•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Top tien bezienswaardigheden Morbihan (Bretagne)

1. De Golfe du Morbihan

De Golfe du Morbihan is een aangename binnenzee waar talloze bootjes lieflijk rondvaren. Bijzonder zijn de gezellige vissersdorpjes in dit gebied en de kleine eilandjes in de zee, waar veel boeiende prehistorische monumenten te vinden zijn.

2. Het schiereiland van Quiberon

Dit schiereiland is bijzonder, omdat u er hele diverse landschappen aan zult treffen. U ziet niet alleen schitterende rotsen, maar ook heerlijke zandstranden. Zonaanbidders, wandelaars, watersportliefhebbers en cultuurliefhebbers zullen zich hier dan ook allemaal uitstekend vermaken.

3. Belle-Ile-en-Mer

Het mooiste en grootste eiland van Bretagne is Belle-Ile-en-Mer en heeft een prachtige kust. Hier wisselen rotsen en zandstranden elkaar voortdurend af. Het eiland staat bekend als een waar zwemparadijs. Vanaf Quiberon kunt u dagtochtjes per boot maken naar deze unieke plek.

4. Menhirs in Carnac

Wilt u het grootste prehistorische raadsel ter wereld ook weleens met eigen ogen zien? Ga dan een dagje naar Carnac, waar 3000 menhirs, in lange rijen opgesteld, u versteld zullen doen staan van de raadselachtige gewoontes van de eerste bewoners in deze streek. Ook de vreemde prehistorische graven zijn erg interessant om te bekijken. Uw bezoek zal dan ook zeker vele vragen oproepen. Waarom staan er zoveel stenen in deze lange rijen? En hoe verplaatsten de prehistorische bewoners de gigantische stenen? Een bezoekje aan het prehistorisch museum van Carnac geeft u wellicht een antwoord op deze prangende vragen…

5. Kasteel in Josselin

Gaat u komende vakantie voor één van onze vakantiehuizen in Bretagne in de Morbihan? Ga dan vooral eens naar het kasteel in het middeleeuwse stadje Josselin. In dit lieflijke kasteel leert u alles over de geschiedenis van een echte Bretonse familie. Naast de weelderige vertrekken zijn ook de twee prachtige kasteeltuinen in Franse en Engelse stijl zeer de moeite waard.

6. Vannes

Deze mooie, levendige stad kent een lange, boeiende historie die nog overal zichtbaar is. Zo kunt u de oude stadsmuur met zijn schilderachtige torens bewonderen en door de middeleeuwse steegjes met oude vakwerkhuizen wandelen. Wilt u meer van de prehistorie weten? Gaat u dan eens naar het interessante archeologische museum waar verschillende prehistorische voorwerpen te zien zijn.

7. Ile d’Arz

>Dit eiland in de Golfe du Morbihan mag u zeker niet missen! Na het bekijken van de megalithische monumenten kunt u heerlijk bijkomen op de mooie stranden. Houdt u van watersporten? Dan is het watersportcentrum de plek voor u.

8. Ile aux Moines (Eiland van de Monniken)

Op enkele kilometers van Vannes treft u in de baai van Morbihan dit autovrije, bloemrijke eilandje, ook wel de ‘Parel van de Golf’ genoemd. Laat u verleiden door de kleine verborgen steegjes met hun overvloed aan bloemen of maak een mooie fietstocht door de met heide bedekte heuvels. Een geliefd eiland dat vooral in juli en augustus veel bezoekers trekt. Buiten het hoogseizoen komt u op dit bijzondere eilandje echter helemaal tot rust.

9. Le château de Suscinio in Sarzeau

Ongeveer 25 km ten zuiden van Vannes vindt u het kasteel van Suscinio. Dit mooie 13e eeuwse kasteel, is niet in de eerste plaats om zijn bijzondere ligging een aanrader. Gelegen tussen moeras en zee kunt u vanaf het kasteel genieten van een prachtig uitzicht op de unieke omgeving. In de zomermaanden worden in deze voormalige verblijfplaats van de hertogen van Bretagne ook vaak muziek- en theatervoorstelling gehouden.

10. Le Faouët

Ten zuiden van de Montagnes Noires ligt Le Faouët, met haar prachtige overdekte markthal. Het grote leistenen dak van de hal wordt gedragen door een indrukwekkend framewerk van eikenhouten en grenen balken en is een echte bezienswaardigheid. De markthal dateert uit de 16e eeuw, maar ook nu nog vindt hier eens in de twee weken een grote, levendige markt plaats.

Tips voor uitstapjes met kinderen Morbihan

Zoo

  • Autruches de Saudraye - Guidel (13 km van Lorient) - struivogelboerderij, 1500 struisvogels op 40 ha., diverse streekprodukten te koop (4 km van strand).
  • Aquarium de Vannes / Le Jardin aux Papillons - Vannes - aquarium en vlinderserre op één locatie.
  • Parc Animalier et Botanique de Banféré - le Guerno (20 km van Surzur) - dieren- en botanische tuin, vogelshow, enorme netten hoog in de bomen om op te spelen, lopen of te ontspannen.

Pretpark

  • Le Poisson Volant - Ploumeur (6 km van Lorient) - bomenparcours met maritiem thema.
  • Parc Animalier et Botanique de Banféré - le Guerno (20 km van Surzur) - dieren- en botanische tuin, vogelshow, enorme netten hoog in de bomen om op te spelen, lopen of te ontspannen.
  • Forêt Adrénaline - Carnac - bomenparcours, met parcours voor peuters vanaf 2 jaar.

Zwembad

  • Aquagolfe – Surzur - binnen en buitenbad met glijbanen.
Golf du Morbihan

Golf du Morbihan

Quiberon côte sauvage

Quiberon côte sauvage

Belle Ile en Mer

Belle Ile en Mer

Menhirs in Carnac

Menhirs in Carnac

Kasteel Josselin

Kasteel Josselin

Vannes

Vannes

Aquagolfe

Aquagolfe

Schrijf u in voor de nieuwsbrief