•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 19 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Internet en bellen in Frankrijk 2017

Het Europarlement heeft besloten dat per 15 juni 2017 de roamingtarieven in de EU verdwijnen. Hierdoor ben je geen extra kosten meer kwijt tijdens je vakantie in Frankrijk voor bellen, sms'en en dataverbruik.

Wat verandert er vanaf 1 mei 2017?

Vanaf 1 mei 2017 gaan de tarieven naar beneden. De providers mogen dan het thuistarief rekenen dat hoort bij je Nederlandse abonnement met daar bovenop een maximale toeslag. Vanaf 15 juni 2017 vervalt deze toeslag en moet het verbruik in de EU uit je bundel gaan.

Wat verandert er vanaf 15 juni 2017?

Vanaf 15 juni zijn extra roamingkosten verleden tijd.  Dit betekent dat je met je Nederlandse bundel kunt bellen en internetten in Frankrijk en dat je dus geen extra kosten meer hebt bovenop je abonnement. Wel is het van belang dat er een 4G netwerk is. Eind 2017 moeten de extra roaming kosten helemaal verdwenen zijn.

Geen Wifi in huis en toch bereik op al je apparaten?

Koop dan je eigen 'portable' hotspot. Dit is een apparaatje ter grootte van een creditcard dat draadloos internet uitstraalt meestal met een bereik van 15 meter. Het grote voordeel is dat je al je apparaten (laptop, tablet en andere telefoons) kunt gebruiken. De hotspot neem je mee en de hele familie kan er gebruik van maken. De kwaliteit hangt af van de signaalsterkte van je provider en dus van de simkaart die je gebruikt.

De ANWB biedt portable hotspots aan met simkaarten voor Frankrijk. Kijk hier voor meer informatie.

Vakantie vieren in Frankrijk wordt nog leuker!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief