•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 22 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Bent u op zoek naar een leuk boek over Frankrijk?

dinsdag 1 december 2020

De grenzen zijn helaas nog dicht en we kunnen nog steeds niet naar Frankrijk maar wat is er fijner dat je je verliezen in een boek van je favoriete vakantieland! En is het niet voor u zelf dan is het vast een leuk cadeau voor de kerst.

Bent u op zoek naar een leuk boek over Frankrijk?

Een tip is het boek: Frankrijk! De mooiste verhalen over Frankrijk van Rudi Wester. Rudi Wester was directeur van het Institut Néerlandais in Parijs van 2003-2009.

Het boek dateert weliswaar uit 2004 maar is nog steeds de moeite waard!

Een korte introductie. Frankrijk is een heerlijk land om aangenaam je vakantie door te brengen, maar sommige vinden het nog aantrekkelijker om er te wonen. Veel grote Nederlandse auteurs leefden dan ook “als God in Frankrijk” en hebben hier prachtige verhalen over geschreven. Anderen trokken vol verwachting naar Parijs, de lichtstad, stad van kunstenaars en de liefde. De aankomst op Gare du Nord met zijn duizenden door elkaar krioelende reizigers en die speciale lucht van trein en metro was al Parijs. Niet alleen de bruisende stad Parijs, maar ook het Franse platteland lokte veel bekende auteurs. Zij schrijven met hartstocht over de mooie, maar soms ook duistere kanten van la France profonde.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief