•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 20 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Tour de France 2012

donderdag 14 juni 2012

Iedere zomer raast een lange slang door steden en dorpen die in drie weken bijna 3.500 kilometer aflegt: de Tour de France. De rondrit door Frankrijk voor wielrenners vond voor het eerst plaats in 1903 en werd gewonnen door Maurice Garin. Het sportdagblad L’Auto, dat later opging in de sportkrant L’Équipe, wilde met de tocht een hoop publiciteit genereren. De Tour wordt nog steeds georganiseerd door de uitgevers van die krant, de Amaury Sport Organisation (ASO). Renners hadden in het begin geen recht op hulp onderweg en moesten zelf hun fiets repareren. In de eerste twee jaar werd er ook ’s nachts gereden. Na ruim een eeuw is de koers uitgegroeid tot een mondiaal mediaspektakel. De laatste jaren wordt de Tour geplaagd door dopingschandalen, waardoor de geloofwaardigheid en populariteit onder druk staat.

De laatste twee decennia domineren de Amerikanen (met Greg Lemond en Lance Armstrong) en de Spanjaarden (o.a. Michael Indurain). Beide landen haalden sinds 1988 ieder negen Tour-overwinningen, waarvan zeven door Lance Armstrong. De grootste renner is echter nog steeds de Belg Eddie Merckx: tussen 1969 en 1975 reed hij 111 keer in de Gele Trui.

Hoe loopt de Tour in 2012? Voor meer informatie gaat u naar http://www.letour.fr/2012/TDF/COURSE/us/le_parcours.html.  Wilt u de Tour van dichtbij volgen en zoekt u naar een leuke vakantiewoning op de route? Kijkt u dan op www.vakantiehuisfrankrijk.nl

Schrijf u in voor de nieuwsbrief