•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De 5 mooiste fietsroutes door de Loire streek

woensdag 16 februari 2022

Glooiende wijnvelden, statige steden, prachtige kastelen en de rivier de Loire die zich als een glinsterend lint door het groene landschap slingert: De romantiek van de Loire streek is er één die zich bij uitstek per fiets laat verkennen. De regio telt meer dan 800 km aan fietsroutes die lopen van Cuffy in het Oosten tot Saint-Brevin-les-Pins aan de kust. Deze fietsroutes staan bekend onder de naam ‘Loire à Vélo’ en zijn zeer geliefd bij zowel de buitenlandse toeristen als de Fransen zelf. Loire à Vélo volgt de oevers van de rivier de Loire, en neemt u mee door een betoverend landschap waar ontelbare schatten wachten om door u ontdekt te worden. http://www.loireavelo.fr/

De routes van La Loire à Vélo zijn goed bewegwijzerd en worden aangeduid met de term ‘véloroute’. Deze véloroutes zijn veilig en worden niet onderbroken. De routes voeren langs de ‘voies vertes’ (speciale wegen die alleen toegankelijk zijn voor niet gemotoriseerd vervoer), fietspaden en wegen zonder, of met zeer weinig doorgaand verkeer. De fietsroutes zijn voor iedereen goed begaanbaar, en al naar gelang uw wensen in verschillende etappes onder te verdelen. Dus of u nou met uw gezin de fiets neemt of met een sportieve groep vrienden de buitenlucht wilt proeven, op de routes van Loire à Vélo, kan iedereen genieten al het moois dat deze streek te bieden heeft.

Fietsroutes Loirestreek: Langs de kastelen

De routes van Loire à Vélo nemen u mee langs maar liefst 18 van de mooiste kastelen van deze regio die langs de oevers van de Loire te vinden zijn. Rondom deze kastelen zijn er ook weer diverse fietsroutes te volgen, die u meevoeren in de sprookjesachtige omgeving. Een overzicht van de leukste kastelenroutes vindt u hier https://www.bloischambord.com/chateaux-a-velo

Kasteel Chambord

De prachtige natuur langs de fietsroutes Loirestreek

De weelderige oevers van de Loire bieden u bij iedere bocht weer een betoverend schouwspel en zijn dan ook heerlijk om langs te fietsen. Laat u meevoeren door de rust van het landschap die slechts onderbroken wordt door het ruisen van het water en het gefluit van de vogels die hier zo graag vertoeven. Ontdek de vele beboste eilandjes die de rivier herbergt of picknick aan haar oevers en geniet van het uitzicht over de glooiende velden aan de overkant van het water. Heeft u genoeg tijd, dan kunt u zelfs op diverse plekken de Loire per kano verkennen.

Fietsen langs de wijnvelden

Natuurlijk staat de Loirestreek ook bekend om haar uitgestrekte wijnvelden en de heerlijke wijnen die hier hun oorsprong vinden. Veel fietsroutes nemen u mee langs deze zonovergoten velden, vanaf de heuvels van Sancerre tot de wijngebieden rondom Nantes. Fietst u door Angers, de bakermat van de beroemde Cointreau likeur, bezoek dan ook zeker de  distilleerderij van deze beroemde drank.

Fietsroutes Loirestreek: Ontdek Nantes per fiets

Behorende tot één van de vijf meest fietsvriendelijke steden ter wereld, is de prachtige stad Nantes het ideale startpunt voor uw fietstocht. In de stad worden op meerdere locaties fietsen verhuurd. Klikt u hier voor de diverse verhuur adressen https://www.nantes-tourisme.com/fr/velo
Vanuit de stad zijn er meerder leuke routes te volgen, maar wilt u het bruisende Île de Nantes in het hart van de stad verkennen, vertrek dan per fiets voor een mooie rit van 2 uur vanaf de Place du Commerce.  U fietst in zuidelijke richting en steekt de fietsbrug ‘Schoelcher’ over, waarna u op de  gezellige kades van het Île de Nantes belandt. Hier zult u ongetwijfeld  de beroemde wandelende olifant ‘L’Eléphant’ tegen het lijf lopen. Wilt u graag droog blijven? Blijft u dan vooral uit de buurt van zijn metalen, water spuitende slurf!

De lopende olifant in Nantes

Quartier de la République

Daarna fietst u door het Quartier de la République waarna u de Pont des 3 Continents (de brug van de 3 continenten) oversteekt. Vervolgens belandt u in het kleurrijke en gezellige oude vissersdorpje Trentemoult, dat aan de oevers van de Loire ligt.  Om aan het einde van u fietstocht weer terug te keren naar het centrum, neemt u  de taxiboot retour.

Op welke plek u zich ook in het Loire gebied bevindt, het is een prachtige streek om per fiets te verkennen. Het zacht glooiende landschap met haar prachtige natuur, vriendelijke dorpjes en de milde temperaturen van deze streek, staan garant voor vele uren fietsplezier. Daarbij zorgen de fijne véloroutes en goede bewegwijzering voor alle gemak onderweg. Heeft u zelf geen fiets meegenomen, dan is er in veel dorpen en steden vaak een fietsverhuur te vinden.

Heeft u ook zin om deze prachtige streek per fiets te ontdekken? Kijk dan snel op onze site voor de mooiste vakantiewoningen in de Loire streek.

Bekijk hier alle vakantiehuizen in de Loire-streek
Vakantiehuis LA26

Schrijf u in voor de nieuwsbrief