Home > Nieuws > Op vakantie in Normandië met kinderen

Op vakantie in Normandië met kinderen

Op vakantie in Normandië met kinderen: naar de beroemde kust of toch een leuk pretpark?

Eindelijk heeft u dan besloten om met uw kinderen de vakantie in Normandië door te brengen! Een goede keus, denken wij, want Normandië heeft veel te bieden en geen dag hoeft hetzelfde te zijn. U rijdt er in een paar uur naar toe, één of twee keer stoppen onderweg voor een fles of een boterham, en u heeft uw bestemming bereikt. U bevindt zich in een omgeving met witte krijtrotsen, glooiende landschappen, een mooie blauwe zee en prachtige vergezichten. Natuurlijk is het leuk om de veelzijdige kuststrook met uw kinderen te ontdekken: schelpjes zoeken, krabbetjes vangen of de ‘oliefantenslurf’ (u kent hem wel, de bekende rots bij Etretat) bekijken. Maar wellicht is het leuk om de ‘natuur’ ook eens een dagje af te wisselen met een pretpark.

We hebben de 4 bekendste pretparken van Normandië op een rijtje gezet:

Parc du Bocasse,

Op 25 km. afstand van Rouen, in la Bocasse,  bevindt zich dit leuke familiepark waar meer dan 40 attracties te beleven zijn. Hier kunnen de jongere kinderen zich vermaken in draaimolens, in piratenboten en op springkussens. Voor de sensatiezoekers zijn er ook spannende activiteiten zoals de Flash Tower en de Sky Tower. Met de hele familie lekker nat worden terwijl u de Colorad’eau afdaalt in een rubber bootje. En als afwisseling is er ook een water- en lichtshow. Kortom, voor iedereen die er van houdt om te dalen, te stijgen, door elkaar geschud te worden is Parc du Bocasse een leuk en overzichtelijk familiepark.

Parc du Bocasse

Parc du Bocasse

 

 

 

 

 

 

 

Festyland

Festyland is een gevarieerd themapark met achtbanen en riddershows in het middeleeuwse decor van Normandië. Het is geïnspireerd op 3 thema’s: piraten, vikingen en ridders. Kinderen tot 12 jaar kunnen hier hun hart ophalen in dit overzichtelijk park, waar de wachttijden kort zijn. U vindt dit park in Bretteville-sur-Odon, op 10 minuten afstand van Caen.

Festyland Normandie

Festyland Normandie

 

 

 

 

 

 

 

Ange Michel

In Saint Martin des Landelles, 25 minuten van de Mont Saint Michel, treft u het parc Ange Michel, een attractie park dat jong en oud zal bevallen. We doen even een greep uit het rijke aanbod van activiteiten: er zijn meerdere waterglijbanen, o.a. de drakenglijbaan en de aquasplash, men kan er poneyrijden, trampoline springen, karten, er is een achtbaan, een treintje, er zijn botsbootjes en springkussens, en sinds kort kan men er ook paint-ballen. En wat dacht u van de enorme ballenbak, waar ook de ouders welkom zijn? Kortom, u komt uw dag wel door in dit park!

Le village enchanté

Le village enchantee

Le village enchantee

Vooral bekend om zijn tokkelbanen en boomklimparcours, en dat al vanaf de leeftijd van 3 jaar! Men kan er ook poneyrijden, waterfietsen en een kruip-door-sluip-door-parcours afleggen. Na een dag in dit park slapen de kinderen als een roos! Le village enchanté bevindt zich in Bellefontaine, 50 km. van Le Mont Saint Michel.

Huur één van onze kindvriendelijke huizen in de buurt van deze pretparken:

 

 

 

Vakantiehuis SM13 (Parc du Bocasse)

Vakantiehuis CV71 of vakantiehuis CV142 (Festyland)

Vakantiehuis CV195 of vakantiehuis MA29 (Ange Michel)

Vakantiehuis MA37 (Le village enchanté)