Home > Nieuws > Orangina kun je zelf maken!

Orangina kun je zelf maken!

Orangina

In 1936 presenteert de apotheker Augustin Trigo Mirallès uit Valencia op de jaarbeurs van Marseille een verfrissende sinaasappeldrank met de naam Naranjina (Spaans voor kleine sinaasappel). De Fransman Léon Beton, eigenaar van sinaasappelbomen in Boufarik in Algerije, koopt het concept en vertaalt de naam in het Frans. Dat wordt Orangina. Het drankje liep goed in Algerije, maar door de Spaanse Burgeroorlog en vervolgens de Tweede Wereldoorlog duurde het tot 1951 voordat Orangina in Frankrijk werd geïntroduceerd. In het begin vinden caféhouders het karakteristieke bolle flesje maar onhandig en zien er niets in. De makers van Orangina volharden echter en in de jaren zestig is het al het op één na meest gedronken drankje van Frankrijk. Orangina heeft altijd opvallende reclamecampagnes gemaakt. In de jaren 1970 roept iedereen “Schud mij, schud mij”. Sinds 2006 is Orangina onderdeel van de OranginaSchweppes groep.

Zelf een Orangina maken kan ook. Het drankje heet dan een orangeade. Schenk verse jus d’orange in een groot glas, meng het met wat suiker, een beetje citroensap en al dan niet koolzuurhoudend bronwater en voilà! IJskoud serveren.

One thought on “Orangina kun je zelf maken!

  1. Dag lieve dames van Liberté,

    Als francofiel in het buitenland is het erg leuk om jullie blog te lezen. Zo blijf ik op de hoogte van nieuws en interessante weetjes. Het is erg toegankelijk geschreven. Heel leuk. Veel succes en wie weet boek in in de toekomst nog bij jullie. Groetjes Christy

Comments are closed.