•   Klanttevredenheid: 8,8
 •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
 •   Al 18 jaar persoonlijke, snelle service
 •   Géén boekingskosten
Menu ×

Top tien bezienswaardigheden Côtes d'Armor (Bretagne)

1. Kaap Fréhel
Kaap Fréhel is de spectaculairste kaap van Bretagne en tot beschermd natuurgebied verklaard. Het staat bekend om zijn steile rotswanden en als broedplaatsgebied van talrijke vogelsoorten. U kunt hier wandelingen maken over de granietstenen en genieten van prachtige vergezichten.

2. Mont Saint Michel
Tijdens uw verblijf in Bretagne mag u het befaamde eiland Mont Saint Michel niet missen. Deze abdij gelegen op een rots in zee heeft al eeuwenlang een magische aantrekkingskracht op ontelbare pelgrims en toeristen. Waan u zelf in middeleeuwse sferen in de smalle straatjes en ervaar de mystieke rust in de abdij bovenop het eiland!

3. Côte de Granit Rose
Langs de Côte de Granit Rose staan prachtige rotsformaties van glanzende, roze granietrotsen die een prachtige samenspel vormen met de zandstranden en de bouwwerken langs de kust. Dankzij de werking van wind en zeewater hebben sommige rotsformaties magische vormen aangenomen.

4. Dinan
Houdt u ervan om op uw gemak culturele, oude stadjes aan te doen? Dinan is dan zeker de moeite waard. Dinan behoort tot de mooiste Bretonse steden. De oude binnenstad is ingesloten tussen de met torens versterkte, 3 km lange stadsmuren en is de belangrijkste bezienswaardigheid van Dinan. Daarnaast heeft het een kasteel, de basislliek Saint-Sauveur, een franciskanerklooster, oude, pittoreske straatjes, karakteristieke huizen en houten stadspoorten, die nog dateren uit de 15e en 16e eeuw.

5. Erquy
Erquy is een gezellig stadje met een romantische haven. Vanaf de Kaap van Erquy heeft u een prachtig uitzicht op de wilde kust en de prachtige stranden.

6. Ile de Bréhat
Ile de Bréhat is een klein eiland en in de zomer een waar zwemparadijs. Ook voor wandelaars is het hier altijd zeer goed toeven. In het noorden heeft u vanaf de vuurtoren Phare du Paon een grandioos uitzicht op de Bretonse kust.

7. Saint Brieuc
De Baai van Saint Brieuc staat wereldwijd bekend om zijn machtige natuurreservaat. In de winter verblijven hier wel 40.000 vogels. Als u graag mooie wandelingen maakt, mag u deze Baai zeker niet missen!

8. Paimpol
In deze oude vissersplaats gaat u terug in de geschiedenis bij de abdij van Beauport. Deze abdij rijst al sinds de 13e eeuw statig boven de duinenrijen, fruitgaarden en bossen uit.

9. Perros Guirec
Voor de kust van Perros Guirec vindt u het oudste vogelreservaat van Bretagne Les Sept Iles met 27 soorten vogels. U kunt dit wonderlijke gebied tijdens een rondleiding per boot verkennen.

10. Tréguier
Dit karakteristieke stadje ligt aan een diepe, fjord-achtige inham. Het kent veel lieflijke vakwerkhuizen en romantische smalle straatjes. Bent u ook zo geïntrigeerd door de mysterieus geplaatste megalieten (prehistorische stenen) in Bretagne? In Tréguier treft u het megalithische monument van Tossen Keller aan met 58 gigantische stenen uit de prehistorie.

Tips voor uitstapjes met kinderen Côtes d'Armor

Zoo

 • Zoo Parc de Trégomeur - Trégomeur (7 km van Plélo) - dierentuin.
 • Aquarium Marin de Trégastel - Trégastel (8 km van Perros Guirec) - aquarium.

Pretpark

 • Parc Acrobatique Indian Forest Bretagne - Morieux (17 km. van Saint Brieuc) - bomenparcours.
 • Le Village Gaulois - Pleumeur Bodou (10 km. van Perros Guirec) - nagebouwd Gallische dorpje met leuke activteiten, kennismaken met oude cultuur.
 • Planétarium de Bretagne - Pleumeur Bodou (10 km. van Perros Guirec) - planetarium.
 • Armoripark - Bégard (18 km van Lannion) - grote speeltuin met trampolines, glijbanen, waterattracties, skelters, kinderboerderij (zie onder).

Zwembad

 • Armoripark - Bégard (18 km van Lannion) - (zie boven) - binnen en buitenzwembad.
 • Piscine Ophéa - Quintin (19 km van Saint Brieuc) - zwembad met glijbanen, fonteinen, stroomversnelling etc.
 • Piscine de la Tourelle - Plémy (25 km van Saint Brieuc) - zwembad met speeltoestellen.
Kaap Fréhel

Kaap Fréhel

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel

Côte de Granit Rose bij Tregastel

Côte de Granit Rose bij Tregastel

Dinan

Dinan

kust Saint Brieuc

kust Saint Brieuc

Tréguier

Tréguier

Le village Gaulois in Pleumeur Bodou

Le village Gaulois in Pleumeur Bodou

Schrijf u in voor de nieuwsbrief