•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 20 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De 6 leukste restaurants in Honfleur

maandag 19 februari 2018

Huur je één van onze comfortabele vakantiehuizen in Normandië, dan staat een bezoek aan de  leukste havenstad van deze regio ongetwijfeld op uw lijstje. Historisch Honfleur oefent zomer zowel als winter een enorme aantrekkingskracht uit op reizigers en toeristen. Het stadje is met haar oude, gezellige haven, pittoreske straatjes, kleurrijke ateliers  en  knusse winkeltjes dan ook hét pareltje van de Normandische kust. Trek er gerust een hele dag voor uit om Honfleur en al haar schatten te ontdekken. Natuurlijk sluit u daarna in stijl af in één van de vele fijne restaurants van de stad. Om u een beetje wegwijs te maken in het overdadige aanbod, hebben wij de 6 leukste restaurants van Honfleur voor u op een rijtje gezet. Bon appetit!

Le Bréard

Één van de beste restaurants van Honfleur vindt u in het oude centrum, verborgen in een smal straatje dichtbij de prachtige houten Ste-Catherine kerk. Achter een historische gevel zwaait eigenaar en chef-kok Fabrice Sébire de scepter in het  verrassend moderne interieur van restaurant Le Bréard. Ook de gerechten van deze getalenteerde eigenaar zijn verfrissend en licht.  De bijzondere Aziatische invloeden in de smaakvolle gerechten zijn te danken aan de tijd die chef-kok Sébire doorbracht in Japan, waarna hij besloot zich definitief te vestigen in zijn geboortestad Honfleur. Heel gezellig zit u in de overdekte binnentuin, waar het zowel in de zomer als in de winter erg aangenaam is. Zorg ervoor dat u ruimte overlaat voor het dessert. Bij Le Bréard absoluut geen gang om achterwege te laten!

Adres: 7 rue du Puits, 14600 Honfleur
Menu’s vanaf € 32,00
Gesloten op maandag

La Fleur de Sel

In La Fleur de Sel kookt Vincent Guyon de sterren van de hemel. Ervaring deed hij op in een aantal toprestaurants in Parijs, waarna hij terugkeerde naar zijn roots in Honfleur en daar dit heerlijke restaurant begon. De chef-kok combineert traditie met vernieuwing, waarbij hij alleen de beste locale ingrediënten gebruikt. Zijn gerechten zijn niet alleen tongstrelend, maar ook een lust voor het oog.  Vandaar dat de wand van het warme interieur opgesierd wordt met een rij prachtige foto’s waarop de kunstwerken van de chef te bewonderen zijn. La Fleur de Sel ligt in het gezellige centrum van de stad, dichtbij Le Vieux Bassin. Van tevoren reserveren is een must.

Adres: 17 rue Haute, 14600 Honfleur
Menu’s vanaf € 32,00
Gesloten op maandag en dinsdag

Bistro des Artistes

Voor smakelijke huisgemaakte gerechten schuift u aan bij  Anne-Marie Carneiro in het ietwat artistieke Bistro des Artistes. Anne-Marie runt de bistro in haar eentje en serveert zelf al  het lekkers dat ze kookt. De kaart wisselt regelmatig, maar er is altijd plaats voor de traditionele regionale gerechten zoals foie gras, côte de veau à la Normande, of een uitbundige mousse au chocolat. Ook de vis van de dag ontbreekt natuurlijk niet. Als u van tevoren reserveert, vraag dan om een tafeltje met uitzicht over de haven.

Adres: 14, place Pierre Berthelot, 14600 Honfleur
Menu’s vanaf €15,00

SaQuaNa

Honfleur mag zich gelukkig prijzen met het uitstekende twee-sterren restaurant SaQuaNa. De naam verraadt al wat u te wachten staat. SAveur (smaak), QUalité (kwaliteit) en NAture (eerlijke en verse producten) staan hier steevast op het menu. SaQuaNa is daarbij ook het Japanse woord voor vis en dit suggereert een Oosterse twist, waar het restaurant dan ook om bekend staat. Net als om de kakelverse visgerechten die van de hoogste kwaliteit zijn. Chefkok  Alexandre Bourdas verrast u met ongewone combinaties waarbij hij met gemak smaken uit de Midi-Pyrénées (zijn geboortegrond) mixt met die uit Japan. Ook het interieur straalt kwaliteit uit. Het volledige meubilair is van hout en past perfect bij de authentieke stenen muren en de prachtige glazen wand die uitzicht biedt op het hart van Honfleur. Uiteraard niet de goedkoopste keuze, maar als u ergens waar voor uw geld krijgt, dan is het hier!

Adres:  2 place Hamelin - 14600 Honfleur
Menu’s vanaf € 90,00
Gesloten op maandag, dinsdag en woensdag

L’Endroit

Restaurant L’Endroit is de juiste plek om met familie en vrienden te genieten van een heerlijke  maaltijd. In een warm en robuust interieur dat voelt als een warme deken worden de smakelijkste schatten van Normandische bodem geserveerd. Het menu beperkt zich slechts tot een paar vlees- en visgerechten, maar door de hoge kwaliteit zal niets van deze kleine kaart u teleurstellen. Het restaurant beschikt over een open keuken, zodat al dit lekkers onder uw ogen wordt klaargemaakt. U vindt L’Endroit aan de rand van de wijk Saint Léonard.

Adres: 3 Rue P et Charles Bréard, 14600 Honfleur
Dagmenu’s vanaf €32,00
Gesloten op maandag en dinsdag (van oktober tot maart)

La Cidrerie

Vakantie vieren in Normandië betekent natuurlijk ook genieten van overheerlijke Franse crêpes of galettes; de beroemde flinterdunne pannenkoekjes die in alle smaken, zoet en hartig te verkrijgen zijn. Bent u in Honfleur, dan is La Cidrerie een prima plek om zo’n smakelijke crêpe of galette te bestellen. De bruisende cider uit de regio die u daarbij drinkt, maakt het plaatje compleet. U kunt de kunst van het bereiden van dit slanke Franse zusje van onze pannenkoek proberen af te kijken, want de crêpes van La Cidrerie worden voor uw ogen bereidt in de open keuken. La Cidrerie staat met haar nostalgische interieur en lang beproefde gerechten voor ouderwetse gezelligheid.

Adres: La Cidrerie - 26, place Hamelin - 14600 Honfleur
Crêpes en Galettes vanaf € 3,50

Naast bovenstaande selectie biedt Honfleur voor iedere smaak en voor iedere portemonnee een ruime keuze aan gezellige restaurants, bars en bistro’s. Dus huurt u één van onze mooie vakantiehuizen in Normandië, neem dan de tijd om prachtig Honfleur te ontdekken en sluit met smaak af in één van de vele leuke adresjes van dit schilderachtige havenstadje. Wedden dat u nog een keertje terugkomt?

Franse crêpes

Schrijf u in voor de nieuwsbrief