•   Klanttevredenheid: 8,8
 •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
 •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
 •   Géén boekingskosten
Menu ×

Top tien bezienswaardigheden Vendée (Loire-streek)

1. Eglise Notre-Dame in Fontenay-le-Comte

In Fontenay-le-Comte, één van de leukste stadjes van de Vendée, vindt u de Eglise Notre-Dame. Deze kerk met prachtige glas-in-loodramen en een indrukwekkende torenspits vormt een prima vertrekpunt voor een wandeling door de gezellige, oude straatjes van Fontenay.

2. Le Puy du Fou

Het bijzondere themapark Puy du Fou combineert geschiedenis en vermaak moeiteloos met elkaar. Reis hier terug naar lang vervlogen tijden en beleef een onvergetelijke dag!

3. Ile de Noirmoutier

Dit langgerekte, charmante schiereiland heeft wel 50 km. aan zonovergoten stranden. U treft hier pittoreske vissersdorpen, veel flora en fauna en buitengewone natuurreservaten. Het pronkstuk van dit eiland is een prachtig kasteel, één van de oudste feodale burchten van Frankrijk. Wie dit eiland bezoekt, kan niet anders dan verliefd worden op de schitterende omgeving.

I4. Ile de Yeu

Het zuidelijkste eiland van de Vendée kent een afwisselende kust met mooie duinenrijen en wilde rotsen. Dit sfeervolle, prachtige eiland is beslist de moeite waard voor een gezellig dagje uit.

5. Saint Jean de Monts

Deze aantrekkelijke badplaats kent zeer kindvriendelijke stranden en is bovendien uitzonderlijk bebost. Daarnaast zijn er veel watersportmogelijkheden en golfbanen zodat ook volwassenen hier een heerlijke tijd beleven.

6. Les Sables d’Olonne

Dé badplaats in de Loire is Les Sables d’Olonne. U treft hier fijne zandstranden, een gezellige vissershaven, leuke markten, goede restaurants, volop sportmogelijkheden en zelfs een prachtig bos om eens heerlijk de natuur in te trekken.

7. Jard-sur-Mer

Jard-sur-Mer is een kleine, aangename badplaats met een jachthaventje. U vindt hier niet alleen fijne stranden, maar ook stille, verscholen baaitjes.

8. La Roche sur Yon

De hoofdstad van de Vendée werd in 1804 al gesticht door Napoleon. Omdat er nog veel interessante overblijfselen en monumenten uit die tijd terug te vinden zijn, is deze historische stad zeker een bezoekje waard.

9. Het Marais Breton Vendéen

Een dag erop uit in een unieke, natuurlijke omgeving? Dit afwisselende moerasgebied is een heerlijke plek voor uitgebreide wandel- en fietstochten.

10. Het Marais Poitevin

Ook in het zuiden van de Vendée zult u genieten van het verbazingwekkend groene landschap. Laat u meeslepen door de adembenemende schatten die de natuur in dit gebied rijk is en ontdek Frankrijks natuurlijke schoonheid.

Tips voor uitstapjes met kinderen Vendée

Zwembad

 • Piscine Cap Vert - Les Herbiers (26 km van Cholet) - leuk zwembad met glijbaan etc.
 • Piscine du Remblai - Les Sables d'Olonne - groot binnen en buitenbad.
 • Océanile - L'Epine (Ile de Noirmoutier) - waterpretpark.
 • Océabul – St. Jean de Monts - groot binnen- en buitenbad.

TipsZoo

 • Zoo des Sables D'Olonne - Les Sables d'Olonne - 100 m. van het strand! ecologische dierentuin.

Pretpark

 • Grand Parc du Puy du Fou - Les Epesses (32 km van Cholet) - groots opgezet spektakel pretpark met vogelshow en spannende voorstellingen.
 • Indian Forest - Le Bernard (37 km van Les Sables d Olonne) - bomenparcours
 • Océanile - L'Epine (Ile de Noirmoutier) – waterpretpark
Ile de Noirmoutier

Ile de Noirmoutier

Ile d'Yeu

Ile d'Yeu

Les Sables d'Olonne

Les Sables d'Olonne

Jard sur Mer

Jard sur Mer

Kanovaren in Marais de Poitevin

Kanovaren in Marais de Poitevin

Grand Parc du Puy du Fou

Grand Parc du Puy du Fou

Schrijf u in voor de nieuwsbrief