•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Vakantiehuis Deauville

donderdag 15 december 2022

Frankrijk is een land dat geliefd is onder de Nederlandse vakantiegangers. Er is namelijk voor zowel jong als oud genoeg te beleven. Je kunt er zowel rustgevende als sportieve activiteiten doen of simpelweg genieten van de mooie omgeving. Bovendien kent Frankrijk een aangename temperatuur en wordt het gekenmerkt door de prachtige natuur.

Fijn zeeklimaat

Vooral Noord-Frankrijk is een grote favoriet. Noord-Frankrijk wordt gekenmerkt door een zeeklimaat. Dit zorgt voor koelere zomers dan in de rest van Frankrijk, namelijk rond de 20 tot 25 graden. Hierdoor is Noord-Frankrijk erg geliefd onder de Nederlanders, want we houden nu eenmaal niet van een te warm of benauwd klimaat. Zelfs in de winter is het nog prima te vertoeven waardoor je het hele jaar door lekker naar Noord-Frankrijk op vakantie kunt gaan. Dit is dan ook de reden dat veel mensen kiezen voor een vakantiehuis in Frankrijk.

Een reis naar Calvados

Eén van de vijf departementen in de regio Normandië (Noord-Frankrijk) is Calvados. Dit departement wordt gekenmerkt door diverse badplaatsen, waaronder de luxe badplaats Deauville. Bovendien bestaat dit departement uit tientallen authentieke Franse dorpjes. Calvados ligt op vijf uur rijden van Nederland, waardoor het een ideale bestemming is om met de auto naartoe te reizen. Voor een weekendje weg ben je dus niet te veel tijd kwijt aan het reizen zelf. Hierdoor heb je langer de tijd om te genieten van al het moois dat deze regio je te bieden heeft.

De populaire badplaats Deauville

Deauville is een luxe badplaats in het departement Calvados. Het staat onder andere bekend om haar luxe en chique hotels, restaurants en winkels. Bovendien vind je hier diverse spa’s, een groot casino, diverse golfbanen en twee paardenrenbanen. Deze regio heeft echter veel meer te bieden dan de luxe en chique aspecten. Zo zijn er diverse monumenten uit WOII te bewonderen en staat landbouw hier nog altijd hoog in het vaandel. Hieronder zullen we dit nader toelichten. Heb je altijd al eens naar deze regio op vakantie willen gaan? Bij Liberté Vakantiehuizen kun je in of rondom Deauville - Calvados een vakantiehuis huren.

Grote rol tijdens WOII

Er zijn verschillende redenen waarom men graag naar Deauville op vakantie gaat. Ten eerste heeft de regio Normandië natuurlijk een grote rol gespeeld tijdens WOII. In 1944 vond op vijf stranden tussen Lion-Sur-Mer en Saint-Martin-de-Varreville een militaire operatie plaats, waar er vandaag de dag nog veel van terug te vinden is in diverse musea en bezienswaardigheden. Tijdens de operatie kwamen de geallieerden zowel vanaf de zee als vanuit de lucht aan land om de bezette delen van dit gebied te bevrijden. Het was een enorm grote operatie, waar veel werk achter heeft gezeten. Dit is onder andere te bewonderen in het landingsmuseum in Arromanches-les-Bains of Mémorial in Caen.

Oude tradities

Calvados is daarnaast een departement dat nog veel oude tradities kent. De landbouw is bijvoorbeeld nog steeds gericht op de melkveehouderij, appelboomgaarden en visserij. Je vindt in dit gebied dus veel lokale gerechten en dranken waar deze producten in zijn verwerkt. Deauville is dus ook een favoriet onder de fijnproevers. Probeer bijvoorbeeld een authentieke appelcider of ga uit eten bij een lokaal visrestaurant.

Natuur en omgeving

Ook voor de mensen die het liefst tot rust komen in een mooie omgeving is Deauville een echte aanrader. Je kunt er lekker relaxen op het strand, maar men kan ook genieten van de landelijke omgeving en de rustgevende weilanden. Mag jouw vakantie wel wat actieve elementen bevatten? In de badplaats Deauville vind je diverse watersportmogelijkheden. Bovendien kun je in het dichtbij gelegen Suisse Normande klippen beklimmen, of een mooie fietstocht maken door de diverse natuurgebieden rondom Deauville.

Op vakantie naar Deauville?

Spreekt de regio Deauville - Calvados je aan? Bij Liberté Vakantiehuizen kun je terecht voor het boeken van diverse vakantiehuizen in deze regio. In het menu aan de linkerkant op de website kun je eenvoudig filteren op onder andere de verblijfsperiode, de gewenste aankomstdag en het aantal huurders. Bovendien kun je zoeken op een aantal specifieke faciliteiten, indien deze gewenst zijn. Reis je bijvoorbeeld met kinderen? Dan kan het fijn zijn om een afgesloten tuin te hebben, of voldoende speelmogelijkheden dichtbij het huisje te hebben. Daarnaast kun je zoeken op rolstoeltoegankelijkheid of een huisje met slaap- en badkamer op de begane grond.

Kies een huisje dat bij je past

Een vakantie is een moment om tot rust te komen en even vrij te zijn van alle bezigheden in het dagelijks leven. Velen van ons vinden dat onze vakantie dan ook wel luxe mag zijn zodat we onszelf en ons gezin kunnen verwennen. Afhankelijk van de samenstelling en leeftijd van het reisgezelschap zijn er diverse luxe huisjes om uit te kiezen. Zo bieden we bijvoorbeeld een huis met een jacuzzi of een privé sauna, maar ook vrijstaande huizen met een grote tuin; het is maar net waar je naar op zoek bent.

Bekende spafaciliteiten

Doordat Deauville onder andere bekend staat om haar luxe, vind je hier naast moderne en chique vakantiehuisjes onder andere een aantal spafaciliteiten, waar je volledig tot rust kunt komen tijdens een fijne behandeling. Bekende spa’s zijn onder andere Spa Algotherm, Thalasso Deauville en Spa Diane Barrière Le Normandy.

Boek vandaag nog een vakantiehuisje in Deauville!

Heb je na het lezen van dit artikel interesse gekregen in het boeken van een vakantiehuisje in Deauville of Calvados? Aarzel dan niet om de mogelijkheden te bekijken op onze website! Mocht je eventueel vragen hebben of advies willen ontvangen over de verschillende soorten vakantiehuisjes, dan mag je altijd contact opnemen!

Voor elk reisgezelschap een passend vakantiehuis

We bieden een groot assortiment aan vakantiehuisjes in diverse plaatsen in Frankrijk. Er zijn mogelijkheden voor zowel een klein reisgezelschap als een groot gezelschap en voor jong en oud. Mochten er speciale eisen of wensen zijn, dan kun je dit bij de zoekcriteria op de website aangeven. Heb je een specifieke wens die niet op de website te vinden is? Dan kun je gerust contact opnemen om naar de mogelijkheden te vragen.

Alle huizen bij Deauville
Vakantiehuis CV94 bij Deauville

Schrijf u in voor de nieuwsbrief