•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Tour de France 2017

woensdag 10 mei 2017

Fietsliefhebbers kijken er alweer reikhalzend naar uit; het grootste wielerevenement ter wereld, de Tour de France 2017 start dit jaar op 1 juli. Decor van de Grand Départ 2017 is het Duitse Düsseldorf, waarna de route via België en Luxemburg naar Frankrijk voert.  Daar staan de coureurs uitdagende ritten te wachten in achtereenvolgens de Vogezen, de Pyreneeën  en de Alpen. Op 23 juli zal de Tour traditiegetrouw weer worden afgesloten in Parijs met een slotrit over de Champs-Élysées.

Op Franse bodem

De eerste dag dat de Tour op Franse bodem rijdt, is tijdens de 3e etappe, op maandag 3 juli 2017. Deze etappe eindigt na een flinke klim bij de indrukwekkende Citadel van Longwy, onderdeel van de vestingwerken van één van Frankrijks meest beroemde militaire bouwmeesters, Sébastien de Vauban.  De vestingwerken van deze bijzondere figuur uit de Franse geschiedenis maken deel uit van de Unesco werelderfgoedlijst en zijn op diverse plekken – veelal in de grensgebieden - in Frankrijk te bewonderen.  Denk bijvoorbeeld aan het indrukwekkende fort van Sedan, gelegen in de prachtige streek van de Champagne-Ardenne.

Champagne-Ardenne dichtbij

Bent u van plan dit jaar de renners van Tour de France in eigen persoon aan te moedigen, en u bent daarvoor in Longwy, dan is een uitstapje naar de nabij gelegen regio van de Champagne-Ardenne een echte aanrader.  Op slechts zo’n 100 kilometer van Longwy zit u in het hart van de Franse Ardennen, een gebied dat bol staat van natuurschoon en historie.

Nationale Natuurpark van de Ardennes

Ook wel bekend als de longen van Europa, bevat het nationale park van de Ardennes een overvloed aan flora en fauna. In het Keltisch betekent Ardennes ‘diep woud’ en dat is precies wat u hier aantreft: eindeloze bossen in alle schakeringen groen, vol van zuivere lucht en leven. Het park is het thuisfront van veel wilde dieren, zoals de oehoe, de wilde kat en de Europese bever. Ook liefhebbers van bijzondere planten- en bloemensoorten kunnen hier hun hart ophalen.

Voie Verte Trans-Ardennes

Heeft u na het zien van de helden van de Tour de France ook zin gekregen om de fiets te pakken, dan biedt het park u adembenemende mogelijkheden. De ruim 100 kilometer lange voie verte biedt u een betoverende fietsroute door het groene dal van de Maas. Laat u meevoeren langs het glinsterende water van de rivier en geniet in uw eigen tempo van de prachtige omgeving. Ook voor de minder geoefende fietser is het prima rijden op deze Voie Verte Trans-Ardennes , want ondanks dat de route zich door een glooiend gebied slingert, is het langs de oevers van de Maas heerlijk vlak fietsen. Tot 2015 liep de route van Givet tot aan Charlesville-Mézières; vandaag de dag kunt u zelfs tot aan Sedan trappen.

Charleville-Mézières

Aan de oevers van de Maas vindt u niet alleen heerlijke fietsroutes, maar ook de mooie, historische hoofdstad van de regio; Charleville-Mézières. De rivier loopt door het centrum van de stad en is een natuurlijk scheidslijn tussen het middeleeuwse Mézières en het iets jongere Charleville. Wandel de geschiedenis binnen in het historische centrum van Mézières en bewonder de 15e-eeuwse Notre-Dame ‘d Espérance of strijk neer onder de uitnodigende rode luifels van één van de terrasjes aan het mooiste plein van Frankrijk, het Place Ducale. Dit architectonische 17e-eeuwse pareltje in Renaissance stijl is het tweelingzusje van het Place des Vosges in Parijs en wordt in volmaakte symmetrie omringd door statige geelgouden herenhuizen, leunend op een rij prachtige arcadebogen.

Eén van de beroemde inwoners van Charleville-Mézières was de 19e –eeuwse dichter Arthur Rimbaud. Originele werken en vele andere persoonlijke artefacten van de schrijver zijn te bewonderen in het Musée Rimbaud dat is gevestigd in een oude watermolen aan de oever van de Maas. Het is ook mogelijk een kijkje te nemen in de voormalige woning van Arthur Rimbaud, La Maison des Ailleurs, die tegenover het museum ligt.

Tour de France en Franse Ardennen; het ideale vakantieplaatje

Plant u tussen 1 en 23 juli uw vakantie in Frankrijk en bent u in de buurt van de route van de Tour de France, dan is er niets leuker dan een zonnig plekje langs de kant van de weg te zoeken en met vele andere enthousiaste toeschouwers de wielrenners onder luid gejuich aan te moedigen tot grootse prestaties. Bent u na al dat spektakel toe aan rust, ruimte en frisse lucht, maak dan zeker dat uitstapje naar de prachtige Franse Ardennen en laat u daar opladen door al het moois dat deze groene regio u te bieden heeft.

Klinkt dit als het ideale vakantieplaatje? Kijk dan snel bij ons aanbod aan charmante vakantiehuizen in deze streek. Daarbij liggen de karakteristieke en landelijk gelegen woning in Artaise le Vivier  (AR14) en de comfortabele vakantiewoning met eigen spa (!) in Puilly et Charbeaux (AR12) het dichtst bij het eindpunt van de derde etappe van de Tour de France in Longwy.

Boek nu een vakantiehuis in de Franse Ardennen
Longwy "the gate to the Fortress"

Schrijf u in voor de nieuwsbrief