•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Een vakantiehuis huren in Bretagne: waar moet u op letten?

donderdag 2 november 2023

Een vakantie in Frankrijk spreekt tot de verbeelding. Wijnproeven in Bordeaux, skiën in de Alpen of flaneren langs de Seine in Parijs; Frankrijk biedt het allemaal. Maar er is één regio die vaak over het hoofd wordt gezien en toch een schat aan ervaringen biedt: Bretagne. Gelegen in het noordwesten van Frankrijk biedt Bretagne een mix van prachtige kustlijnen, historische dorpjes, eeuwenoude legendes en rijke culinaire tradities.

Locatie: het landschap van Bretagne ontdekken

Bretagne is een uniek juweel in het hart van Europa en het selecteren van de perfecte locatie voor uw vakantiehuis kan uw reiservaring naar een hoger niveau tillen. Elke hoek van deze prachtige regio heeft zijn eigen charme en karakter die wachten om ontdekt te worden.

unieke roze granietformaties

Kustgebieden

Bretagne staat bekend om zijn adembenemende kustlijnen en dat is niet zonder reden. Met een kustlijn die zich uitstrekt over meer dan 1.200 kilometer biedt het een diversiteit aan landschappen die elke strandliefhebber zou waarderen.

In het noorden vindt u de spectaculaire kliffen en de unieke roze granietformaties die glinsteren onder de zon, vooral tijdens de zonsondergang. Dit landschap is een droom voor fotografen en natuurliefhebbers. Aan de andere kant zijn de zuidelijke stranden zachter en nodigen ze uit tot luieren, zwemmen en zandkastelen bouwen. Departementen zoals Finistère en Morbihan zijn niet alleen perfect voor hun panoramische zeezichten, maar ze zijn ook gastronomische hotspots waar u kunt genieten van vers gevangen zeevruchten zoals mosselen, oesters en sint-jakobsschelpen.

un plateau de fruits de mer

Landelijk Bretagne

Bretagne beschikt niet alleen over stranden; het binnenland biedt net zoveel charme en mysterie. Hier ontdekt u de ware ziel van Bretagne. De glooiende heuvels, doorsneden door rivieren en omzoomd door dichte bossen, roepen beelden op van mythische wezens en eeuwenoude legendes. Niet voor niets wordt gezegd dat de bossen van Bretagne het thuis zijn van feeën, elfen en andere Keltische mythen. De stilte van het platteland, onderbroken door het gezang van vogels of het stromen van een beekje, biedt de perfecte ontsnapping uit het hectische moderne leven.

De bossen van Bretagne het thuis van feeën en andere Keltische mythen

Steden en dorpen

Bretagne is tevens rijk aan stedelijke juwelen. Rennes, de hoofdstad van de regio, is een levendige mix van traditioneel en modern. Met zijn universiteiten, musea en cultuurcentra trekt het zowel de jongere als de oudere generatie aan. De historische gebouwen vertellen verhalen uit het verleden, terwijl moderne cafés en winkels u de hedendaagse Bretonse cultuur laten ervaren.

Vannes, aan de andere kant, is een fascinerende duik in het middeleeuwse verleden van Bretagne. De goed bewaarde stadsmuren beschermen een doolhof van smalle geplaveide straatjes, oude vakwerkhuizen en sierlijke pleinen. Hier kunt u genieten van traditionele Bretonse gerechten in een lokaal café of struinen door boetieks op zoek naar handgemaakte souvenirs.

Vakwerkhuizen in het historische centrum van Rennes

Waar moet u op letten bij het boeken van een vakantiehuis?

Bretagne, met zijn diverse landschappen en rijke geschiedenis, heeft voor elk wat wils. Maar om van uw vakantie een droomvakantie te maken, is de keuze van het perfecte vakantiehuis cruciaal. Hieronder volgen enkele aandachtspunten bij het boeken.

Vakantiehuis FI34 in Finistère, Bretagne

Faciliteiten: alles voor een zorgeloos verblijf

Bij het boeken van uw vakantiehuis is het essentieel dat u zich thuis voelt en alle gemakken bij de hand heeft:

  • Keukenapparatuur: de culinaire geneugten van Bretagne zijn te talrijk om op te noemen. Of u nu een maaltijd vanaf nul wilt bereiden of lokale delicatessen wilt opwarmen; een volledig uitgeruste keuken kan een must zijn.
  • Badkamers: uw vakantie is een tijd om te ontspannen. Een moderne badkamer met een krachtige douche of een luxe bad kan wonderen doen. Sommige vakantiehuizen bieden ook extra's, zoals verwarmde vloeren of stoomdouches.
  • Wi-Fi en entertainment: hoewel het heerlijk is om te ontkoppelen, kan het fijn zijn om contact te houden met de buitenwereld of gewoon een filmavond te hebben. Een sterke Wi-Fi-verbinding en moderne entertainmentopties zoals een smart-tv of een spelconsole kunnen uw verblijf extra comfortabel maken.
  • Tuin en buitenruimte: afhankelijk van de locatie kan uw vakantiehuis een tuin hebben met uitzicht op de zee, het platteland of een pittoresk dorp. Voor gezinnen kan een tuin met een speelruimte voor de kinderen ook een bonus zijn.
Vakantiehuis CO29 in Côte d’Armor, Bretagne

Budget: kwaliteit en waarde hand in hand

Het is van essentieel belang om een balans te vinden tussen comfort en kosten.

  • Aanbiedingen en kortingen: profiteer van vroegboekkortingen, last-minute deals of speciale aanbiedingen voor langere verblijven. Dit kan een groot verschil maken in de totale kosten van uw vakantie.
  • Duur van het verblijf: overweeg om flexibel te zijn met uw data. Soms kan het toevoegen van een extra nacht of twee aanzienlijke besparingen per nacht betekenen.
Vakantiehuis MO44 in Morbihan, Bretagne

De omgeving: de rijkdom van Bretagne

Bretagne is niet alleen een verblijf; het is een ervaring.

  • Lokale markten: vergeet niet om de levendige boerenmarkten te bezoeken. Ze bieden een kans om verse, lokale producten te kopen en tegelijkertijd de lokale cultuur te ervaren.
  • Historische locaties: Bretagne staat bol van de geschiedenis. Van prehistorisch staande stenen tot middeleeuwse steden; er is altijd iets nieuws te ontdekken.
  • Actieve vakanties: voor de avontuurlijke reizigers biedt Bretagne tal van activiteiten. Naast surfen, wandelen en fietsen, kunt u ook denken aan zeilen, paardrijden of zelfs paragliden over de prachtige Bretonse landschappen.

Bij het kiezen van uw ideale vakantiehuis in Bretagne, neem de tijd om te overwegen wat voor soort vakantie u wilt en welke faciliteiten en voorzieningen voor u essentieel zijn. Met een beetje voorbereiding kunt u zeker het perfecte thuis ver van huis vinden in dit betoverende deel van Frankrijk.

Fietsroutes in Bretagne

Vakantiehuis Frankrijk: uw vertrouwde keuze

Het vinden van het juiste vakantiehuis gaat verder dan alleen het kiezen van een mooie locatie. De kwaliteit, service en betrouwbaarheid van de verhuurder zijn even belangrijk, zo niet belangrijker. Vakantiehuis Frankrijk onderscheidt zich op dit vlak. Met een reputatie opgebouwd door jarenlange toewijding en service, bieden we reizigers een assortiment aan vakantiehuizen in Bretagne, variërend van schilderachtige cottages in het platteland tot ultramoderne villa's met uitzicht op de zee.

Vakantiehuis CO37 in Côte d’Armor, Bretagne

Lokale kennis

Onze expertise betekent niet alleen dat u kunt vertrouwen op de kwaliteit van de accommodaties, maar ook op de lokale kennis. Of u nu tips nodig heeft over de beste lokale markten, informatie over historische bezienswaardigheden of advies over hoe u het meeste uit uw verblijf kunt halen, Vakantiehuis Frankrijk staat klaar om u te helpen!

Boek hier een vakantiehuis in Bretagne
De mooie wandelroute bij Saint-Pabu, Bretagne

Schrijf u in voor de nieuwsbrief