•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Vakantiehuis aan de zee in Noord-Frankrijk

zaterdag 5 augustus 2023

Houd u ook zo van de zee en het strand?  Ontspannen in de zon bijkomen met een boek, af en toe een frisse duik nemen en 's avonds flaneren over de boulevard. Daarna genieten van de heerlijkste visgerechten in een charmant restaurantje. Een strandvakantie biedt alles voor een heerlijke vakantie en u hoeft er niet ver voor te rijden!

Vakantie Noord Frankrijk aan zee

Bent u op zoek naar een ontspannen strandvakantie in het buitenland, maar weet u nog niet precies waar? In dat geval is een vakantie in Noord Frankrijk aan zee het overwegen waard. Noord-Frankrijk kent prachtige, fijne zandstranden afgewisseld met indrukwekkende krijtrotsen, charmante badplaatsen en prachtige natuurgebieden zoals de baai van de Somme. Daarnaast ligt Noord-Frankrijk op slechts een paar uur rijden van Nederland en België. Kortom, een strandvakantie in Noord Frankrijk biedt alles voor een gevarieerde vakantie op berijdbare afstand!

Strandvakantie langs de Noord Frankrijk kust

In Noord-Frankrijk liggen veel badplaatsen die een ideale vakantiebestemming zijn. Deze plaatsen zijn gelegen langs de Opaalkust. Dit is een lange kustlijn in Noord-Frankrijk met erg gevarieerde natuur. U vindt er onder andere kliffen, zandstranden, duinen en verscheidene wandel- of fietsroutes. Ook is het op een aantal plekken mogelijk om verschillende watersporten uit te oefenen, maar is het natuurlijk overal mogelijk om heerlijk te ontspannen op het strand. Hieronder zullen we een aantal populaire vakantiebestemmingen aan zee in Noord-Frankrijk bespreken.

Le Touquet Paris Plage

Eén van de populairste badplaatsen langs de Opaalkust is Le Touquet Paris Plage. Het stond vroeger bekend als een chique badplaats. Tegenwoordig ziet men dit nog steeds terug in de imposante villa’s of het elegante centrum. Naast dat u hier veel mooie gebouwen kunt bekijken, is het in deze badplaats heerlijk vertoeven. U kunt lekker ontspannen op het strand, maar u kunt hier ook diverse water- en strandsporten beoefenen. Daarnaast zijn er diverse wandelroutes te volgen door het centrum of door de natuur. Er is bijvoorbeeld ook een bos waar prachtige wandelingen door te maken zijn. Voor in de avond is er ook voldoende entertainment. Er zijn namelijk diverse casino’s, bars en discotheken te vinden.

Alle vakantiehuizen bij Le Touquet
Le Touquet

Cayeux-sur-Mer

De badplaats Cayeux-sur-Mer beschikt over de langste promenade van Europa. Deze promenade staat voornamelijk bekend om de vierhonderd gekleurde strandhuisjes die het strand een enorm vrolijke uitstraling geven. Tijdens het wandelen kunt u even tot rust komen op de vele ligstranden terwijl u geniet van het uitzicht. Ook op de stranden van Cayeux-sur-Mer kan men diverse watersporten beoefenen, waaronder peddelsurfen en kitesurfen. De badplaats staat daarnaast ook nog bekend om de vele keien, waar men al jarenlang komt om stenen te verzamelen en te bekijken. Ten slotte is de visserij in Cayeux-sur-Mer erg groot en kunt u dan ook in diverse restaurants genieten van de vele lokaal bereide gerechten.

Boulogne-sur-Mer

Als u een reis wilt maken naar een badplaats waar voor het hele gezin genoeg te beleven valt, dan is Boulogne-sur-Mer echt een plek voor u. Deze plaats staat voornamelijk bekend om de vissershaven, die één van de belangrijkste is van heel Frankrijk. Op de stranden van Boulogne-sur-Mer kunt u ook allerlei watersporten beoefenen en is strandzeilen hier erg populair. Voor de kinderen is het maritiem museum Nausicaa erg leuk om te bezoeken. Dit is het grootste aquarium van Europa, met een volume van wel tienduizend kubieke meter. Er zijn in Boulogne-sur-Mer veel imposante gebouwen te bezoeken, waaronder Château Boulogne-sur-Mer, het kasteelmuseum en de Basilique de Notre-Dame.

Baie de Somme

Als u en uw reisgezelschap liefhebbers van natuur zijn, dan is een bezoek aan de Baie de Somme onmisbaar. De Baie de Somme is een natuurgebied in Picardië dat voornamelijk bekend staat om haar kliffen, krijtrotsen en vele vogelsoorten. Als natuurliefhebber kunt u zich hier uren vermaken. De baai is bovendien populair om al het lekkers uit de zee. Zo zijn de Bouchot-mosselen bijvoorbeeld erg geliefd. Rondom Baie Somme zijn bovendien allerlei plekken gelegen die de moeite waard zijn om eens bezocht te hebben. De tuinen van Maizicourt en het Kasteel van Rambures zijn voorbeelden van indrukwekkende plaatsen in de buurt.

Strandhuisjes Baai van de Somme

Verblijf voor uw vakantie Noord Frankrijk aan zee

Heeft u deze zomer zin om een fijne strandvakantie te vieren en wilt u niet te ver rijden?  Dan is een vakantie aan het strand in Noord-Frankrijk een ideale vakantiebestemming. In dit artikel hebben we een aantal populaire badplaatsen langs de Noord Frankrijk kust besproken. Heeft één van deze badplaatsen uw aandacht getrokken en bent u op zoek naar een leuke accommodatie? Aan de kust van Noord-Frankrijk vindt u op de site van Vakantiehuis Frankrijk.nl een mooi aanbod comfortabele, sfeervolle vakatiehuizen. Er is voor ieder wat wils, van grote familiehuizen tot kleine, charmantie vakantiehuizen. Boek nu en uw vakantiepret kan beginnen!

Boek vandaag nog uw vakantiewoning!

Vakantiehuis Frankrijk beschikt over een ruime verscheidenheid aan vakantiewoningen in Noord-Frankrijk. Voor uw vakantie aan de zee kunt u hier zeker terecht voor een passend verblijf voor u en uw reisgezelschap. Op de website kunt u het gebied waar de reis naartoe zal gaan, aanklikken op de kaart. Vervolgens kunt u in het menu aangeven wat bijvoorbeeld de gewenste afstand tot de zee is. Zo kunt u zo dicht op het strand verblijven als u wenst. Eventuele andere wensen zijn ook in dit menu aan te geven. Dit zijn bijvoorbeeld het gewenste aantal slaapkamers of wensen voor specifieke faciliteiten. Een andere manier om snel alle vakantiewoningen aan zee te kunnen zien, is door bovenaan de website op ‘Vakantiehuizen bij zee’ te klikken. Indien u de regio waar uw reis naartoe zal gaan al weet, kunt u dit vervolgens links in het menu aanklikken. Mocht u nog geen specifieke regio in gedachten hebben, mag u ons gerust om advies vragen. We helpen u maar al te graag om de vakantiewoning te vinden die bij u past.

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Noord-Frankrijk
Vakantiehuis PC39

Schrijf u in voor de nieuwsbrief