•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Top 25: de mooiste bezienswaardigheden van de Charente Maritime – Atlantische kust

vrijdag 3 april 2015

De Charente Maritime belooft u een mooie mix van fijne zandstranden, karakteristieke badplaatsjes, schilderachtige eilandjes en bijzondere bezienswaardigheden. Gelegen aan de Atlantische Oceaan kenmerkt de kustlijn zich door prachtige villa’s uit de Belle Epoque en typische houten vissershuisjes. Landinwaarts bestaat de Charente Maritime uit een ongerepte natuur en authentieke dorpjes. De combinatie van prachtige bezienswaardigheden, fijne zandstranden en zijn zonovergoten karakter maken de Charente Maritime tot een geliefde vakantiebestemming. Liberté-vakantiehuizen verhuurt karakteristieke, comfortabele en betaalbare vakantiehuisjes aan de Atlantische kust!

Speciaal voor u heeft Liberté vakantiehuizen een top 25 gemaakt van de mooiste bezienswaardigheden van de Charente Maritime! Bent u geïnteresseerd in de Atlantische kust? Lees dan ook zeker even onze blog waar wij een week aan de Atlantische kust voor u hebben uitgedacht en onze blog over de mooiste badplaatsen en stranden aan de Franse westkust

1. Île de Ré, het ‘witte eiland’ van de Charente Maritime

Authentieke dorpjes die zich afwisselen met fijne zandstranden; Île de Ré is een pareltje langs de kust van de Charente Maritime. Op het eiland kunt u een dagje aan zee perfect combineren met het maken van leuke uitstapjes. Vooral de schilderachtige dorpjes van het eiland zijn mooie bezienswaardigheden!

Zo vindt u in het noorden van het eiland het dorpje Ars-en-Ré. Geclassificeerd als één van de mooiste dorpjes van Frankrijk heeft het dorpje een onmiskenbare charme. Van verre herkenbaar door zijn zwart-witte kerktoren geeft het u schitterende uitzichten op de Atlantische Oceaan. De talloze bloemrijke huisjes van het dorpje zijn al bezienswaardigheden op zich. Ook de kleine haven van het dorpje, waar u kunt proeven van een typisch Franse sfeer is een leuke bezienswaardigheid.

Iets oostelijker vindt u Saint Martin de Ré, de historische hoofdstad van het eiland. Binnen de eeuwenoude stadsmuren van het dorpje vindt u een aantal mooie bezienswaardigheden. De stadsmuren zelf, geclassificeerd als Werelderfgoed van Unesco, zijn misschien wel de mooiste. In de gezellige haven van het dorpje kunt u bovendien genieten van een prachtig vergezicht over de Atlantische Oceaan.

2. Het bloemrijke Saint Savinien sur Charente

Genesteld in één van de weelderige meanders van de rivier de Charente vindt u het kleurrijke Saint Savinien sur Charente. Dankzij zijn alomtegenwoordige rivier en schilderachtige, smalle straatjes is Saint Savinien een leuke bezienswaardigheid van de Charente Maritime.

Te midden van de stad vindt u zijn mooiste bezienswaardigheid: ‘L’Église Saint-Savinien’. Gekenmerkt door een mix van verschillende bouwstijlen zal het u verbazen door zijn Romaanse gevel en zijn prachtige schip. Vanaf de klokkentoren heeft u een prachtig uitzicht over de oude daken van het dorpje. De gevel, het schip en de toren van de kerk maken bovendien deel uit van de lijst van historische monumenten van de Charente Maritime.

Tip: maak een wandeling langs de bloemrijke oevers van de Charente en geniet van prachtige uitzichten over de omgeving van de Charente Maritime.

Bekijk hier onze vakantiehuizen aan de Atlantische kust

3. Het natuurschoon van het eiland Île d’Aix

Zanderige baaien, mooie rotspartijen en smalle straatjes vol met lage huisjes en tuinen voorzien van talloze stokrozen; op het eiland Île d’Aix vindt u natuurschoon in overvloed. Dankzij zijn vele strandjes en groene eikenbossen heeft het eiland een mediterrane uitstraling. Naast een heerlijke dag aan de Atlantische Oceaan kunt u hier genieten van een aantal bijzondere bezienswaardigheden.

Zo leiden de bloemrijke wandelpaden van het eiland u naar het huis waar de keizer Napoleon Bonaparte enige tijd verbleef. Alvorens verbannen te worden naar Sint Helena bracht de keizer zijn laatste dagen op het eiland door. Het huis van de toenmalige commandant is vandaag de dag omgetoverd tot het Napoleon Museum. Het beschikt over een collectie die bestaat uit een interessante mix van kleding, wapens en portretten. Voor liefhebbers van geschiedenis een bezienswaardigheid om niet te missen!

Île d'Aix, een oase van rust

4. De mooie zonsondergangen van Royan

Al vanaf de jaren ’20 is Royan een geliefde bezienswaardigheid langs de Atlantische kust. De kustlijn van dit stukje van de Charente Maritime is rijk bedeeld met charmante villa’s die dateren uit de tijd van de Belle Epoque. Het badplaatsje is vooral geliefd om zijn vijf zandstranden waar u kunt genieten van een heerlijke dag aan zee. Blauw met wit gestreepte strandtentjes wisselen zich af met mooie baaien die het dorp beschermen tegen de wind. Iets verder vindt u de haven van Royan. De haven, één van de grootste van de Atlantische kust, is een leuke bezienswaardigheid. U vindt hier tal van boetiekjes, kunstgalerijen en gezellige terrasjes. Ook heeft u hier een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Wat later op de dag kunt u hier bovendien genieten van prachtige zonsondergangen.

5. Het karakteristieke Talmont sur Gironde

Geclassificeerd als één van de mooiste dorpjes van Frankrijk heeft het karakteristieke Talmont sur Gorinde door de jaren heen zijn middeleeuwse charme weten te behouden. Gelegen op een rotsachtig voorgebergte van de monding van de Gironde heeft u in Talmont sur Gironde een schitterend uitzicht over de kust van de Charente Maritime. In het dorpje ontvouwen witgekalkte huisjes zich achter bossen van stokrozen. Met prachtig uitzicht over de monding van de Gironde is de uitkijktoren van het dorpje een bezienswaardigheid om niet te missen. Gebouwd in de vorm van een zeshoekig tuinhuisje wordt het omgeven door een weelderige tuin. De koepel van het huisje is versierd met kleurrijke bloemenmotieven, wat het geheel een schilderachtig aanzicht geeft. U heeft hier bovendien een schitterend uitzicht over de omgeving van de Charente Maritime.

6. Marennes, de 'oesterhoofdstad' van de Charente Maritime

In het zuidwesten van de Charente Maritime vindt u het kleine stadje Marennes. In het gezellige centrum vindt u een typisch Franse sfeer en een levendige cultuur. Dankzij zijn verse oester wordt Marennes ook wel de ‘oesterhoofdstad’ van de Charente Maritime genoemd. Het is dan ook de perfecte plek om te genieten van een heerlijk bord verse zeevruchten.

Marennes is de `oesterhoofdstad` en voor de oesterliefhebber daarom een plaats om niet te missen. Het stadje heeft u echter meer te bieden dan alleen haar oester. U vindt er mooie bezienswaardigheden en een prachtige kustlijn met fijne zandstranden. De kust van dit deel van de Charente Maritime is meestal vrij van de massa, waardoor het ongerept en dunbevolkt blijft in de zomer.

Marennes

7. De mooiste valleien van de Charente Maritime

De vallei van de Charente
Dankzij zijn unieke flora en fauna kunt in de vallei van de Charente allerlei bijzondere dier- en plantensoorten ontdekken. Zo zal de prachtige bruine vuurvlinder Cuivré Marais zich met een beetje geluk zo nu en dan aan u laten zien. De rivier, die door de vallei stroomt om zich uiteindelijk over te geven aan de Atlantische Oceaan, is uw perfecte gids door de vallei. Volg de kronkels van de rivier en geniet van de natuur en het rustgevende geluid van het langzaam stromende water.

De vallei van de Coran
Met een grote diversiteit aan landschappen is het in de vallei van de Coran heerlijk wandelen. Uitgehouwen uit een plateau van kalksteen is de vallei bedekt met weelderig groen, bossen van nat hout en drassige weiden. In de vallei van de Coran is het puur genieten van de rust van de natuur. Daarnaast leent de vallei zich perfect voor het ondernemen van leuke recreatieve activiteiten, zoals vissen en mountainbiken.

De vallei van de Seugne
De vallei van de Seugne is een groen gebied dat zich voedt door het water van de rivier. De vallei is groen en rustig en erg geliefd onder vissers en wandelaars. Begrensd door bossen en moerassen is het de thuisbasis van vele bedreigde soorten, zoals de Europese moerasschildpad en de Europese otter.Irissen, orchideeën en wilde tulpen bloeien prachtig in het natte moeras.

8. Het chique badplaatsje Châtelaillon-Plage

Het badplaatsje Châtelaillon-Plage weet de klassieke charme van de Belle Epoque te combineren met een vriendelijke, moderne uitstraling. Langs de kust zijn de honderden paleizen van villa’s met een 19de-eeuws architectuur mooie bezienswaardigheden. Uitkijkend over de Atlantische Oceaan geven ze kustlijn van dit stukje van de Charente Maritime een exotisch karakter.

Châtelaillon-Plage is vooral geliefd om zijn heerlijke zandstrand dat u uitnodigt voor een lange dag aan zee. Afhankelijk van uw smaak of de getijden kunt u lekker luieren in het warme zand en genieten van het uitzicht over de Atlantische kust of leuke recreatieve activiteiten ondernemen. Vooral het strand La Plage de 'Châtelaillon', het langste van alle omliggende stranden, is een echte aanrader! U herkent het aan zijn schattige blauw met wit gestreepte strandhuisjes.

Tip: de omgeving van Châtelaillon-Plage is vol met mooie bezienswaardigheden. Ontdek de natuurlijke schoonheden die de stad omringen. Het land is rijk aan prachtige flora en fauna en u kunt hier heerlijk genieten van de rust van de natuur.

9. Île d’Oléron; het 'lichtgevende' eiland van de Charente Maritime

Weelderige weiden die zich afwisselen met groene wijngaarden en frissen dennenbossen; Île d’Oléron kent een prachtige verscheidenheid aan landschappen. In het noorden van het eiland vindt u ruige, kalkstenen kliffen die u een prachtig uitzicht geven over de Atlantische oceaan. In combinatie met zijn zonovergoten karakter en fijne zandstranden is het een geliefde bezienswaardigheid van de Charente Maritime.

Naast de schoonheid van de natuur vindt u op het eiland een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Zo vindt u in het zuiden van het eiland het kasteel ‘La Citadelle du Château d’Oléron’: een versterkt complex dat werd gebouwd om de monding van de Charente en de haven van Rochefort te verdedigen. Ook de schilderachtige dorpjes van het eiland, vol met schattige vissershuisjes,  zijn leuke bezienswaardigheden.

Neem een kijkje tussen onze vakantiehuisjes aan de Atlantische kust

10. Het authentieke vissersdorpje Port des Barques

In een omgeving rijk aan kleurrijke zonnebloemen en heuvelachtige wijngaarden vindt u het authentieke vissersdorpje Port des Barques. Rijkelijk versierd met oude, stenen huisjes met bloemrijke tuinen is het heerlijk slenteren door de smalle straatjes van het dorpje. Begin uw bezoekje aan Port des Barques op het centrale dorpsplein: 'La Place des Blaguers'. U kunt hier proeven van heerlijke lokale producten en een typisch Franse sfeer. Slenter verder door de schilderachtige straatjes van het dorpje die u, langs mooie bezienswaardigheden, uiteindelijk naar zee zullen leiden. U vindt hier statige villa’s, houten vissershutjes en ruige kliffen die de kustlijn van dit deel van de Charente Maritime erg geliefd maken.

11. Het geliefde badplaatsje Angoulins sur Mer

Het heerlijke klimaat, de voortdurende aanwezigheid van de zee en zijn mooie lichtval maken Angoulins sur Mer een geliefde badplaats. Het pittoreske centrum van het bladplaatsje vol met boetiekjes is een leuke bezienswaardigheid. Aan de kant van de zee leent het fijne zandstrand 'La Plage de la Platère' zich perfect voor een zomerse dag op het strand. Ook liefhebbers van cultureel erfgoed kunnen hun hart ophalen in Angoulins sur Mer. het dorpje kent een aantal leuke bezienswaardigheden. Direct gelegen langs de kust van de Charente Maritime heeft het zich voortdurend moeten verdedigen tegen indringers. Hierdoor is het erfgoed van het dorpje flink getekend. Zo is van de eerste Romaanse kerk die in het dorpje werd gebouwd nog maar één boog over!

12. Île Madame, het kleinste eilandje van de Charente Maritime

Omringd door de Atlantische Oceaan is Île Madame het kleinste eilandje van de Charente Maritime. Geclassificeerd als natuurgebied is de bijzondere bezienswaardigheid alleen te ontdekken bij laag tij. Maak een wandeling over het eiland en ontdek de kleine baaien die u een prachtig uitzicht geven over de monding van de Charente. Verder naar het zuiden vindt u een klein zandstrand dat u uniek uitzicht geeft op de Atlantische Oceaan. In de avonduren kunt u vanaf het eiland bovendien genieten van de mooiste zonsondergangen.

Op Île Madame komt u even helemaal tot rust!

Traditionele vissershut

13. De abdij kerk van Saint Jean d’Angély

Doorkruist door een weelderige zijrivier van de Charente vindt u, halverwege de stadjes Cognac en La Rochelle, het kleine stadje Saint Jean d’Angély. Geliefd om zijn rijke erfgoed  is het heerlijk slenteren door dit authentieke dorpje van de Charente Maritime.

Geclassificeerd als Werelderfgoed van Unesco is het resterende deel van een eeuwenoude abdijkerk zonder twijfel de mooiste bezienswaardigheid van het stadje. De twee te beklimmen torens van de kerk geven u schitterende uitzichten over de stad en zijn lichtglooiende omgeving. Slenter verder door de smalle straatjes van het stadje en geniet van mooie bezienswaardigheden en een rijk erfgoed. Ter afsluiting van uw bezoek mag u een wandeling langs de weelderige oevers van de Boutonne beslist niet missen!

Tip: in de omgeving van Saint Jean d’Angely vindt u veertig wandelroutes die u door de mooiste stukjes van dit deel van de Charente Maritime leiden.

14. Het eeuwenoude kasteel van het historische Jonzac

Doorkruist door een mooie zijrivier van de Charente is het historische Jonzac een prachtig dorpje om te bezoeken. De oude straatjes van de stad leiden u naar een eeuwenoud kasteel. Gebouwd op een rots geeft het kasteel u een beeldschoon uitzicht over de rivier en zijn vallei. Het kasteel heeft door de jaren heen zijn brede gracht en een stel hoge torens weten te behouden. Vanbinnen heeft het een rijk versierd interieur, waardoor u zich even zal wanen in vroegere tijden. Rondom het kasteel vindt u bovendien mooie pleintjes en terrasjes waar u kunt genieten van een gemoedelijke sfeer.

15. Het verrassende kustplaatsje La Rochelle

Begin uw bezoekje aan La Rochelle in het hart van de stad, in de charmante wijk Sint Nicolas. Het centrale plein van de wijk is een verzamelpunt van de lokale bevolking. U vindt er tal van gezellige restaurants en cafés. De smalle straatjes die het plein omringen zijn versierd met mooie bezienswaardigheden als eeuwenoude vakwerkhuizen, prachtige kunstgalerijen en tal van boekhandelaren. De wijk zal u een beetje doen denken aan een typisch Frans dorpje waar iedereen elkaar kent.

Loop vanuit het hart van de stad naar de haven om te genieten van een heerlijk glas wijn op één van de vele terrasjes met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Klim vervolgens vanaf de haven heuvelopwaarts zodat u oog in oog komt te staan met misschien wel de mooiste bezienswaardigheid van de stad: de Tour de la Laterne. Aan de voet van deze iconische toren vindt u tal van Franse kunstenaars die de prachtige omgeving van de Charente Maritime vastleggen op doek.

Het verrassende kustplaatsje La Rochelle

16. Saintonge, het 'land van de Cognac' van de Charente Maritime

De warmte van de zon, de smaak van verse zeevruchten en een verfijnde cognac; neem gerust de tijd om de Saintonge te ontdekken.

In dit stukje van de Charente Maritime vindt u schilderachtige dorpjes en lokale producten in overvloed. Genesteld tussen het binnenland en de Atlantische Oceaan bestaat het ‘land van de Cognac’ uit een prachtige verscheidenheid aan landschappen. Naast een overvloed aan gastronomische specialiteiten kent de Saintonge een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Doorkruist door de pelgrimsroute naar Santiago vindt u in het gebied in prachtige kerken. Gebeeldhouwd uit wit steen en elk met een unieke charme dienen ze als rustpunt tijdens de pelgrimsroute naar Santiago.

Lees hier onze blog over de mooiste badplaatsen en stranden aan de Franse westkust

17.  De Romeinse overblijfselen van Saintes

In het hart van de Saintonge, gelegen aan de rustige oevers van de rivier de Charente, vindt u de historische stad Saintes. Rijk aan een aantal opmerkelijke bezienswaardigheden is ook Saintes altijd een belangrijk rustpunt geweest voor een groot aantal pelgrims.

De verkeersvrije straatjes van het charmante stadscentrum leiden u langs middeleeuwse huizen, leuke boetiekjes en gezellige cafeetjes. De Romeinse overblijfselen van een amfitheater, één van de best bewaarde van de Atlantische kust, getuigen van het welvarende verleden van de stad. Slenter door de schilderachtige straatjes van de stad en ga op ontdekkingstocht naar zijn tweeduizend jaar oude erfgoed.

18. Het levendige badplaatsje Saint Georges de Didonne

Prachtig genesteld tussen een groen dennenbos en een fijn zandstrand vindt u het levendige badplaatsje Saint Georges de Didonne. De kustlijn van Saint Georges is versierd met mooie wandelpaden die u prachtige uitzichten geven over de Atlantische Oceaan. Het badplaatsje is vooral geliefd om zijn twee kilometer lange zandstrand dat zich uitstrekt tussen twee kalkstenen kliffen.

Op slechts een paar honderd meter afstand van het strand vindt u het dorpscentrum van Saint Georges. Rijk aan smalle straatjes vol met charmante boetiekjes is het dorpje een leuke bezienswaardigheid. De straatjes verzamelen zich rond de kerk en hebben een bruisend, maar toch dorps karakter. Saint Georges is de perfecte plek om te genieten van een typisch Franse sfeer!

Strand van Saint Georges de Didonne

19. Het middeleeuwse stadje Pons

De schattige, eeuwenoude huisjes van het middeleeuwse stadje Pons zijn getuigen geweest van een rijke geschiedenis. Het stadje heeft door de jaren heen zijn authentieke charme weten te behouden. Laat u verleiden door de pittoreske straatjes van de stad tijdens een wandeling door het middeleeuwse hart of aan de groene oevers van de Seugne. Om het rijke verleden van de stad te ontdekken is La Place de la République het beste uitgangspunt. In de omliggende, pittoreske straatjes van het stadje zijn mooie herenhuizen rijkelijk versierd met torentjes en kapelletjes.

Geclassificeerd als werelderfgoed van Unesco mag u het Hôtel des Pèlerins beslist niet missen. Omgeven door een gewelfde veranda werd dit ziekenhuis een aantal eeuwen  geleden gebouwd om armen en pelgrims onderweg naar Santiago de Compostella op te vangen. Het is vandaag de dag één van de meest unieke bezienswaardigheden van Pons!

20.  De vuurtoren van La Coubre

Aan de noordkant van de monding van de Gironde vindt u de vuurtoren van La Coubre. Met een hoogte van zo’n 65 meter biedt het een schitterend uitzicht over de kust van de Charente Maritime en de Atlantische Oceaan. De klim van 300 treden is dan ook zonder twijfel de moeite waard. Met een lichtgevend bereik van 52 kilometer is de vuurtoren één van de meest krachtige van Frankrijk.

De vuurtoren speelt een fundamentele rol in het maritieme verkeer in de monding van de Gironde. Uniek aan de toren is dat het beschikt over een tweede licht, de ‘barbette’ genaamd. Deze vindt u ongeveer op twee derde van de toren, ter hoogte van de kleurverandering. Sinds april 2011 is de vuurtoren geclassificeerd als historisch monument.

Tip: wanneer u genoten heeft van het prachtige panorama vanaf de vuurtoren, neem dan een kijkje in het museum aan de voet van de toren. Opgericht ter ere van het honderd jarig bestaan van de vuurtoren verteld het museum u meer over de geschiedenis van de vuurtorens in de monding van de Gironde.

Een schitterend uitzicht vanaf de vuurtoren van La Coubre

21. La Roche Courbon, een sprookjesachtige bezienswaardigheid

Gelegen in het hart van een eeuwenoud bos vindt u het kasteel La Roche Courbon; een sprookjesachtige bezienswaardigheid. Het rijk versierde interieur, dat bestaat uit schilderijen, oude meubels en andere decoraties, geven het kasteel een authentiek en geleefd uiterlijk. Waan uzelf in vroegere tijden en ontdek de geschilderde lambrisering en de enorme keuken met een volledige set van koperen pannen.

Vanaf het terras leidt een trap u naar de weelderige Franse tuin van het kasteel. Ouder dan die van Versailles vindt u hier geometrische bloemenperken, een mooie boomgaard en groene gazons die zich verzamelen rond een klein meer. Het is geen wonder dat het kasteel het ‘kasteel van Doornroosje’ werd genoemd door de Franse schrijver Pierre Loti. Geclassificeerd als historisch monument is een bezoekje aan het kasteel zonder twijfel de moeite waard!

Bekijk ons aanbod aan vakantiehuizen in Charente Maritime

22. Mornac sur Seudre, een culturele bezienswaardigheid

Witgekalkte huisjes met blauwe luiken en met stokrozen bedekte gevels; het artistieke Mornac sur Seudre is een typisch Frans dorpje. Gelegen langs de kust van de Charente Maritime staat deze oude vissershaven vandaag de dag vooral bekend om zijn verse oester. In de vele restaurantjes die het dorpje rijk is kunt u dan ook genieten van heerlijke lokale gastronomische specialiteiten.

De rijkdom van het dorpje zit hem vooral in de vele kunstenaars die zich hier door de jaren heen hebben gevestigd. In het hart van het dorpje zijn de vele kunstgalerijen rijk aan prachtige collecties dan ook mooie bezienswaardigheden.

Mornac sur Seudre een idyllisch oesterdorp in Charente Maritime

23. Het culturele erfgoed van Hiers Brouage

Prachtig gelegen langs de Atlantische Oceaan vindt u in het dorpje Hiers Brouage het hele jaar door een aangenaam klimaat. Liefhebbers van een rijk cultureel erfgoed kunnen hier hun hart ophalen. De eeuwenoude stadsmuren van het dorpje, royaal versierd met iconische torentjes, zijn al een bezienswaardigheid op zich. Tussen de stadsmuren vindt u tal van designer boetiekjes, kunstgalerijen en gebouwen die zijn omgetoverd tot expositieruimtes. Vooral in de zomer is het heerlijk slenteren door de gezellige straatjes van het dorp!

24.  De vijf zandstranden van Saint Palais sur Mer

De villa’s langs de kust van het badplaatsje Saint Palais sur Mer zullen u herinneren aan de welgestelde geschiedenis van het dorpje.

Vanaf de 18e eeuw is het een populaire badplaats langs de Atlantische kust. Het badplaatsje is vooral geliefd om zijn vijf fijne zandstranden en zonovergoten karakter. Naast paleizen van villa’s vindt u ruige rotsen en houten vissershutjes langs de kust van dit deel van de Charente Maritime. In de smalle straatjes van Saint Palais sur Mer vindt u leuke bezienswaardigheden, charmante boetiekjes en een typisch Franse sfeer. Voor het ultieme vakantiegevoel geniet  u van een heerlijk diner in één van de restaurantjes met uitzicht op zee terwijl de ondergaande zon het lichtblauwe van de zee veranderd in diep indigo.

Saint Palais sur Mer

25. Fouras les Bains; een leuk dagje uit

Voorheen een rustig vissersdorpje is Fouras les Bains vandaag de dag uitgegroeid tot een geliefde badplaats langs de Atlantische kust. Het badplaatsje kent vijf zandstranden, waarvan de meest geliefde Le Grande Plage is. Niet ver van dit zacht glooiende zandstrand vindt u een leuke selectie van cafés en restaurants. In het centrum van het dorpje vindt u verkeersvrije straatjes vol met mooie bezienswaardigheden, leuke boetiekjes en de beste patisserieën. Fouras les Bains is ideaal voor een leuk dagje uit!

Wilt u ook genieten van een heerlijke vakantie aan de Atlantische kust en de mooiste bezienswaardigheden van dit stukje Frankrijk ontdekken? Liberté vakantiehuizen biedt u authentieke en charmante vakantiehuizen in dit prachtige stukje Frankrijk.

Wij helpen u graag met het vinden van een geschikt vakantie huis, met de mooiste bezienswaardigheden van de Charente Maritime in de buurt. Bekijk hier alvast een selectie uit ons aanbod:

Vakantiehuis CM6 in de Charente Maritime, Atlantische kust

Deze smaakvolle, goed uitgeruste en vrijstaande 6-persoons vakantiewoning is gelegen op het eiland Ile de Ré. Compleet met privé zwembad (8x4) is het huis van alle comfort voorzien. Mooie bezienswaardigheden als de romantische havenstad La Rochelle of de beroemde kunststad Rochefort zijn hier binnen handbereik. Dit vakantiehuis huurt u al vanaf € 725 per week.

Boek dit vakantiehuis aan de Atlantische kust nu

Boek een vakantiehuisje aan de Franse kust
Vakantiehuis CM6 in Rivedoux op Ile de Ré

Wist u dat wij ook vakantiehuizen in het historische Normandië verhuren? Vanuit uw vakantiehuis in Normandië kunt u de de mooiste bezienswaardigheden gemakkelijk een bezoek brengen. Behalve lieflijke dorpjes en ruige kustplaatsen biedt Normandië tal van mogelijkheden voor cultuur- en sportliefhebbers. En... u rijdt er zo naar toe!

We verhuren ook vakantiehuizen in Bretagne, een van de meest gewilde regio's van de Fransen met prachtige stranden en een zeer gevarieerde kustlijn. In Bretagne hebben we een groot aanbod vakantiehuizen in de buurt van bekende bezienswaardigheden en de leukste stadjes!

Bovendien verhuren we ook vakantiehuizen in de groene Franse Ardennen en in de Loire-streek!

Bekijk hier ons gehele aanbod aan vakantiehuizen in Frankrijk

Schrijf u in voor de nieuwsbrief