•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Het artistieke stadje Honfleur in Normandië

woensdag 9 december 2020

Bent u van plan om naar Normandië te gaan? Dan mag het het charmante, artistieke stadje Honfleur niet overslaan. Honfleur ligt aan de oostelijke zijde van de Côte Fleurie, aan de rand van het estuarium van de Seine; u kunt er komen via de Brug van Normandië (Pont de Normandie). Deze kleine havengemeente heeft een rijk historisch en cultureel erfgoed en is zeer geliefd bij toeristen.

Wanneer u in Honfleur bent, krijgt u het gevoel dat u zich in een ansichtkaart bevindt, in het prachtige romantische verleden. Dit gedeelte van Normandië biedt niet alleen een van de mooiste landschappen die Frankrijk te bieden heeft, maar ook veel rijke historie.

Honfleur neemt u honderd jaar mee terug in de tijd dankzij de oude hoge huizen, de smalle pittoreske straatjes, de dokken en de haven die zowel als vissershaven en plezierhaven fungeert. Het stadje heeft haar authenticiteit nooit verloren en trekt daarom al sinds het begin van de twintigste eeuw veel toeristen. Honfleur is de perfecte locatie voor stelletjes die een romantisch weekend weg willen, voor kunstenaars die op zoek zijn naar inspiratie of voor personen die eenvoudigweg graag van de schoonheid van de Côte Fleurie willen genieten.

Wanneer u in Honfleur bent, moet u vooral een bezoek brengen aan de oude haven in het centrum. De haven wordt omringd door huizen met een typische architectuur, zoals het voormalige verblijf van de luitenant van de koning, de Lieutenance; verder staan er overal om de haven bankjes en zijn de restanten van de oude stadsmuren te bewonderen.

Een van de mooiste overblijfselen is de Porte de Caen, één van de twee vroegere toegangspoorten tot de stad. Verder ligt op één van de kades de kerk van Sainte-Catherine, een prachtig houten gebouw dat absoluut uniek is; de gangen hebben de vorm van scheepsrompen. Een ander klein en verbazingwekkend detail is dat de toren volledig gescheiden is van het hoofdgebouw.

De vuurtoren aan de Boulevard Charles V heeft als bijnaam de Normandische toren van Pisa en is lokaal erg beroemd. Het is niet alleen een vuurtoren die lichtelijk scheef staat, maar het is waarschijnlijk ook een van de weinige vuurtorens ter wereld die in een stadspark staan.

De bouw van de nieuwe sluis heeft veel veranderingen teweeg gebracht. Over de jaren heen is het kustgebied weer volledig volgelopen.

Wilt u Honfleur ook eens bezoeken? Boek dan één van onze leuke vakantiehuizen in de buurt van dit leuke stadje.


Schrijf u in voor de nieuwsbrief