•   Klanttevredenheid: 8,8
  •   Actuele kalenders! Anders €25,- korting!
  •   Al 23 jaar persoonlijke, betrouwbare service
  •   Géén boekingskosten
Menu ×

Bezoek de mooiste tuinen van Frankrijk in de Eure

dinsdag 11 oktober 2011

Het groene, glooiende departement de Eure staat onder anderen bekend om haar prachtige bosrijke natuur en de vele charmante dorpjes met romantische vakwerkhuizen.
Rondom de rivier de Seine ligt het Parc Naturel Régional de Brotonne dat een groot deel beslaat van dit Hoog-Normandische departement. Daarnaast vindt u er vele historische gebouwen zoals abdijen, kathedralen en kastelen.

Giverny

n Giverny vindt u het woonhuis en de wereldberoemde tuinen van de impressionistische kunstschilder Claude Monet. Het prachtig gedecoreerde roze huis ziet er uitnodigend uit en de authentieke sfeervolle inrichting geeft u het gevoel weer even terug te gaan in de tijd. In de fraai onderhouden tuinen herkent u direct de vele kunstwerken van de kunstenaar: het kleine bootje op de vijver, de Japanse brug met paarse regen en natuurlijk “Les Nympheas”, de waterlelies.

Tuinen van Monet - Giverny

Ontdek de Eure per fiets

U kunt dit veelzijdige departement Eure ook per fiets ontdekken! U vindt er de “groene” fietspaden (www.voiesvertes.com) welke zijn aangelegd op de vroegere spoorlijnen. Zo fietst u bijvoorbeeld veilig van Pont Authou via Le Bec Hellouin naar Le Neubourg en vervolgens naar de hoofdstad Evreux. Bezoekt u onderweg zeker de tuinen van het 17e eeuwse Château de Champ de Bataille in Le Neubourg.

Met een kleurrijke herfst op komst is de Eure een prachtige reiservaring voor alle fiets- en natuurliefhebbers!

Evreux

Schrijf u in voor de nieuwsbrief