•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Uitstapjes met kinderen

maandag 12 februari 2024

Velen onder ons hebben mooie jeugdherinneringen aan fijne vakanties in Frankrijk. Dat is ook niet verwonderlijk, want Frankrijk is een heerlijk land om met kinderen op vakantie te gaan. De prachtige kust biedt heerlijke stranden en  de afwisselende natuur zorgt voor een avontuurlijke omgeving die al wandelend of fietsend verkend kan worden. Maar ook voor een speciaal dagje uit biedt dit heerlijke vakantieland tal van mogelijkheden, waar u uw kinderen blij mee kunt verrassen.

Dierentuinen

Eén van de meest geliefde uitstapjes voor kinderen is toch nog altijd een dagje naar de dierentuin. Het is dan ook erg prettig dat dichtbij veel van onze vakantiewoningen vaak wel een dierentuin of –park te vinden is waar u en uw kinderen kunnen genieten van de bijzondere wonderen van het dierenrijk.

In de Calvados, op 20 minuten van Caen bevindt zich bijvoorbeeld Jurques Zoo. Deze dierentuin is de enige in Normandië waar je prachtige witte leeuwen kunt bewonderen. Echte durfals mogen hier, onder begeleiding van de verzorgers, slangen aaien of zelfs om hun nek hangen! Voor een wat minder spannend, maar zeker zo boeiend dagje tussen de dieren, is een bezoek aan het Naturospace in Honfleur een echte aanrader. Hier kunt u, in een prachtig nagebouwde tropische omgeving meer dan 1000 verschillende soorten vlinders bewonderen. Een kleurrijke belevenis!

Naturospace Honfleur

Musea en andere informatieve centra

Frankrijk biedt haar bezoekers een overvloed aan mooie, culturele of historische bezienswaardigheden. Niet alleen interessant voor volwassenen, maar vaak zijn deze musea of centra zodanig ingericht dat er ook voor de jonge bezoeker - al dan niet met speurtochten of andere aangepaste programma’s - meer dan genoeg te beleven valt.

Een boeiende en leerzame dag biedt u bijvoorbeeld het Nausicaa in Boulogne sur Mer. Dit nautische centrum neemt haar bezoekers mee naar de boeiende wereld onder water. Vooral de grote aquaria (maar liefst 40 in totaal) vol kleurrijke vissen en onderwaterbewoners zijn erg populair bij de kinderen.

Ook het Cité de la Mer in Cherbourg geeft kinderen een spectaculaire kijk in het leven op en onder de zee. De oceaan is nagebouwd in grote waterbassins waar kinderen de vissen en andere zeedieren mogen aanraken. Ook een kijkje in ‘le Redoutable’ de grootste, voor publiek toegankelijke, duikboot, zullen de kinderen ongetwijfeld erg leuk en spannend vinden!

Sportieve uitjes met de kinderen

Houden uw kinderen van actie? Ook dan komt u in Frankijk niets te kort. In de mooie, beboste gebieden vindt u vaak leuke en avontuurlijke klimparken, waar kinderen hun allerbeste klimkunsten kunnen vertonen. Zin om tussen de toppen van de bomen te klimmen? Dan moet je beslist geen hoogtevrees hebben als je één van de parcours volgt in Woodypark in Fécamp! Hier kunnen echte waaghalzen maar liefst 20 meter boven de grond hun beste beentje voor zetten!

Blijft uw kind liever dichter bij de grond? Dan is een dagje zwemmen een geweldig alternatief. Ook hier bieden de diverse regio’s tal van mogelijkheden. Kijkt u eens op onze site voor de leukste zwembaden in de buurt van onze vakantiehuizen.

Boomklimmen Fécamp

Pretparken

Wilt u uw kinderen echt verrassen tijdens uw vakantie in Frankrijk? Dan neemt u ze natuurlijk mee naar één van de mooie pretparken die dit land rijk is. Bent u in de buurt van de hoofdstad, dan kunt u zeker niet om Disneyland Parijs heen. Een droom voor ieder kind. Maar zeker zo indrukwekkend is het bij de Nederlanders wat minder bekende Puy du Fou in de Vendée. Dit originele themapark behoort ongetwijfeld tot één van de mooiste parken van Frankrijk. U vindt hier geen achtbanen, maar indrukwekkende, groots opgezette openlucht shows met mensen en dieren die de geschiedenis met veel spektakel tot leven wekken. Daarnaast zijn er onder andere nog een nagebouwde middeleeuwse stad, een 18e-eeuws dorpje een dierenlabyrint en een speelkasteel voor de kinderen. Uitrusten van al het spektakel kunt u in één van de mooie natuurgebieden van het park. Bent u op vakantie in de buurt van dit pretpark, dan moet u een bezoek zeker niet overslaan. Uw kinderen zullen de dag van hun leven hebben!

Ook voor kinderen is Frankijk dus een uitstekend vakantieland, waar meer dan genoeg te beleven valt. Op onze website treft u bij ieder huisje een link naar tips voor uitstapjes met kinderen in desbetreffende regio aan. Boekt u één van onze comfortabele woningen, dan weten wij zeker dat er wederom mooie herinneringen aan dit heerlijke vakantieland worden gemaakt en dat u èn uw kinderen een onvergetelijke tijd tegemoet zullen gaan!

Bekijk hier alle vakantiehuizen geschikt met kinderen
Kindvriendelijk vakantiehuis SM201

Schrijf u in voor de nieuwsbrief