•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

De Slag van de Somme

maandag 6 februari 2012

Op 1 juli 1916 begint het offensief van de Somme na dagenlange zware bombardementen. De Britten en Fransen vormen een breed front van Baupame (Pas de Calais) tot Chilly (Somme). Meer dan 20.000 Gealieerden sneuvelen deze eerste dag en met dan 40.000 raken er gewond.

Na maanden van zware strijd is het front slechts enkele kilometers opgeschoven en zijn er meer dan een miljoen doden gevallen. Arras, Lens, Cambrai, Armentières en Bailleul zijn vernietigd en het landschap is totaal onherkenbaar veranderd. De Slag van de Somme is de bloedigste strijd van de Eerste Wereldoorlog. Het was ook de eerste mondiale strijd in de moderne geschiedenis met soldaten van meer dan dertig nationaliteiten omdat de koloniale onderdanen waaronder Indochinezen, Zuid-Afrikanen en o.a. Australiërs meevochten met Engeland en Frankrijk.

Wilt u meer te weten komen over de historische achtergronden van deze veldslag? In Péronne vindt u het museum Historial de la Grande Guerre dat u meer informatie verschaft. Naast de talloze oorlogskerkhoven is ook Thiepval interessant omdat u hier het 45 meter hoge monument vindt ter nagedachtenis aan de gevallen Britse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Ook het nabijgelegen documentatiecentrum is een bezoek waard omdat u hier een duidelijke uitleg krijgt.

Behalve een interessante historie staat het departement de Somme ook bekend om haar uitgestrekte natuurgebieden waar u prachtig kunt wandelen en fietsen. Bent u van plan om een week of langer te verbijven in deze streek? Kijkt u voor meer tips en leuke vakantiehuizen dan eens op www.liberte.nl

Schrijf u in voor de nieuwsbrief