•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Tips voor een autovakantie naar Frankrijk

dinsdag 5 september 2017

Bagage achterin, versnaperingen bij de hand en met je lievelingsmuziek schallend door de luidsprekers de horizon tegemoet rijden: Voor veel mensen staat een autovakantie synoniem voor het ultieme gevoel van vrijheid. Van niemand afhankelijk zijn, kunnen gaan en staan waar je wilt en op die manier vaak de meest bijzondere en afgelegen plekjes ontdekken; het heeft iets magisch.  Ook veel Frankrijk bezoekers kiezen er voor dit prachtige land met de auto te bezoeken. En niet voor niets; Frankrijk is het land bij uitstek om te verdwalen op idyllische landwegen, te zwerven langs de kust, of de meest mooie routes te rijden langs kastelen, bossen en rivieren. Ook zin om in de auto te stappen en u langs de Franse wegen mee te laten voeren naar kleine cafés, warme croissants, historische bezienswaardigheden of charmante dorpjes? Lees dan hieronder onze tips voor een heerlijke autovakantie naar Frankrijk!

Op pad langs de Seine in Normandië

Langs de oevers van de Seine meanderen rustige provinciale wegen mee met de grillige vormen van de rivier. Weg van de drukte, leiden deze wegen u in een prachtig landelijk decor langs diverse authentieke dorpjes en historische bezienswaardigheden.  Volg de D982 langs het middeleeuwse dorpje Caudebec of bezoek Villequier, de voormalige woonplaats van Victor Hugo. Iets verder stroomopwaarts vindt u de indrukwekkende ruines van de abdij van Jumièges. De prachtige witte torens in het groene landschap en de glinsterende rivier op de achtergrond geven deze plek iets bijzonders en maakt het een uitgelezen locatie voor een heerlijke picknick.

Rijdt u verder oostwaarts langs de Seine, dan kunt u niet voorbij Rouen, trotse hoofdstad van Normandië. Een bezoek aan haar imposante kathedraal – maar liefst 28 keer op doek vastgelegd door Claude Monet – is hierbij een must, maar ook het middeleeuwse stadscentrum met haar oude straatjes en prachtige vakwerkhuisjes zullen u aangenaam verrassen. Weer ‘en route’ leidt de D313 u langs de groene oevers van de Seine naar het idyllische Les Andelys, dat u vanaf haar kalkstenen kliffen een fenomenaal uitzicht op de Seine biedt. Volgende stop is Giverny,waar u de beroemde tuinen van Claude Monet kunt bewonderen. De prachtig aangelegde en kleurrijke tuinen van deze Franse impressionistische schilder waren een grote inspiratiebron voor zijn schilderijen en zijn vandaag de dag nog steeds een lust voor het oog.

Bekijk een overzicht van onze mooie vakantiewoningen in de buurt van deze route.

Ontdek de schatten van de Route du vignoble Nantais

Kunt u geen genoeg krijgen van de echte Franse wijnen, dan is een ontdekkingstocht door de wijnstreek rondom Nantes een echte aanrader. Vanuit de prachtige stad Nantes slingert de Route Touristique zich langs de oevers van de rivier de Sèvre landinwaarts en onthult u de rijkdommen van deze heerlijke wijnregio. U reist langs diverse mooie wijnhuizen, kastelen en echte Franse dorpjes waar de gastronomie hoogtij viert. Bezoek het Musée du vignoble Nantais in Le Pallet en leer hoe de Muscadet wijn gemaakt wordt, of bewonder het prachtige stadje Clisson, dat door haar Italiaanse architectuur ook wel het Toscane van Frankrijk wordt genoemd. Voor een overzicht van de route klikt u hier.

Bekijk onze mooie vakantiewoningen in de buurt van de Route du vignoble Nantais.

Genieten van de adembenemende Bretonse kust aan de Côte d’Emeraude

Idyllische baaien, verborgen inhammen, fijne stranden, indrukwekkende rotsen en duizelingwekkende kliffen; rijdt u langs de Bretonse kust op de routes du littoral, dan zult u ogen te kort komen. De wegen leiden u langs de betoverende kustlijn van de Côte d’Emeraude, die haar naam ontleent aan de bijzondere smaragdgroene kleur die de zee hier heeft.

Prachtige stops op deze route zijn la pointe du Grouin, op de grens van de Smaragdkust en de Baai van de Mont St. Michel, waar u een oogverblindend uitzicht te wachten staat, de oude zeeroversstad St. Malo en het sfeervolle Dinard met haar prachtige huizen uit de Belle Époque, het indrukwekkende middeleeuwse fort La Latte en natuurlijk Cap Fréhel waar u vanaf hoge kliffen bijzondere zeevogels kunt spotten. Voor al dit moois volgt u de route langs opeenvolgend Cancale, Saint-Malo, Saint-Lunaire, Saint-Cast-le-Guildo en Cap Fréhel.

Nog niet genoeg van de ongeëvenaarde Bretonse kustlijn? Reis dan gerust verder naar de Baie de Saint-Brieuc, waar de schoonheid van roze granietkust er op wacht om u de adem te ontnemen.

Bekijk een overzicht van onze mooie vakantiewoningen in de buurt van de Côte d’Emeraude.

In de voetsporen van de geallieerden

Een indrukwekkende route langs de beroemde invasiestranden van Normandië, neemt u mee in de geschiedenis van WOII en de gebeurtenissen rondom D-Day. Een goed startpunt van deze tour is het Mémorial Museum in Caen, dat u door middel van beelden, foto’s en voorwerpen uit die tijd alles vertelt over deze bewogen periode.

Vanuit Caen rijdt u richting kust over de D514 naar Arromanches. Daar treft u, naast een heerlijk strand, de resten aan van de tijdelijke haven die de geallieerden hier destijds bouwden om materieel en troepen aan land te krijgen. Bij laag tij steken de zogenaamde ‘caissons’ nog boven het zeewater uit, als stille getuigen van deze belangrijke periode in onze geschiedenis.

Verder richting het westen, rijdt u via het beroemde Omaha Beach strand en de indrukwekkende Amerikaanse militaire begraafplaats richting de imposante kliffen van Pointe du Hoc. Een plek waar tijdens de invasie heftig is gevochten en waar de ontelbare kraters, ontstaan door de vele bominslagen, het landschap nu nog steeds een onwerkelijk aanzicht geven.

De route sluit u af bij Utah Beach in de Manche, aan de oostkant van het schiereiland Cotentin.  In de buurt van dit invasiestrand vindt u diverse interessante kleine musea die over de gebeurtenissen rondom D-Day vertellen. Iets verder landinwaarts ligt het plaatsje Sainte Mère Église, wereldberoemd door de kaskraker ‘ The Longest Day’. In deze film raakt één van de geallieerde parachutisten verstrikt in de kerktoren van het dorpje. Vandaag de dag kunt u nog steeds een parachute met een levensechte pop aan de toren zien bungelen.

Bekijk een van onze mooie vakantiewoningen in de buurt van de invasiestranden.

Langs eindeloze wijnvelden met de Route touristique du Champagne

Een pracht van een road trip vindt u in de bruisende Champagne streek. Deze heerlijke regio ontdekken via de Route touristique du Champagne is niets minder dan een feestje voor de zintuigen.  Meer dan 400 km aan bewegwijzerde wegen leiden u door een groen en heuvelachtig landschap met eindeloze wijnvelden, idyllische dorpjes, kerkjes en kastelen. Stop onderweg bij een van de vele wijnboerderijen voor een uitgebreide proeverij, of ontdek het geheim van de beroemde mousserende wijn van deze streek in de bekende champagnehuizen van Reims of Epernay. De route bestaat uit vijf verschillende delen die door de prima wegmarkering eenvoudig te volgen zijn. Voor uitgebreide informatie over de route klikt u hier.

Bekijk een overzicht van onze mooie vakantiewoningen in de buurt van de Route touristique du Champagne.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief