•   Klanttevredenheid: 8,8
 •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
 •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
 •   Géén boekingskosten
Menu ×

Top tien bezienswaardigheden Ille et Vilaine (Bretagne)

1. Mont Saint Michel

Tijdens uw verblijf in Bretagne mag u het befaamde eiland Mont Saint Michel niet missen. Deze abdij gelegen op een rots in zee heeft al eeuwenlang een magische aantrekkingskracht op ontelbare pelgrims en toeristen. Waan u zelf in middeleeuwse sferen in de smalle straatjes en ervaar de mystieke rust in de abdij bovenop het eiland!

2. Saint Malo

Deze oude zeeroversstad is verreweg de mooiste stad aan de Bretonse kust. Of u hier nu door de smalle, middeleeuwse straatjes slentert of de prachtige kathedraal St. Vincent bezoekt, u waant zich hier zonder enige moeite in het roemrijke verleden. Deze stad, gelegen aan een onbeschrijflijk mooie kust, is dan ook een absolute aanrader.

3. De baai van de Mont Saint Michel

Dit natuurgebied boeit al sinds jaar en dag talloze wandelaars. Het behoort dan ook niet voor niets tot het Internationale cultuurerfgoed van de UNESCO. Een aanrader dus voor wandelliefhebbers.

4. Musée de Bretagne in Rennes

Voor meer geschiedenis van het boeiende Bretagne kunt u terecht in het Musée de Bretagne in Rennes, de hoofdstad van Bretagne. U ziet hier niet alleen alles over de Bretonse geschiedenis vanaf de prehistorie tot aan de hedendaagse gebruiken, maar treft hier ook een weergaloze collectie schilderijen, waaronder doeken van Gauguin en Picasso.

5. Dinan

Houdt u ervan om op uw gemak culturele, oude stadjes aan te doen? Dinan is een lust voor het oog met onder meer een kasteel, de basiliek Saint-Sauveur, een franciskanerklooster, oude, pittoreske straatjes, karakteristieke huizen en houten stadspoorten, die nog dateren uit de 15e en 16e eeuw.

6. Dinard

Dit gezellige authentieke badplaatsje met prachtige, oude familievilla’s is zeker het bezoeken waard. De stranden zijn hier ouderwets aangenaam evenals de prachtige wandelpaden langs de rotsen.

7. Pointe de Grouin

Vlakbij het gezellige dorpje Cancale vindt u een wel heel bijzonder wandelpad. De Pointe de Grouin steekt 50 meter uit boven de smaragdgroene golven. Vanaf hier heeft u werkelijk een prachtig uitzicht op de imposante rotspartijen aan de Bretonse kust en kunt u zelfs de Mont Saint Michel zien.

8. Cancale

Cancale staat bekend om zijn overheerlijke oesters. Langs de kust kunt u mooie wandelingen maken en vanaf Point du Grouin heeft u een prachtig uitzicht op de kust tot aan Cap Fréhel en de baai van Mont-Saint-Michel.

9. Dol-de-Bretagne

In de bisschopsstad Dol-de-Bretagne kunt u de bijzondere kathedraal Saint-Samson bezichtigen, het grootste en mooiste gotische godshuis van Bretagne.

10. Het middeleeuwse stadje Fougères

Het middeleeuwse stadje Fougères is één van de mooiste historische bezienswaardigheden van Ille et Vilaine. Ruim bedeeld met bossen en bloemrijke tuinen, maar ook met pittoreske straatjes en oude vakwerkhuizen, is het geliefd om zijn religieuze erfgoed. Eén van de hoogtepunten is het mooie kasteel van het stadje. Wandel na een bezoek via de mooie kasteeltuinen naar de schilderachtige oevers van de rivier.

Tips voor uitstapjes met kinderen Ille et Vilaine

Zoo

 • Grand Aquarium St. Malo - St. Malo - groot zee aquarium met schildpadden, haaien, kwallen, tropische vissen etc.
 • Château et Parc Zoologique de la Bourbansais - Pleugueneuc (16 km. van Dinan) - kasteel (te bezoeken) met dierentuin, vogelshows, paarden en jachthonden, speeltuin: aanrader!
 • La Chêvrerie du Desert - Plerguer - klein dierenparkje met kaasmakerij (geitenkaas).

Pretpark

 • Cobac Parc - Lanhélin (14 km. onder Dol de Bretagne) - waterpark met allerlei glijbanen, 2 parken in 1: tevens pretpark/grote speeltuin.
 • Château et Parc Zoologique de la Bourbansais - Pleugueneuc (16 km. van Dinan) - kasteel (te bezoeken) met dierentuin, vogelshows, paarden en jachthonden, speeltuin: aanrader!

Zwembad

 • Cobac Parc - Lanhélin (14 km. onder Dol de Bretagne) - waterpark met allerlei glijbanen, 2 parken in 1: tevens pretpark/grote speeltuin.
 • Piscine Acorus - Saint Méen le Grand (36 km. van Dinan) - zwembad met glijbaan.
 • Piscine Dolibulle - Dol de Bretagne - zwembad met glijbaan.
Mont St. Michel

Mont St. Michel

St. Malo

St. Malo

Dinan

Dinan

Dinard

Dinard

Kust bij Cancale

Kust bij Cancale

Vissersboten in Cancale

Vissersboten in Cancale

Piscine Acorus

Piscine Acorus

Schrijf u in voor de nieuwsbrief