•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Leen een gratis fiets en ontdek de schone havenstad La Rochelle

donderdag 13 oktober 2011

Met zijn indrukwekkend architectonisch erfgoed en goed bewaarde monumentale gebouwen is La Rochelle, hoofdstad van het departement Charente Maritime,  misschien wel de meest schilderachtige stad aan de Atlantische Oceaan. Deze charmante oude havenstad met prachtige torens en imposante donjons streeft ernaar onderscheidend te zijn en heeft diverse innoverende projecten opgestart om de schoonheid van de stad te bewaren en de cultuur en het toerisme positief te stimuleren.

Naast de mogelijkheid om elektrische auto’s te huren, is veel aandacht besteed aan parkeermogelijkheden en het openbaar vervoer en dat laatste zowel in de stad als op het water.

Zo vindt u er onder anderen een elektrische boot (Le Passeur) die u van le Vieux Port naar het Aquarium en het stadscentrum vervoert en de "Bus de Mer" waarbij tevens gebruik wordt gemaakt van zonne-energie. Een ander bijzonder verschijnsel zijn de vele gele fietsen die u er tegen zult komen: Les Vélos Jaunes.

In La Rochelle zijn diverse adressen waar u fietsen kunt huren, maar u kunt er dus ook gratis een lenen.

Op vertoon van uw identiteitsbewijs krijgt u bij het Office de Tourisme gedurende twee uur gratis een Vélo Jaune tot uw beschikking. Vanaf het derde uur betaalt u overigens slechts € 1 per uur.

Deze Vélos Jaunes zijn beschikbaar van mei tot september, en 7 dagen per week. Meer info vindt u op de website: www.larochelle-tourisme.com

Dus parkeer uw auto op één van de vele parkeerplaatsen en profiteer van dit unieke en schone initiatief!

U zult versteld staan van de pracht van deze authentieke, sfeervolle stad met al zijn marktpleinen, terrassen, restaurants, torens en gevels. La Rochelle is zo veel mooier “en vélo!”

Schrijf u in voor de nieuwsbrief