•   Klanttevredenheid: 8,8
 •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
 •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
 •   Géén boekingskosten
Menu ×

Top tien bezienswaardigheden Seine Maritime (Normandië)

1. Rouen

De stad Rouen, hoofdstad van de regio en van het departement, biedt vele bezienswaardigheden. De levendige Rue du Gros-Horloge wordt gedomineerd door het in een renaissancepoort ingebouwde reuze horloge. De gotische kathedraal in de oude stad is één van de fraaiste sacrale bouwwerken van Frankrijk en op het oude marktplein vindt u de het monument van de heldin Jeanne d’Arc.

2. Dieppe

Dieppe is een historische badplaats waar het voor iedereen goed toeven is. Strandliefhebbers kunnen hier genieten van een heerlijk uitgestrekt strand met een adembenemend uitzicht op de kliffenkust. Houdt u meer van cultuur? Bezoekt u dan eens de prachtige kerken van Dieppe, het kasteelmuseum of het museum ‘Cité de la mer’, waar u alles te weten komt over het leven in en rond de zee.

3. Le Tréport

Le Tréport is de noordelijkste badplaats van Normandië en heeft de hoogste steile kliffen van Europa. Deze plek biedt een overweldigend uitzicht op de 'Côte d’Albâtre'.

4. Étretat

Deze charmante badplaats, beroemd vanwege zijn imposante natuurmonument net voor de rotskust, is een absolute aanrader. Hier ziet u enerverende kalkrotsen die monumentaal uit de zee omhoog rijzen. Omdat de rotsen door de zee zijn uitgesleten, vormen ze drie bijzondere poorten en de befaamde ‘naald’.

5. Jumièges

De abdij van Jumièges mag u zeker niet missen. Deze abdij, die ook wel de meest imposante ruïne van Normandië wordt genoemd, werd al in 654 gesticht.

6. Saint Wandrille

Hoewel de abdij van Saint Wandrille een lange, roemrijke geschiedenis kent, klinkt hier ook vandaag de dag nog het gregoriaans gezang van de benedictijner monniken. Tijdens een rondleiding krijgt u te horen hoe het leven er hier nu aan toe gaat.

7. Regionaal natuurpark Boucles de la Seine

Ten westen van Rouen vindt u een uitgestrekt natuurgebied met vele prachtige donkere beukenbossen. Dit gebied leent zich uitstekend voor ontspannen wandelingen langs de oevers van de Seine. Bovendien is deze regio vanwege de strategische ligging aan de Seine rijk aan schitterende abdijen en kastelen.

8. Fécamp

Fécamp is een bekende oude badplaats met een schitterende beige-goudkleurige krijtrotskust waar u mooie wandelingen kunt maken. Ook een bezoek aan het kasteel van Willem de Veroveraar is zeker de moeite waard.

9. Varengeville-sur-Mer

Niet ver van Dieppe vindt u het charmante dorpje Varengeville-sur-Mer. Het schilderachtige dorpje is een kleine oase van rust, ideaal om een dagje te ontspannen. Tot de mooiste bezienswaardigheden van Varengeville-sur-Mer behoren de als historisch monument geclassificeerde Engelse tuinen: ‘le Bois des Moutiers’. Bezoekt u ook vooral het kleine strandje ‘Le Petit Ailly’ dat erg geliefd is bij de Fransen.

10. De groene valleien van Haute Normandie

Even weg van zijn spectaculaire kust is het rustgevende platteland van de Seine Maritime rijk aan kleine dorpjes, landelijke boerderijen en oude vakwerkhuizen. De Seine Maritime is gezegend met natuur, groene bossen en vruchtbare landbouwgrond, afgewisseld met mooie valleien. Dit deel van Normandië is perfect geschikt voor zowel wandel- als fietsliefhebbers.

Tips voor uitstapjes met kinderen Seine Maritime

Zoo

 • Parc Animalier et Botanique - Clères.
 • La Ferme des Falaises - Vitreville - kinderboerderij.

Pretpark

 • Le Lac de Caniel - Vittefleur - bowling, watersport, fietsen, wandelen, trampolines, speeltuin etc.
 • Parc Eana - Gruchet le Valasse - natuurpark bij abdij met kinderboerderij. Nadruk op ontstaan en toekomst van de aarde, interactief park.
 • Étretat Aventure - Les Loges - bos met bomenparcours, fietsroutes en golf.
 • Viking Adventure (Bois de Fécamp) - Aizier - bomenparcours.

Zwembad

 • Le Lac de Caniel - Vittefleur - waterspektakel, watersport en nog veel meer (zie hierboven).
 • Piscine Transat - Bihorel (3 km van Rouen) - zwembad met grote glijbaan, stroomversnelling, speeltoestellen etc.
Rouen

Rouen

Rouen - Rue de Gros Horloge

Rouen - Rue de Gros Horloge

Strand bij Etretat

Strand bij Etretat

Kliffen bij Etretat

Kliffen bij Etretat

abdij bij Jumièges

abdij bij Jumièges

Groene valleien van haute Normandie

Groene valleien van haute Normandie

Bénedictine museum in Fécamp

Bénedictine museum in Fécamp

Schrijf u in voor de nieuwsbrief