over alle werelddelen verspreid een grote schare fans weten op te bouwen. Hoewel er berichten gingen dat er een wereldtour zou komen, lijkt het laatste concert te dateren van afgelopen juli in Bonn. Zowel de ticketbureaus als de website van ZaZ zelf vermelden nog geen toekomstige tourdata. Eén ding is echter zeker: voor de muziek hoef je de deur niet uit, want die is ook op cd verkrijgbaar en gewoon thuis te beluisteren. ZaZ voert je mee in haar wereld en binnen de kortste keren waan je jezelf in verre oorden en vreemde landen. Trefwoorden zijn onder meer chanson, wereldmuziek, gypsy jazz en vooral ook: gevoel, sfeer en passie. Heel veel passie. Zeer beslist aan te bevelen voor ieder die van een tikkeltje ‘apart’ houdt en een geheel eigen stijl weet te waarderen!

Bent u nieuwsgierig geworden naar ZaZ? Boek nu via Liberté-vakantiehuizen uw vakantiehuis in Frankrijk voor 2013  en ontvang gratis de cd. Meer informatie vindt u op: http://www.vakantiehuisfrankrijk.nl/

Door: Helena van Diepen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief