•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Charlez Aznavour, veelzijdige artiest van de eeuw

donderdag 31 mei 2012

Charles Aznavour, zoon van Armeense muzikanten die naar Parijs geëmigreerd waren, staat al op 9-jarige leeftijd op het podium. Op zijn twaalfde maakt hij zijn filmdebuut in La guerre des gosses.

Zijn zangcarrière begint hij in cafés en cabarets. Na de Tweede Wereldoorlog ontmoet hij de sterren Edith Piaf en Charles Trenet. Hij gaat met hen op tournee door de VS en Canada. Dit opent voor hem alle deuren in Amerika. Aznavour wordt een superster die over de hele wereld optreedt. In Parijs geeft hij regelmatig uitverkochte shows die wekenlang lopen en zo’n succes zijn dat hij in de beroemde zaal Olympia zelfs drie keer per dag optreedt. Zelfs nu, anno 2009, staat hij nog regelmatig op de planken.

Ondertussen blijft Aznavour ook nog verdienstelijk acteren, onder andere in de met een Gouden Palm bekroonde film Die Blechtrommel (1979) van Volker Schloendorff. Hij is zijn wortels nooit vergeten en heeft zich altijd ingezet voor Armenië en de erkenning van de genocide. Aznavour is tevens Unesco-ambassadeur.

In 1998 werd Azanavour door CNN en het weekblad Time gekozen tot Artiest van de eeuw en daarmee versloeg hij Elvis Presley, Bob Dylan en Frank Sinatra. Hij was de laatste jaren regelmatig op afscheidstournee, maar de krasse knar neemt met zijn karakteristieke huilerige stem nog steeds regelmatig nieuwe liedjes op.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief