•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Top tien bezienswaardigheden Nord (Noord-Frankrijk)

1. Lille

Lille is de hoofdstad van het departement Nord en ligt op slechts 15 km. van de Belgische grens. Het historische centrum, Vieux Lille, is de moeite waard voor een bezoek met haar smalle straatjes, mooie winkels, cafés en restaurants. Place Général de Gaulle is een trekpleister vanwege het art-decokantoor van de krant "Voix du Nord" en de 17e eeuwse Vieille Bourse (oude beurs). Ook bijzonder is Musée des Beaux Arts in Lille. Dit museum is het tweede grootste museum voor schone kunsten van Frankrijk, na het Louvre.

2. Duinkerken

Duinkerken is een bekende havenstad met vele gezellige terrassen. In Duinkerken kunt u terecht voor een leuke wandeling langs het Bassin du Commerce dat leidt naar het Musée Portuaire, het maritime museum van de stad. Als u het Belfort bezoekt, zult u bovendien genieten van een schitterend uitzicht over de stad en de omgeving. Bent u een golfliefhebber? Dan is de golfbaan van Dunkerque Grand Littoral de moeite waard.

3. La Flandre Maritime

Ten zuiden van Duinkerken ligt dit vlakke landbouwgebied met smalle waterwegen, eindeloze vergezichten en karakteristieke windmolens. Tijdens een fietstocht kunt u meteen een bezoekje brengen aan de oudste molen van Europa, de “Noordmeulen”, gebouwd in 1129.

4. Calais

Calais is de plek bij uitstek om de overtocht naar de Britse eilanden te maken. Daarnaast vindt u er het Musée des Beaux Arts et de la Dentelle, waar u een mooie collectie beelden uit de 19e en 20e eeuw aan zult treffen. Daarnaast heeft Calais een interessant Oorlogsmuseum.

5. Gravelines

Deze kleine versterkte stad heeft vele interessante, historische bezienswaardigheden en is een prima plek voor sportieve en culturele uitstapjes. Zo kunt u prachtig wandelen over de vestingmuren, genieten van het uitzicht of een bezoekje brengen aan het kasteel.

6. Bergues

De versterkte wolstad Bergues wordt ook wel het "Brugge van Frans-Vlaanderen" genoemd. Een aanrader voor mooie wandelingen in een middeleeuwse sfeer.

7. Godewaersvelde

In dit dorpje bevindt zich de abdij van de Monts des Cats, gesticht in 1832. Heeft u altijd al willen weten hoe de trappistenmonniken leven? Dan is deze abdij een aanrader!

8. Cassel

In dit aantrekkelijke stadje vindt u de "Kastel-Meulen", een kasteelmolen uit de 18e eeuw.

9. Museum La Piscine in Roubaix

Dit museum voor kunst en industrie is gevestigd op een wel heel bijzondere locatie. Haar indrukwekkende collectie, bestaande uit onder andere textielstalen uit de 19e eeuw, beeldhouwwerken, ceramiek en schilderijen, staat tentoongesteld in een oud binnenzwembad in art-deco stijl.

.10. Musée de la Mine in Lewarde

Gelegen op het terrein van de oude mijn Delloye, vindt u in Lewarde le Centre Historique Minier. Deze bezienswaardigheid bevat hèt belangrijkste mijnmuseum van Frankrijk en is één van de eerste musea in zijn soort in Europa. Leer over het leven van de mijnwerkers en hun gezin of neem, samen met een ervaren gids, een kijkje in de ondergrondse gangen van de mijn..

.

Tips voor uitstapjes met kinderen Nord

Zoo

  • Parc Zoologique Lille - Lille - kleine dierentuin in Stad Lille, gratis toegankelijk.
  • Parc Zoologique Fort Mardyck – Dunkerque.
  • Nausicaá le Centre National de la Mer - Boulogne sur Mer - een aquarium en nautisch centrum dat een indrukwekkende kijk op het leven op zee geeft.

Pretpark

  • Kidzy - Wambrechies - Binnenspeeltuin voor kinderen van 1-12 jaar.
  • Le Petit Parc - Hem - Speeltuin met oa springkussens en trampolines, paardenmanege.
  • Les Poussins - Lille - Pretpark met kermisattracties (botsauto's, draaimolens, speeltoestellen).

Zwembad

  • Tourcoing-les-Bains - Tourcoing - groot zwembad met glijbanen en luchtkussens in water.
Lille

Lille

Duinkerken

Duinkerken

Duinkerken bunker WOII

Duinkerken bunker WOII

Molen in Cassel

Molen in Cassel

Kust bij Calais

Kust bij Calais

Museum La Piscine in Roubaix

Museum La Piscine in Roubaix

Tourcoing-les-Bains

Tourcoing-les-Bains

Schrijf u in voor de nieuwsbrief