Home > Nieuws > Wandelroute GR34 van Bretagne tot de Loire-Atlantique

Wandelroute GR34 van Bretagne tot de Loire-Atlantique

Wandelroute GR34 van Bretagne tot de Loire-Atlantique

De GR34 loopt van de kust van Bretagne van de Mont Saint Michel tot aan Morbihan en  verder via de Loire-Atlantique-kust (145 km) tot aan Saint Nazaire.  Deze route is bijna 2000 km en wordt ook wel het Sentier des Douaniers genoemd. Tot halverwege de 20e eeuw werd het pad namelijk door de douane gebruikt tijdens hun patrouilles om smokkelwaar te onderscheppen en het plunderen van scheepswrakken te voorkomen. Tussen Paimpol en Lannion (Côte d’Armor) volgt de GR-34 de indrukwekkende Côte de Granit Rose. Dit is één van de mooiste stukken. Hier vindt je mooie, roze en oranje rotsen van 300 miljoen jaar oud die door de wind en het water de prachtigste vormen hebben gekregen. Vooral bij Ploumanach is het de moeite waard om de rotsen te aanschouwen.

Wandelroute GR34 Bretagne

Wandelroute GR34 Bretagne

De Côte de Granit Rose is nationaal erfgoed en jaarlijks bezoeken meer dan een miljoen mensen dit gebied van Bretagne. Een deel van deze mensen wandelt over de GR34, een lange afstandswandelroute die hier de kustlijn volgt.

Ben u enthousiast om deze route te lopen? De Sentier des Douaniers is het beste te bewandelen van april t/m juni en september t/m oktober. In het hoogseizoen is het veel te druk. Een getijdentabel kan praktisch zijn bij het doorwaden van drooggevallen natuurhavens. Buiten het hoogseizoen zijn de keukens van restaurants vaak al om 20 – 20.30 uur gesloten.

Wilt u tijdens uw vakantie deze route lopen of een deel?  Het vakantiehuis MA18 ligt aan de route en is een ideaal vertrekpunt.  Wilt u meer informatie over leuke wandelroutes en vakantiehuizen hier in de buurt? Kijk hier voor meer informatie!

Vakantiehuis GR34

Vakantiehuis MA18, nabij de GR34