•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 22 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Tip voor Normandië: Rouen, stad van Jeanne d'Arc

woensdag 14 maart 2012

Gaat u naar Normandië? Bezoekt u dan zeker de indrukwekkende stad Rouen. De oude hoofdstad van het Normandische rijk heeft prachtige gotische kerken en verschillende musea waaronder het Jeanne d’Arc museum. Op het Vieux Marchéplein werd de legendarische heldin als heks verbrand. Hoe zat het ook al weer precies met Jeanne d’Arc?

Tijdens de Honderjarige oorlog (1337-1453) tussen Engeland en Frankrijk hoort de zeer gelovige Jeanne d’Arc, dan pas 13 jaar, stemmen van de engelen Michaël, Catherine en Margriet die aangeven dat ze de strijd aan moet gaan met de Engelsen. Door haar ideeën wordt vervolgens een heel leger op de been gebracht. In 1429 slaagt Jeanne erin het Beleg van Orleans te breken waarna ze de bijnaam “La Pucelle d’Orléans krijgt, de maagd van Orléans, Ze begeleidt kroonprins Karel V11 naar Reims waar hij tot koning wordt gekroond. Een jaar later heeft ze haar eigen leger maar wordt vervolgens gevangen genomen door de Engelsen. Na een kort proces wordt Jeanne d’Arc veroordeeld voor ketterij en in de Normandische stad Rouen op de brandstapel verbrandt. In 1456 wordt Rouen door de Fransen heroverd en wordt het proces opnieuw gedaan waarna Jeanne en haar familie volledig in ere worden hersteld.

Jeanne d’Arc staat tegenwoordig voor alles wat ‘puur’ Frankrijk is . In 1920 wordt ze door de katholieke kerk tot heilig verklaard. Wilt u Rouen, de stad van Jeanne d’Arc zelf bezoeken en zoekt u een geschikte accommodatie?

Voor leuke vakantiehuizen dichtbij Rouen kunt u terecht op www.vakantiehuisfrankrijk.nl

Een leuk tip is bijvoorbeeld het huis: http://www.vakantiehuisfrankrijk.nl/vakantiehuis/normandie/seine+maritime/SM13/183

Schrijf u in voor de nieuwsbrief