•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Op reis naar Rouen

vrijdag 6 januari 2023

Heb je altijd al eens een reis willen maken naar Normandië? Dan is de prachtige stad Rouen een echte aanrader. Rouen is de hoofdstad van Normandië en het departement Seine-Maritime. De stad staat daarnaast bekend om het feit dat het één van de belangrijkste havens van Frankrijk is. Rouen ligt namelijk aan de Seine. Preciezer gezegd, doorkruist de Seine de stad Rouen. Aan de linkerkant van de oever bevindt zich voornamelijk een industriegebied en aan de rechterkant ligt het oude centrum. 

Geschiedenis van Rouen

Rouen heeft eigenlijk altijd al een grote rol gespeeld in de regio Normandië. Tijdens de Oudheid was het de hoofdplaats van de stam van de Veliocasses. Rouen werd tijdens de Middeleeuwen door de eerste hertog van Normandië benoemd tot hoofdstad van de regio. Tussen de zestiende en de negentiende eeuw werd er veel gebouwd in en rond Rouen en werd het een erg welvarende stad. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was het een basis voor de Britse vloot. 

Tweede Wereldoorlog

Normandië heeft een grote rol gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Om te voorkomen dat de Duitsers in Juni 1940 de stad zouden innemen, bliezen de inwoners van Rouen zelf de bruggen en een deel van de haven op. De Duitsers trokken alsnog met tanks de stad binnen. Daarbij was er een enorm grote brand die tien dagen duurde, waardoor de kathedraal en de wijk er omheen in vlammen zijn opgegaan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het centrum van Rouen een aantal keer zwaar gebombardeerd en vatte de stad nogmaals vlam. Op 30 Augustus 1944 dreven de Canadezen de Duitsers uit Rouen. 

Kathedraal van Rouen

Bezienswaardigheden Rouen

Doordat Rouen vanuit diverse tijdperken zo’n rijke geschiedenis kent, zijn er veel bezienswaardigheden te bewonderen. Een aantal religieuze gebouwen zijn de Église Saint-Maclou, de Église Saint-Ouen en de Notre-Dame kathedraal. De Notre-Dame kathedraal is erg indrukwekkend; de toren is namelijk 151 meter hoog en behoort hiermee tot één van de hoogste kathedralen van Frankrijk. 

De stad van Jeanne d’Arc

Er zijn daarnaast nog een aantal bezienswaardigheden Rouen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Rouen staat bijvoorbeeld bekend om haar vakwerkhuizen rond het plein Place du Vieux-Marché. Op dit plein werd Jeanne d’Arc op 30 Mei 1431 op de brandstapel verbrand. In Rouen vind je dan ook verschillende bezienswaardigheden en monumenten gewijd aan Jeanne d’Arc, zoals het Jeanne d’Arc museum. Bovendien zijn er in Rouen overblijfselen van de Middeleeuwen te bekijken bij de donjon en zijn er diverse grote musea te bezoeken. 

Musea

Als je een liefhebber bent van kunst, is het Musée des Beaux-Arts aan te raden. In dit museum vind je diverse schilder-, beeldhouw- en meubelkunst van de zestiende eeuw tot nu. Er is ook een museum toegewijd aan aardewerk, namelijk het Musée de la Ceramique. Ten slotte zijn er nog een aantal privé musea gelegen in Rouen, zoals bijvoorbeeld het geboortehuis van de schrijver Gustave Flaubert. 

Hedendaags Rouen

Hedendaags is Rouen nog steeds een levendige, welvarende en populaire stad. Als je houdt van lekker uit eten gaan, winkelen en rondstruinen door de stad, is Rouen zeker een aanrader. Je vindt er vele restaurants en winkels. 

Restaurants Rouen

Er zijn diverse restaurants Rouen, passend binnen elk budget. Er zijn restaurants die gespecialiseerd zijn in Normandische gerechten, maar ook gezellige en bourgondische eetgelegenheden. Wil je graag lokale specialiteiten proeven? In dat geval is restaurant La Couronne zeker een aanrader. Een populair gerecht is bijvoorbeeld eend bereid op Rouense wijze. Andere populaire restaurants zijn Les Petits Parapluies, La Fabrik en Maître Corbeau. 

Winkelen in Rouen

Rouen kent een indrukwekkend centrum waar je diverse kledingwinkels kunt vinden. Winkelen in Rouen kan van chic tot modern. Op de Rue du Gros-Horloge en de straatjes er omheen vind je veel kleine, zelfstandige winkels. Deze zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken. De welbekende Galeries Lafayette zijn ook in Rouen te vinden, evenals vele vintage en tweedehands winkels. 

Zelf Rouen ervaren?

Doordat er zoveel prachtige en indrukwekkende bezienswaardigheden in Rouen zijn, kun je hier urenlang rondstruinen. Of je nu op zoek bent naar een reis om de geschiedenis en kunst van Rouen te ervaren, of juist tot rust wil komen in de natuur; in Rouen is het allemaal mogelijk. Voor elk reisgezelschap zijn er passende activiteiten te doen. Je kunt bijvoorbeeld de ene dag rondstruinen in het centrum en een andere dag genieten van de natuur. Bovendien zijn er vele musea en erfgoed te bezoeken. 

Ligging en natuur

Rouen ligt in het meest noordelijk gelegen departement van Normandië; Seine Maritime. Hier vind je zowel ongerepte landschappen als platteland, strand en krijtrotsen. Doordat Rouen aan de Seine ligt, zijn er in en rondom de stad veel havens en vissersdorpjes te vinden. Het is een unieke ervaring om deze te bezoeken. 

Boek een vakantiehuis in Rouen

Doordat Rouen eigenlijk altijd al een welvarende stad is geweest, zijn er vele vakantiehuizen te vinden. Bij Vakantiehuis Frankrijk kun je terecht voor het boeken van een verblijf in vele van deze woningen. We beschikken over meer dan honderd vakantiehuizen in het departement Seine Maritime. Het aanbod is groot en varieert in ligging, faciliteiten en eventuele extra opties.

Mogelijkheden vakantiewoningen

Afhankelijk van het gezelschap waar je mee reist, zijn er een aantal opties om uit te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld aangeven wat de gewenste afstand tot de zee is, mocht je graag het strand eenvoudig willen kunnen bezoeken. In het menu links op de website kun je bovendien aangeven wat het aantal huurders is, het gewenste aantal slaapkamers, het soort huis, diverse faciliteiten en extra opties. 

Boek de leukste vakantiehuizen bij Rouen
Vakantiehuis SM92

Schrijf u in voor de nieuwsbrief