•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 22 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×
Verfijn uw zoekopdracht

Regio

Bezienswaardigheden < 50

Verblijfsperiode

Aankomst (Kies eerst uw verblijfsperiode)

Aantal huurders

Prijs per week

tot

Aantal slaapkamers

Afstand tot de zee

Soort huis


Faciliteiten

Meer faciliteiten Minder faciliteiten

Extra opties


Kinderen

Alles wissen

Even ten westen van Parijs, grenzend aan de hoofdstad, ligt het departement Yvelines. Het is met de auto eenvoudig te bereiken en na een paar uur rijden bevindt u zich midden in een gebied dat zich kenmerkt door diverse kastelen, afgewisseld met mooie natuur. Hier hebben voormalige Franse vorsten de meest prachtige bouwwerken nagelaten, waarvan het kasteel van Versailles met al zijn pracht en praal bij iedereen wel bekend is. Viert u uw vakantie in  Yvelines, dan bent u verzekerd van een gevarieerde vakantie. Met Parijs binnen handbereik, een reeks bijzondere historische kastelen en abdijen in de buurt en mooie natuur om in te wandelen of fietsen is  Yvelines een uitstekende keuze.

Historische bezienswaardigheden in Yvelines

Een van de meest bijzondere historische bezienswaardigheden in Yvelines is het kasteel van Versailles. Het kasteel bevindt zich net buiten Parijs en is door diverse Franse koningen bewoond geweest. De meest bekende is Lodewijk XIV, die van dit kasteel dat oorspronkelijk een jachtslot was zijn woonhuis maakte. Hij bleef oneindig veel geld in dit kasteel steken, en dat is terug te zien in de enorme luxe en extravagantie die het kasteel uitstraalt. Maar een juweeltje om te bezoeken en je ogen uit te kijken. Iets zuidelijker ligt het kasteel van Rambouillet, ook een sprookjesachtig kasteel, van binnen en van buiten te bezoeken. In de omringende ‘Franse tuinen’ met kanalen en eilandjes  kan men met gemak een middagje rondbrengen. Veel Franse presidenten hebben dit kasteel niet voor niets uitgekozen als vast zomerverblijf. Ook het kasteel van Saint-Germain-en-Laye is mooi bewaard gebleven en heeft een bijzondere renaissancestijl. Dit kasteel ligt zo dicht bij Parijs dat men vanuit de Engelse tuinen la Défense in Parijs kan zien. Het kasteel huisvest het Nationaal Archeologisch museum, waar men veel kan leren over de geschiedenis van Frankrijk. Aan historische bezienswaardigheden in Yvelines geen gebrek, want heeft u nog tijd over, bezoek dan de wat minder bekende maar ook interessante kastelen zoals le château de la Madeleine, het le château de Monte Cristo, het château de Breteuil of le château du Trianon.

Bezienswaardigheden in Yvelines voor natuurliefhebbers

Net buiten de poorten van de stad Parijs bevindt zich het regionale natuurpark van de Haute Vallée de Chevreuse. Het park is maar liefst 25.000 hectare groot en bestaat uit prachtige bossen, landelijk natuurgebied, doorspekt met dorpjes, karakteristieke gehuchtjes en boerderijen. Een gebied dat uitermate geschikt is om te wandelen waarbij u tijdens uw wandeling zomaar tegen een mooie wasplaats, een oude put of een unieke kerktoren kunt oplopen. Grenzend aan dit regionale natuurpark ligt het Fôret de Rambouillet, een beschermd bosgebied waar kilometers lange wandel- en fietspaden zijn uitgezet. Midden in dit woud ligt een dierenpark, waar u vanuit talrijke uitzichtposten de wilde dieren zoals hertenbokken, hinden, reeën, everzwijnen, damherten en roofvogels, in hun natuurlijke omgeving kunt ontdekken.
Bent u ook nieuwsgierig geworden naar deze bezienswaardigheden in Yvelines, bekijk hieronder onze huizen in de Yvelines.

Lees meer Lees minder
Verfijn uw zoekopdracht

Regio

Bezienswaardigheden < 50

Verblijfsperiode

Aankomst (Kies eerst uw verblijfsperiode)

Aantal huurders

Prijs per week

tot

Aantal slaapkamers

Afstand tot de zee

Soort huis


Faciliteiten

Meer faciliteiten Minder faciliteiten

Extra opties


Kinderen

Meer filters Filters toepassen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief