•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De Somme: prachtige streek met vele gezichten

dinsdag 4 oktober 2011

Wist u dat een van de mooiste streken van Frankrijk helemaal niet zo ver weg is? Het departement "La Somme" behoort tot de regio Picardie (Noord-Frankrijk) en staat bekend om het prachtige natuurgebied "De Baai van de Somme". Deze streek is naast het leefgebied van zeehonden en schapen, ook een belangrijke halteplaats voor vele trekvogels en daardoor zeer geliefd bij vogelaars, natuurliefhebbers en wandelaars. Bovendien vindt u er maar liefst 210 kilometer aan uitgezette fietspaden, waarvan 50 kilometer autovrij.
De zilte geur, de uitgestrekte luchten en unieke vergezichten en landschappen maken het een ideale bestemming voor bijvoorbeeld een weekje herfstvakantie in een van de mooiste baaien ter wereld.

Maar vergeet u ook de overige bezienswaardigheden niet!

Een aantal waardevolle tips: het 15e eeuwse vestingkasteel van Rambures, het natuurpark Le Parc du Marquenterre, de ondergrondse binnenstad van Naours en het indrukwekkende Herdenkingstraject van de Grote Slag aan de Somme. Daarnaast vindt u in de hoofdstad Amiens o.a. het huis van Jules Verne, het Picardisch Museum, de gothische kathedraal Notre Dame d’ Amiens en u kunt er een rondleiding boeken per traditionele boot langs de bijzondere “drijvende tuinen” die in de Middeleeuwen zijn aangelegd tussen de rivieren (Somme en Avre) en de vele kleine “rieux” (kanaaltjes).

Gaat u met het gezin naar de Somme? Dan is een uitstapje naar het middeleeuwse stadje Saint-Valéry-sur-Somme en echte aanrader: een authentieke stoomlocomotief uit de Belle Epoque tijd voert u langs diverse charmante plaatsen zoals Le Crotoy, Noyelles-sur-Mer en Cayeux-sur-Mer. Succes gegarandeerd maar let wel op met witte kleding! Natuurlijk biedt de Somme ook voldoende comfortabele vakantiehuizen zodat u er een volle week kunt genieten van al deze belevenissen.

Le Crotoy

Vakantiehuis SO16, Somme

Dit vrijstaande, zeer complete en comfortabele vakantiehuis (120m2) uit begin 20e eeuw is geheel gerenoveerd en ligt op slechts 15 minuten rijden van zee. Het huis is ideaal gelegen om de uitzonderlijke Baai van de Somme te verkennen, die tot één van de mooiste baaien ter wereld behoort. Daarnaast kunt u leuke uitstapjes maken naar de karakteristieke stad Abbéville of het mooie en gezellige Amiens met haar prachtige kathedraal.

Boek nu!
Vakantiehuis SO16, Somme

Schrijf u in voor de nieuwsbrief