•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Vakantiehuis invasiestranden Normandië

woensdag 6 januari 2016

Huurt u een vakantiehuis bij de invasiestranden van Normandië, dan bevindt u zich bij één van de meest indrukwekkende plekken van Frankrijk. Op deze beroemde invasiestranden of D-day stranden begon de opmars naar een bevrijd Europa toen op 6 juni 1944 meer dan 125.000 geallieerde soldaten aan land kwamen om te strijden tegen de Duitse bezetting. De invasiestranden staan dan ook symbool voor één van de meest belangrijke gebeurtenissen in onze geschiedenis en trekken jaarlijks talloze bezoekers van over de hele wereld. De overblijfselen van de zware gevechten die de geallieerden leverden zijn op de diverse landingsplaatsen nog steeds zichtbaar. Ook de vele herdenkingsmonumenten en musea in deze streek bieden u een inkijk in deze bewogen geschiedenis. Het voelt wellicht wat tegenstrijdig als u deze historische kustlijn bezoekt, want op de stranden waar destijds zoveel strijd geleverd is, zult u ook ongetwijfeld genieten van de ongekende schoonheid van dit gebied.

Vakantiehuis huren D-Day stranden

Als u een vakantiehuis huurt bij de invasiestranden dan zijn er langs deze mooie kuststrook, die loopt van Ouistreham tot aan Sainte Mère Eglise, tal van indrukwekkende bezienswaardigheden te bewonderen. Wij nemen u in vogelvlucht mee langs de verschillende D-day stranden, ieder met haar eigen unieke verhaal en schoonheid.

Vakantiehuizen D-day stranden
D-day stranden

Vakantiehuis invasiestranden Normandië: Sword Beach en Juno Beach

Sword Beach en Juno Beach zijn de meest oostelijk gelegen invasiestranden van Normandië. Op deze stranden, waar de Engelse en Canadeze geailleerden aan land kwamen, vindt u veel overblijfselen van de Duitse verdedegingswerken. Het strand van het pittoreske plaatsje Ouistreham, dat onderdeel is van Sword Beach, is echter ook een geliefde plek om te genieten van de zon en de zee. Daarbij is het een heerlijke locatie voor diverse strandsporten of een fijne rit te paard door de branding. In het stadje zelf kunt u het kleine, maar interessante Musée du Débarquement bezoeken, dat inzoomt op het menselijke aspect achter de invasie.

In Courseulles-sur-Mer ligt het Juno Beach Centre, dat niet alleen een museum over D-Day bevat, maar tevens een plek is waar de belangrijke bijdrage van de Canadezen aan de bevrijding wordt herdacht.

Vakantiehuis bij Juno beach
Juno Beach

Vakantiehuis Arromanches Normandië (Gold Beach)

Wanneer u een vakantiehuis huurt bij Arromanches in Normandië dan kunt u daar nog steeds de zogenaamde ‘caissons’ in zee zien liggen. Deze grote cementen golfbrekers waren onderdeel van de kunstmatige havens die de geallieerde troepen hadden aangelegd om alle manschappen, uitrusting, tanks en voertuigen aan land te brengen. Veel van de caissons zijn verdwenen in zee, maar bij Arromanches - dat onderdeel is van de stranden met codenaam Gold Beach - kunt u er echter nog enkelen als stille getuigen in zee zien liggen.

Vakantiehuizen Arromanches
D-day stranden

Vakantiehuis invasiestranden Normandië: Omaha Beach

Omaha Beach omvat de stranden van de drie dorpjes Vierville-sur-Mer, Colleville-sur-Mer en Saint-Laurant-sur-Mer. Het is de plek waar de Amerikaanse geallieerden aan land kwamen en waar veruit de meeste slachtoffers zijn gevallen. Het indrukwekkende Amerikaanse oorlogskerkhof en de betonnen Duitse bunkers getuigen vandaag de dag nog van deze heftige gebeurtenissen, evenals het Omaha Beach Memorial dat in stilte uitkijkt over zee. Het Overlord Museum, dat naast het kerkhof is gelegen, heeft een indrukwekkende collectie aan militaire uitrustingen die tijdens WOII werden gebruikt. Naast haar grote historische betekenis staat Omaha Beach echter ook bekend als één van de mooiste stranden van Frankrijk. Huurt u een vakantiehuis bij de D-Day stranden van Omaha Beach dan kunt u, na een dag vol bijzondere indrukken in alle rust genieten van haar heerlijke gouden zandstranden.

Vakantiehuizen bij Omaha beach
1st Infanterie Divisie Monument Omaha Beach

Vakantiehuis invasiestranden Normandië : Pointe du Hoc

Geniet u van één van onze vakantiehuizen bij de invasiestranden van Normandië, dan is Pointe du Hoc een locatie die u zeker niet moet overslaan. Gelegen tussen Omaha Beach en Utah Beach treft u deze indrukwekkende, 30 meter hoge klif, die vanwege haar strategische ligging op 6 juni 1944 zwaar gebombardeerd werd.

Het landschap draagt nog steeds de littekens van deze gebeurtenissen en is bezaaid met grote ronde kraters. In dit maanlandschap treft u tevens de overblijfselen van de bunkers die de Duitsers er destijds hebben gebouwd. Geniet u echter ook van het prachtige uitzicht dat het hoogste punt van deze beroemde klif u biedt.

Vakantiehuizen bij Pointe du Hoc
Pointe du Hoc

Vakantiehuis invasiestranden Normandië: Sainte Mère Église

Velen van u kennen de beroemde scene uit de film ‘The longest day’ waar een Amerikaanse parachutist bij zijn landing vast komt te zitten aan een kerktoren. Dit speelde zich af ter hoogte van Utah Beach in het dorpje Sainte Mère Église.

Huurt u een vakantiehuis bij de D-Day stranden in de buurt van Utah Beach, bezoekt u dan ook vooral dit dorpje dat bij vele Amerikanen te boek staat als het bekendste dorpje van Frankrijk. Ter nagedachtenis aan de parachutist en alle andere oorlogshelden hangt er vandaag de dag nog steeds een militaire pop aan de toren van de kerk.

Bekijk en boek een van onze vakantiehuizen bij Utah beach
Ste Mère Église

Wilt u de indrukwekkende invasiestranden en haar historische bezienswaardigheden bezoeken? Boek dan nu uw comfortabele vakantiehuis in de buurt van de invasiestranden van Normandië!

Een uitgebreid aanbod kwaliteitshuizen voor een redelijke prijs.

Boek een vakantiehuis bij de invasiestranden Normandië

Schrijf u in voor de nieuwsbrief