•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Brandstoftekort Frankrijk; kan ik nog tanken?

woensdag 25 mei 2016

25 mei 2016. Bij alle raffinaderijen wordt op dit moment gestaakt. Honderden pompstations zijn (deels) gesloten omdat ze geen benzine en/of diesel meer hebben. Volgens het laatste nieuws is 1 op de 5 tankstations gesloten. 4 op de 5 is dus gewoon nog open. Bij de tankstations waar nog wel brandstof te krijgen is staan lange rijen. Er kan maximaal 20 liter getankt worden.

Het tekort komt door stakingen en blokkades bij raffinaderijen. De bevoorrading van de tankstations ligt daardoor stil. Dinsdagochtend heeft de oproerpolitie in Marseille de blokkade van de grootste brandstofopslagplaats in het zuiden opgebroken. De regering wil de komende dagen alle raffinaderijen ontzetten. Of dat gaat lukken is de vraag.

Er zijn vooral tekorten in het noorden en westen van Frankrijk, in Normandië en Bretagne, maar ook rond Lyon staan verschillende tankstations droog. Ook vanuit andere plaatsen worden tekorten gemeld. Het gaat dan vooral om benzinepompen langs N-wegen en bij supermarkten. Langs de autosnelwegen zijn de tankstations veelal open en zijn er geen tekorten.

Volgens het ANWB-steunpunt Lyon is er vooral een tekort aan diesel.
Het advies van de ANWB is om bij iedere gelegenheid de auto vol te tanken, ook als er nog voldoende brandstof in de tank zit.

Voor meer info, bekijk de Franse website http://penurie.mon-essence.fr/w/ met een overzicht (kaart en lijst) van getroffen Franse tankstations.

Deze informatie komt grotendeels van de website van ANWB. Kijk voor de meest actuele informatie op: http://bit.ly/20zz0EM

Schrijf u in voor de nieuwsbrief